Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 18-05-2010, 12:11 AM   #19
google
Banned

Default Re: Najbrzi gitarista na svetu?

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Savladavanje tehnike je vrlo dobra i korisna stvar i mislim standard u ozbiljnijem bavljenju nekim instrumentom...
Uglavnom se slazem, mada sam imao prilike da snimam bas uvezbanog gitaristu i nista nije valjalo, sve na mestu, a ne zvuci, nego smeta bode usi...

Quote:
a pljuvaci tehniciranja najčešće ne mogu tehnicirati, pa se izvlače na neku muzikalnost, koju najčešće ne posjeduju, osim ako je sporo sviranje nekakva muzikalnost....
Ja pisem muziku, gitaru sam prestao svirati pre 17 godina, zadnjih nekoliko nisam imao ni zice na gitari. Posto sam probao sve moguce tipove gitarista (i tehnicara i sluhistu i akademca i srednjoskolca i tezgarosa i rokera, bla bla), pozjmio sam gitaru i odsvirao, cisto da probam i tu poslednju, ocajnicku varijantu.

To je bio prvi upotrebljivi snimak. Sve sto je odsivarano stoji. Nije perfektno, ali mi to nije ni bila namera, vec sam probao kako zvuci perfektan snimak, ne zvuci nikako. Trazio sam muzikalan snimak, da je lep, interesantan. I dobio sam takav snimak. Naravno da nemam neku tehniku posle 17 godina ne vezbanaj i 5 godina ne sviranja, ali sam odsvirao oko 20 pesama za mesec dana i ono sto je svirano stoji, radi posa. Posle sam snimio glas, opet stoji i jedno i drugo, ne rita se i lepo zvuci. Sve pasaze sam improvizovao i svirao iz prve (recimo snimim 4 prolaza, pa ostavim sto mi zvuci), nisam uvezbavao improvizacije... Bilo je i brzih delova, ali su sporiji bili lepsi, skoro sve brze sam pobrisao, a ostavljao po par tonova...

Quote:
Tehničar će najčešće moći odsvirati sve što mu se da, sve dok se to dobro prenese u note...
Da, ali ne mora da zvuci, sve je tacno, ali ne zvuci. Nikad mi nije bilo jasno zbog cega.

Quote:
dok će onaj tko nema tehniku biti limitiran u svojoj svirci... bez obzira koliko muzikalno svirao, tehničke stvari neće moći odsvirati...
To je tacno. Ali ima stil. Taj stil zvuci, za razliku od tehnicara koje sam slusao, mogu da odsviraju sve, a ne zvuci nista od toga sto sviraju. Ko ima stila, zvucace samo to sto moze da svira, ali ce zvucati. Moguce je da ima tehnicara sa stilom, nisam imao prilike da snimim takve i da snimak valja.

Quote:
Tehnika i muzikalnost zajedno, to je vec drugo...
To je idealno. Mada se razlike u klasi gitariste primete na lakim deonicama. Odsvira nesto jednostavno, suv ton + prst. Razlike u tonu su jezivo velike. Da biram gitaristu, dao bi mu da snimi 4-5jednostavnih tema. Pustis snimak i sve je jasno.

Quote:
Ova brzina na youtube videu, ako nije fake, je zaista za divljenje... ako tko misli da je lako tako brzo svirati, neka uzme gitaru pa proba...
Onaj sto svira za Ginisa, stvarno svira, nije ubrzano. Nas Bane isto svira, ali ispada, i to vrlo primetno, ne znam sto se blamira bez potrebe... Ono sto svira 160 tonova u sekundi je budalastina...

Quote:
A to da ovaj na videu nije muzikalan je samo pretpostavka... u koju sumnjam...
Muzikalan je. Lepo odsvira kraj, obrati paznju. Jelic nije muzikalan. A cim vidim plagijatora Stiv Vai, odmah mi nije dobro.

Ja bi pre crko nego sto bi nekog kopirao. Nikad mi nece biti jasna ta psiha ja sam on.

Mogu misliti da se Vai osecao kao debil kada gleda svojih 7 kopija koje pricaju sa njim.
Quote:
Slazem se, to je ton svakog gitariste koji ga razlikuje od drugoga i daje mu neki vlastiti stil, ali to je vec druga prica...
Ja sam jedva nasao takvog a cuo sam milione dobrih i navezbanih, ali kad ih snimis, zvuce amaterski, nemaju nesto bitno. Ne znam sta im fali, ali nemaju nesto najvaznije, cak se gube u matrici. Matrica ih pojede kao baba- Roga. Ne mogu da drze paznju slusaoca, ili nestanu u aranzmanu, ili smetaju, bodu usi.

Last edited by google; 18-05-2010 at 12:16 AM.
google is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules