Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-05-2010, 10:53 AM   #1
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Default Presonus Monitor Station

Da li netko moze nesto konkretno reci o njemu..., na netu bas i nema nekih "iskrenih" recenzija od ljudi koji ga duze vrijeme koriste?!

Mozda i najvaznije pitanje je po meni koliko on utjece na signal za razliku od svog starijeg brata Central Station i da li je to bojanje signala u dovoljno maloj mjeri da je zanemarivo?
Solozabal is offline   Reply With Quote
Old 14-05-2010, 08:47 PM   #2
File
Senior Member

Default Re: Presonus Monitor Station

pa ja ga imam vec par mjeseci...isto ne mogu ni?ta konkretno reci o njemu...nisam primjetio neku pretjeranu farbu...neki ljudi ga vole cak i vi?e od big knoba...moram ga malo vi?e testirat ?to se sounda tice...Ali ?to se tice korisnih funkcija, stvarno ima sve ?to po?elim.....iako me malo ?ivcira talkback funkcija - jer ako prica? preko njegovog majka (a i majka externog..(ima xlr ulaz za majk)) i kad stisne? tipku talk ukljuci se dim i smanji signal...to je nekada korisno a nekada i nije, jer nekad ju ?eli? imat ukljucenu non stop pa da ne mora? za svaki da i ne ukljucivat tipku...postoji i potenciometar za određivanje levela dim-a...al ?teta ?to nije napravljeno da ga mo?e? levelirat kao i da ne postoji ----do nule....Problem nekad rije?avam tako da preko auxa imam vanjski mixer i tamo mi je majk i gotova stvar...al sve drugo mi se jako sviđa...
File is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2010, 12:07 AM   #3
akordeonista
Senior Member

Evo da kazem i ja koju u korist ove sprave. Koristim je vec duze vreme i nisam primetio nikakve negativne pojave u samom zvuku. Sprava je jako kvalitetno uradjena (mislim na kuciste, dugmice, potenciometre...) i ima sve sto treba da ima jedan ovakav monitor kontroler. Namenjen je pre svega "kucnim" studijima (sto je kod nas i najcesci slucaj) i u tom pogledu zavrsava svaki posao odlicno!
File, koliko znam na Central Stationu je smanjivanje signala kada se ukljuci Talkback fiksno, tj. smanji ga za valjda 20 decibela (mozda sam lupio ovaj podatak ali ovo svakako moze da se proveri ovde na forumu posto znam da je vec pisano o tome) pa je u tom pogledu Monitor Station cak i u prednosti nad Central Station-om! Ivan "Studioton" moze vise da kaze o tome posto ima Central Station.

Last edited by akordeonista; 15-05-2010 at 12:12 AM.
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2010, 10:27 AM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
i kad stisneš tipku talk ukljuci se dim i smanji signal...to je nekada korisno a nekada i nije, jer nekad ju želiš imat ukljucenu non stop pa da ne moraš za svaki da i ne ukljucivat tipku...postoji i potenciometar za određivanje levela dim-a...
cccc.... isto k'o MCI... bas sranje...

Nisam korisnik, ali sam se cesto igrao sa ovim uredjajem i kada se uzme u obzir i cena mislim da nista pametnije nema za te novce. Volim sto je robustan,pruza "otpor" (tvrdi gumbovi,klizni potenciometri,neutrik konektori itd...) ,jer sam malo konzervativan a ovakve stvari mi odaju utisak viseg kvaliteta. Presonus je uvek hladan i tacan, pa nisam ni ja primetio da "degradira" zvuk... ...sta vise...
Bilo je vec price na forumu i valja procesljati...

Poz'

Last edited by Bockie; 15-05-2010 at 11:41 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 17-05-2010, 12:16 PM   #5
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

http://soniccircus.com/SPL-2Control

Idealna spravica tocno ono sto mi treba, ni vise ni manje... Samo uvijek postoji i ono "ali", a to je cijena ....duplo skuplje od monitor stationa iako nudi duplo manje mogucnosti. Ali SPL je SPL..
Old 17-05-2010, 01:01 PM   #6
akordeonista
Senior Member

Ima li neko od forumasa iskustva sa ovom spravom?
http://www.thomann.de/gb/phonic_studio_wizard_02.htm
Ima brdo mogucnosti ali kakav je zvuk?
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2010, 08:59 PM   #7
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
Ima li neko od forumasa iskustva sa ovom spravom?
http://www.thomann.de/gb/phonic_studio_wizard_02.htm
Ima brdo mogucnosti ali kakav je zvuk?
Ja ne, ali sudeci po iskustvima drugih sa gearslutza nije bas preporucljiva...

http://www.gearslutz.com/board/2002696-post10.html
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules