Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-04-2010, 01:32 PM   #1
stacato
Junior Member

Default Leopard na PC...????

Pozdrav!!

Hteo bih da vas pitam dali postoji neka Apple Hackintosh distribucija za moj kompjuter...u pitanju je: ASUS p5ql-e,Asus E8400(core 2 duo 3.0),imam 4GB ram...eto to je to...
zainteresovan sam da radim sa Logic-om...posto mi vise virusi i razne gluposti zivot zagorcase..
inace interface koji koristim je DIGI 001...hvala vam svima koliko vas ima!
samo nemojte mi reci kako postoje sajtovi na engleskom..jer na tim sajtovima slabo ko sta kaze konkretno kako i sta da instaliram...
kuci sam probao iDENEB 10.5.5 i sve je radilo ok osim "About this mac" samo problem je u tome sto da koristim Logic 9 nemogu sa 10.5.5 mora nesto vise da bude....
ok da ne dosadjujem nego ko zna nesto o ovome shvatice me o cemu govorim!
pozdrav
stacato is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2010, 04:33 PM   #2
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Leopard na PC...????

Mislim da 001 nece da radi pod Leopardom, to je prvo...
Drugo, treba ti minimum 10.5.7 da bi instalirao Logic 9, nadji iDeneb torrent, ostalo ti je vec sve poznato, moraces da premostis taj problem sa kartom, predji na 002 i PT8, po meni bolje resenje nego Logic 9, ili uzmi neku drugu kartu pa guraj L9 kako si i zamislio...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2010, 08:09 PM   #3
stacato
Junior Member

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Mislim da 001 nece da radi pod Leopardom, to je prvo...
Drugo, treba ti minimum 10.5.7 da bi instalirao Logic 9, nadji iDeneb torrent, ostalo ti je vec sve poznato, moraces da premostis taj problem sa kartom, predji na 002 i PT8, po meni bolje resenje nego Logic 9, ili uzmi neku drugu kartu pa guraj L9 kako si i zamislio...
Hvala burazeru na brzome javljanju...
Nego znas imam ja iDENEB 10.5.8 Lite Edition...ali nenzm za moju konfiguraciju koji kernel itd...nisam siguran hoce li da radi na ovoj konfiguraciji to mi je najveci problem...pa za kartu bi smislio vec nesto...mozda neki RME FIRE FACE...
A sta ti kazes da je PT8 bolji od Logic 9??jer ja sam pokusao jednom sa PT ali to je bila neka starija verzija i bilo mi je mnogo komplikovano da radim MIDI na njemu neznam sta se je sve promenilo u PT8??
ok..hvala jos jednom na brzom odgovoru!
stacato is offline   Reply With Quote
Old 25-04-2010, 10:22 PM   #4
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Po pricama koje kruze netom, trebalo bi da sa FF dobijes bolji interface, svestraniji kad su u pitanju aplikacije i sa vise mogucnosti prosirenja izlaza i ulaza. Realnost govori da su to sve brojke na papiru koje mogu biti relevantne, a vrlo cesto ne moraju, misljenja sam da su razlike minorne i da se treba osvrnuti na bitnije stvari, recimo muziku.

Sto se tice softvera, sve pre PT8 je bilo vrlo diskutabilno kad je MIDI u pitanju, pogotovo za nekoga ko je navikao na Steinberg, filozofija je potpuno drugacija i sam rad je predstavljao problem, iako su vec sa verzijom 7 mnogi bili zadovoljni i potpuno prelazili zbog drugih prednosti koje pruza.
Sa verzijom 8 su stvari neuporedivo drugacije, mozes pogledati sve mogucnosti na YouTube, ili otici kod nekoga ko radi sve u PT8, videces koje su i kakve prednosti.
Generalno softver kao i svaki drugi, ali kako odlicno poznajem i Logic i Steinberg tvrdim da je jednostavniji i brzi za rad, potpuno odsustvo desnog klika ubrzava rad, routing, manipulacija pluginovima, bez suvisnih prozora u toku rada, sve je na dohvat ruke.

Mozes poceti odavde...

http://www.youtube.com/watch?v=O-nzy0QWRMY

http://www.youtube.com/watch?v=N6-zD...eature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=MVegg...eature=channel

http://www.youtube.com/watch?v=4T2Vb...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=TsY_i...eature=channel

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 25-04-2010 at 10:50 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules