|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav, nabavio sam YAMAHA MOTIF ES6 ima par dana pa me zanima ?ta sve mi sve treba da ga maximalno iskoristim, nema ni?ta od dodatnih stvari u sebi, ni memorije (koje se mogu stavljat i da li se mo?e vi?e od 512 ubacit) ni onih kartica za soundove ni onog firewire dodatka, samo sam breath controler dobio.
A i zanima me u vezi spajanja na komp (cubase 5) i onih programa ?to ima za njega (to sam skinuo sa njihove stranice) ?ta se sve sa njima mo?e.. Znam da ćete mi reć da čitam manuale, i jesam čitam ih pomalo, ali eto volio bi da mi neko ko je u praksi sve to probao pa da ne lutam da odma znam ?ta je od tog stvarno upotrebljivo.. E da, jo? ne?to, update os-a da li mo?e preko usb-a ili samo onih kartica? HVALA!! Last edited by tex viler; 09-03-2010 at 11:07 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Sto se tice memorije, 512 je vise nego dovoljno, mislim da moze i 1Gb, iako nije deklarisana tako u startu.... Obavezno ubaci neko prosirenje unutra (VL, DX, AN) ili sta ti vec drago.... Na sajtu Motifator.com imas sve od softa koji je potreban (voice editor, studio manager..... ) pa se poigraj i vidi sta ti igra.... midi teraj preko USB bez problema
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
E da još par stvari:
- tražio sam po lokalni komp šopovima ove smart media kartice i nema ih nitko, trebaju mi da napravim update OS-a da li mogu neke zamjenske ić umjesto ovih smart media? - koliko se dobiva sa ugradnjom I/O board AIEB2 i mLAN16E? Jel se to isplati, da li je netko to ugrađivao pa da malo dočara iskustvo? PS ima li negdje video tutorijal za skinut? Last edited by tex viler; 09-03-2010 at 01:33 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
smart mediu neces naci ni u jednoj radnji, prestali da ih proizvode pre ne znam koliko godina. ne znam zasto ih i dalje ugradjuju u sprave, ja sam jedva nasao dve od nekog fotografa koji mi je poklonio kartice, ali pod uslovom da kupim fotoaparat u koji one idu(?), platio sam 40 evra za jednu od 32 i jednu od 64 mb, a fotoaparat sam stavio u kutiju
![]() pogledaj na limundu tu sam vidjao kartice, dosta je skuplja (ako gledas mb za mb) od smartmedije, ali nije nesto strasno |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
mod?rateur analogue
|
![]()
smart media ima na ebayu.
AIEB2 imam ugradjen u svoj RS7000. koristim ga radi individualnih analognih outputa najvise. mislim da li ti to treba ili ne, jedino sam znas. meni treba jer koristim RS uzivo, i zelim uz glavni stereo radit posebni EQ i levele za aux sendove na mixeru za jos dva mono kanala, jer koristim eksterne reverbove. to nije izvedivo samo sa stereo main izlazom. druga očigledna prednost je digitalni SPDIF i TOSLINK izlaz. pod uvjetom da imas nesto od toga na svom kompjuteru, odn. audio karti, mozes bez gubitaka snimat signal digitalno iz Motifa u kompjuter. vazno je samo da na audio karti podesis, u tom trenutku, da je master clock "external" tj. da dolazi iz vanjske sprave. kod digitalnog presnimavanja neko mora biti master, a neko slave za clock. sve u svemu, ja bih obavezno stavio AIEB2. zatim VL karticu za phyisical modelling za duhače, flaute i ostalo. opcvenito VL sprave zvuče super (poslu?aj rane albume od Deep Forest), a ovako ju za male pare ubacis u svoj motif. takodjer, zanimljive su i klasični FM, odn. DX sinteza, ili AN sa analog modellingom sa AN-1X. ali ipak bih prvo izabrao AIEB2 i VL kartice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Pozdrav, u međuvremenu sam se popravio sa xs6 icom, pa me zanima par stvari!
Zanima me da li je netko spojio motifa preko ethernet kabla? I?ao sam po uputama iz manuala ali mi nije ba? jasno, nisam uspio uglavnom.. A zanima me i kako ga najispravnije spojit i koristit midi preko usb-a? Hvala!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Za ethernet ne znam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Ali i dalje nista od kontrolisanja parametara u realu preko ethernet protokola, koji nudi beskrajno more protoka informacija... Deff je u modi vec duze vreme patern davanja tehnologije na manje od kashichice, i da sve sto se izmisli ima delay od 10 godina dok ne udele raji. Izvinte me sto mrachim al neko mora i na to da ukaze ![]() Last edited by silicon science; 16-04-2010 at 11:48 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Nisam te ba? sku?io, ?ta si htio reć?! ?ta zapravo dobivam spajanjem preko etherneta?
E jo? ne?to, zanima me po?to imam bend sa bubnjarem i svim ?ivim instrumentima, ali voljeli bi smo i sequencer koristit sa nekim loopovima pa me zanima kako da bubnjaru dam klik ili samo oređeni kanal iz motifa da čuje, tako da smo svi sinhronizirani točno? Na motifu ima jo? ovaj assignable out, kako da njemu dodijelim neki kanala u patern modu ili sequencer, neznam kako to ide i da li se to mo?e uopće? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A na pocetku videa ti kaze chemu sluzi ethernet ![]() Sluzi samo za razmenu i backup patcheva tj. organizovanje banke zvukova za sint... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Motif memorija | Goran B | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 01-03-2010 01:59 PM |
Motif kao a/d...? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 13-12-2008 11:23 PM |
Motif vs Motif ES | STUDIOTON | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 22-10-2005 03:46 AM |