|
|||||||
| Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Emu 1212m nabaviš za malu paru... sumnjam da ima što bolje od toga u tom rangu, a imaš i dsp efekte, koji su recimo korisni ako hoćeš poslati vokalu na slušalice neki efekt...
Imaju i adat, što mislim nema nijedna kartica u tom rangu.... Nemaju izlaz za slusalice, pa to moras srediti nekim mikserom ili slično... dodati neki jeftiniji d/a konverter na spdif i slično... A što ćeš se opterećivati sa procesorom, uz nove kompjutere mozes vrtiti efekte kakve hoćeš...
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 14-04-2010 at 09:55 PM. |
|
|
|
|
|
#2 | |||
|
Junior Member
|
Quote:
Quote:
Koristi li neko EMU karte na Win7? @gagi.v Quote:
P.S. Jos nisam pazario nista, stedim...
|
|||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Ma sumnjam da emu nece imati dobru driversku podršku... mislim da sve njihove bolje kartice koriste isti sistem drivera, a nijedan proizvod nisu obustavili, osim 1820m, a i za njega koriste ovi noviji driveri...
Eto ima i beta verzija... a kad pogledaš da emu 1212m mozes nabaviti za manje od 100 eura...
|
|
|
#4 |
|
MAO
|
Ne znam zašto na audiophile 2496 ne bi mogli aktivni monitori, otkud vam ta ideja? Ja sam ubo direktno Mackie 624 preko odgovarajućeg kabla (RCA) i sve radi najnormalnije. Svašta
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Junior Member
|
Quote:
![]() http://www.m-audio.com/products/en_u...phile2496.html A i gledam manual za audiophile 192 i stoji sledece http://www28.zippyshare.com/v/21288730/file.html dok kod 2496 taj izlaz ne vidim... ali tebi verujem jer si probao
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Naravno da mozes da povezes direktno ali ne znam koliko ti je to pametna ideja. Kao sto neko rece, za cas ti klizac u softverskom mikseru ode do maksimuma, a onda neka ti je bog u pomoc!
Da sam na tvom mestu, ja bih se skrpio za neku usb/firewire varijantu audio interfejsa. Imas jeftinih modela, a ujedno ces resiti i pitanje kontrole glasnoce monitora i recimo, dobices poseban izlaz za slusalice. Bolje je da skrpis jos neki dinar nego da posle nekog vremena shvatis kako ti fali preamp, izlaz za sluske, itd. Procitaj ove recenzije: http://rumski.com/index.php?categoryid=39 http://rumski.com/index.php?categoryid=42 EDIT: Procitao sam da bi sada povezao na mini-liniju koja ima svoju volume kontrolu ali ono gore napisah u slucaju da sutra kupis i neke aktivne monitore.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Kao sto vec rekoh, odlucih se da stedim... Mada, ne bih da izdvajam preko 200e jer mnogi producenti napravise cuda na karticama tipa m-audio 1010 itd. I verovatno cu se odluciti za neku M-audio kartu u tom rangu samo zbog boljih drajvera, a npr. ova e-mu karta mi deluje privlacno i ne ulazi mi u glavu kako toliko kasne sa drajverima za sedmicu http://www.emu.com/products/product....&product=19169Ako "preteram" u stedjenju onda E-MU 1616M ili M-audio ProFire 610 Ali opet kazem (i voleo bih kad bi me neko iz E-MU tabora razuverio) E-MU bih uzeo samo zbog specifikacija a ne zbog preporuka. I mozda snimim XP SP3 na jednoj particiji sa Abletonom samo bez ikakvih programa i to radi kako treba ali blablabla i tako... ![]() Hvala vama svima, bas ste informisani. Postedeste moje oci preteranog vrsljanja netom. I da, povezao bih trenutno na Samsung MM-DC10 (koji ima svoje pojacalo, ulaz za sluske takodje) a kasnije, u ne tako dalekoj buducnosti nadam se, kupio bih aktivne monitore. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Junior Member
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Superoperater
|
Ljudi, koliko ja shvatam, njemu treba prosto da ima 2 ASIO kanala, bez ikakvih zezanja i slicno, jer ne planira da koristi karticu nizasta drugo. Ne treba mu eho u slusanju ni dodatni izlazi, kasnije ce i sam shvatiti sta mu treba.
Emu 1212m ima dobre konvertore - odlicne za tvoje potrebe i vise od toga, ali ima malo slozeniji mikser sa efektima koje mozes upotrebiti za npr slusanje glasa pevaca sa dodatim ehom u njegovim slusalicama... I takve slicne stvarcice... Kada do toga dodjes, svakako je bolji izbor jedan MOTU ili tako nesto. Mislim da ces dobiti dosta funkcija na tom EMU koje neces koristiti. Takodje sumnjam u stabilnost istog u Win 7, mada ne znam, nisam radio sa njim. Ako je cena u rangu ovog M-Audija, kupi ga svakako, ako nece da te zbune te opcije koje on ima... Nece da se bace Ukoliko je skuplji - ne znam, mozda se ne isplati dati vise za nesto sto neces nikad upotrebiti ( ADAT - efekti... )
|
|
|
#10 | |
|
Senior Member
|
Quote:
Mislim da mu je USB varijanta bolja zbog toga jer nece morati sutra da razmislja o monitor kontroleru ili mikseru. Uvek treba razmisljati unapred. Ako mu sada nije potrebno, ne znaci da mu nece trebati u buducnosti.Ne verujem da je E-MU 1212m nesto mnogo skuplja od Audiophile 192. U principu, nece pogresiti ni sa jednom, odluka je na njemu. |
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|