|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Moderator
|
![]()
A sta ti Dejo kazes, ima li smisla pribaviti neki 1/4'' za mix? Evo gledam onaj B77 je relativno jeftin, ima i za manje od 300e,da nije razgazen...
![]() |
#33 |
VIP Member
|
![]()
Pola inca, definitivno. 1/4, ne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Senior Member
|
![]()
Ako moze da ga nadje.
Nemoj da si bas toliko iskljuciv, jer kad 2 incha podelis sa 24 kanala dobijes i manje od 1/4 incha po kanalu, pa su to ljudi sasvim uspesno koristili, do skora. ![]() RM |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
![]()
ajd kad ste vec na toj temi, ima li ko iskustva sa porticom 5042?
koliko sam skapirao on ima glavu trakasha u sebi.. tako da je prilichno verna simulacija.. ili "to shto propaganda pricha.. to nije istina.."? |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Senior Member
|
![]()
Glava bez trake!!!
![]() Prica se da je efekat toliko blag, da se jedva da uociti, pa mnogi koji su kupili hitno ga prodaju, ali ne mogu da izvuku ni delic cene. Zakljuci sam. RM |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Moderator
|
![]()
"Traka" nije ni kompresor ni limiter.
To sto ti ljudi prodaju je verovatno nesto sto ima veze sa tim da su mozda ljudi ocekivali "cudo" ili nesto sto ima neku ogromnu razliku. U osnovi, sam "zvuk trake" i jeste relativno suptilan efekat. Za samu glavu ne znam da li ima unutra,mislim da nema i mislim da je u biti pogresna interpretacija, ali ono sto je mnogo bitnije za "zvuk trake" je to da 5042 sadrzi magnetofonsko elektronsko kolo slicno onome na studijskim magnetofonima,i amp na taj fazon a i sami linijski preampi su uvek delom "krivi" za "taj" zvuk. Dakle mislim da su za veci deo poznatog "zvuka trake" odgovorni fantasticni elektronski sklopovi (preampi itd), renomiranih proizvodjaca (Studer - Revox, MCI, Otari, Teac - Tascam, itd.), pa zatim i glave i izbor trake i slicno... Kada se uzme u obzir da je R.N. ozbiljan proizvodjac, sumnjam da se radi samo o marketingu i slicno... Poz'
![]() |
#38 |
Member
|
![]()
Kad smo vec kod simulacija trake, sta mislite o ovome http://www.soundskulptor.com/uk/sts.html?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
Hvala na objasnjenju, medutim ni cevni mikrofon, ni mikser, to nisu, ali nacin na koji svaki vrsi kompresiju (kad se malo "nagazi"), je ono sto se (izmedju ostalog) trazi. Uostalom, evo sta sam R.N. kaze za 5042: ... emulation circuit provides the nostalgic rounding and compression usually only achieved by the use of tape. Quote:
Sve te spravice i plugini se ne zovu emulatori magnetofona, vec emulatori trake (neki imaju i biranje modela trake), to vazi i za 5042, pa je malo cudno da ima u sebi sve osim trake, a kad uzmes u obzir da je danas magnetofon, sa "pravom" glavom i "pravom" trakom, jeftiniji od te Portico igracke, odluka sta da kupis bi trebala biti prilicno laka. RM |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
![]()
U pravu si cika Retromane, evo sad vidim da su stavili i glavu. Ono sto sam ja citao o njemu je pominjalo samo genuine tape drive circuitry i zato sam i rekao da nisam siguran da li je tako...ali, evo,bio si u pravu. Dakle portico zaista ima malu magnetnu glavu!
Pitanje je samo da li je to uopste bitno da li ima glavu ili je unutra krompir povezan na dve elektrode pa daje taj efekat. Uvek vodim racuna da ovde ima ljudi koji pocinju i kojim treba na jedan malo pojednostavljen nacin pribliziti materiju , svakako da to kod onih koji nemaju druga posla osim da se bave didaktickom analizom moze evocirati uzbudjenje,no ja ovom prilikom molim za razumevanje, ipak sam vodio racuna da mladje i buduce kolege ne upadnu u zamku, povlaceci znak jednakosti izmedju dve sustinski razlicite stvari: koriscenja trake(ili efekta iste) i kompresije (na koju bi neko ko pocinje mogao da pomisli) ... Nisam elektro inzenjer niti sam se tako igde ovde predstavljao i zato i nisam koristio tehnicke termine,pa samim tim ne vidim mesto za pricu o tehnickoj potkovanosti,al ajd, moz' i tako... Kada se uzme u obzir da je iole ozbiljno ocuvan i redovno servisiran Studer ili neki u tom rangu ozbiljnijih magnetofona ide i preko 1000e i da kotur 1/4'' Ampex-a kosta i do 100e + amortizacija + servis i odrzavanje, onda 1500e za portico, ako nekome odgovara nacin na koji radi ,jeste definitivno isplativije! poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 09-04-2010 at 03:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kroz sta provlacis sintove kad ih usnimavas? | DaBear | Dejan Vučković | 1 | 31-12-2009 12:46 AM |
Provlačenje syntheva kroz gitarske/bass distorzije | Midi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 28-11-2009 07:19 AM |
Uspavanka - redone (sad kroz AURA kutijicu :) ) | MUzzY | Promocija radova | 2 | 05-08-2009 08:33 PM |
Su?tina muzike kroz kulturu muzičara, duhovnost, samosvest, filozofiju... | yechmeny | Dragan Ivanović | 6 | 18-02-2007 05:33 PM |
Vodic kroz kupovinu | peraZdera | Predlozi i sugestije | 5 | 19-09-2005 11:28 AM |