|
|||||||
| Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#22 | |
|
Member
|
Quote:
bez alata nema zanata, ako su već inzenjeri napravili filtre na monitorima oni imaju naravno svoju funkciju,da se trebaju gurat čarape vjerovatno bi i stavili par čarapa u paketu sa monitorima, naravno da se ne mo?e ?timati napamet akustika, ali zato postoji analyzer sa referentnim mikrofonom koji je relativno jeftin a daje veoma dobru sliku ?ta se de?ava , ja koristim ULTRACURVE PRO 8024 sa referentnim mikrofonom i tačno dobijam sliku gdje treba apsorbirati u ovom slučaju bas a ?to se tiče ekvilajzera(tj.filtera na zadnjoj strani aktivnih monitora), mislim da je najbitnije da je producent naslu?an mnogo mnogo orginalnih cd-ova muzike slične koju mixa i naravno nakon navikavanja se radi, danas sam bio kod kolege u studiju koji koristi dynaudio bm6a mk II i čovjek uz isti analyzer je ugodio monitoring, samo sto su kod njega trimer ekvilajzeri na monitorima, a to ?to se tiče FLAT-a to se mo?e raditi jedino da odem sad ja u laboratoriju npr. kod Alesisa gdje kalibriraju ove monitore i da tamo mixam na licu mjesta, to je bar moje logicno misljenje
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|