|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
jel se bavio neko ovime? Imam par pitanjca a bogami sam se i sam u poslednjih metar dana jako u?emio sa istim.
U svakom slučaju mi je promenilo metod rada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Sta si zeleo da znas?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
dal se i tebi raspadaju faze na multi-mic setupima gitara? kako pipnem neki warp marker, ode sve u pičku lepu materinu. Doduše, ovo se na bubnjevima ne dešava, samo na gitarama
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
SuperModerator
|
![]()
dobro dosli u stvaran svet
![]() ![]() Jbg. Zato ja editujem bubanj peske ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
meni na bubnjevima svašta nešto se desi, al uglavnom se izvučem na neku foru. 2D ili ne, to je neretko jedini način da klijentelu od koje plaćam račune makar približim nekom performansu.. da vidiš kako se lepo snimi bass kad se cela pesma u EA uspori za 20bpm, pa onda se stigne svaka žica i nota lepo okinuti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ne znam da li je to moguce u PT koji ti koristis, ili u PT upste, ali pokusaj da napravis od svojh multimic gitara jedan surround kanal i da onda taj kanal "elastikujes" ...trebali bi fazno da ostanu kako treba jer ih sve podjednako tretira, pa kad zavrsis to onda ih ponovo pregrupises po kanalima kako ti odgovara.
Licno nisam to probao ali kazu da radi ( barem na N i C ) . Mislim da vredi pokusati
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Imas dva nacina, elastic je jedan od njih, a drugi je uz pomoc Beat Detectiv-a...
Manje-vise svodi se na isto, ali hajde redom... Ako koristis elastic, sve trake bubnja, ili gitara moraju da ti budu u grupi, to jest da ih editujes zajedno, pretpostavbljam da si to uradio, u suprotnom ce on da tretira svaku traku na svoj nacin, jer svaka i zvuci drugacije... Molzes da obelezis celu traku i onda ides na klasicni quantize, ali ne bih to preporucio, vec uzmes 8 po 8 taktova, ili 4 po 4, kako ti je volja... Prvo obelezis takt 1 recimo i napravis novi warp marker, a onda takt 8 i na njemu napravis isti, tako da se sve sto radis desava samo u tih 8 taktova... Mozes da kliknes quantize, ali najbolje je rucno, traje malo duze, ali ne previse dugo i rezultati su neuporedivo bolji... Pomeras svaki udarac na svoje mesto, ali ako drzis alt (ili ctrl) on ce ti ga pomerati normalno, ako pustis pomerace ti po grid-u, pa mozes da pravis i svoj groove, da malo vuce unazad i tako jos svasta nesto... Ponavljam, mora sve da ti bude u grupi, onda pomeras samo jedan kanal, svi ce ostali da se pomeraju... Jos nesto, posle odradjenih 8 taktova, iskljucis grupu i preslusas da li ti treba neki kanal posebno da sredis, ako su se faze pomerile, neki glitch, ili nesto slicno, sve mozes da sredis... Drugi nacin pomocu beat detectiv-a je malo komplikovaniji jer ti imas LE varijantu, a beat detective je ogranicen na jedan kanal u isto vreme, na HD mozes da radis multichannel... Ako te bude interesovalo kako, reci pa cu ti napisati... Cini mi se da se dobiju bolji rezultati sa njim, ali sve zavisi sta i kako zelis da uradis... Mozes da pogledas osnove ovde... http://www.youtube.com/watch?v=G5ZJKdM8bE8 http://www.youtube.com/watch?v=FCkvZgShjcE Sto se tice 2D i ostalog, pa realno je tako ako je bubnjar toliko los da mu nisu u sync-u ruke i noge, pa mu ni svaki udarac nije na mestu, a ne on ceo u ritmu uz metronom, tada bojim se da nema pomoci, osim da sednes sam i odsviras, nece biti nimalo losije... Pretpostavljam da ti je bubnjar bar sam sa sobom upeglan, pa mu svaki kick i hihat idu zajedno, a ne odvojeno, pa se to tebi od mic-a do mic-a pojavljuje kao van faze i slicno... Last edited by kravadinka; 21-03-2010 at 11:47 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
sve si ti to lepo objasnio, i stvarno ti hvala na tome, bar će čitaocima foruma koristiti. Samo si propustio da pročitaš šta sam zapravo pitao, a odatle si mogo da zaključiš da sve ovo već znam i da imam problem koji ne obuhvata samo peglanje u EA, nego nešto što izgleda kao bug cele priče. Al svaka čast na objašnjenju, sročio si ga odlično, nadam se da će se ljudi sad još više zainteresovati za EA, jer ima totalno bizarne primene, i meni je malko redefinisao način rada sa, barem, prosečnim a najčešćim muzičarima. E izgleda da je cela situacija sa phasingom na multi-mic setupom na gitarama u tim analysis markerima, i probaću sutra pobrišem iste sa mikrofonskih kanala a da ih ostavim u grupi i da peglam gitaru po DI kanalu, koji ionako snimam.
@Moritz - nemam mogućnost surround fajlova ali je i stereo za mene sasvim dovoljan jer snimam gitare sa 2 mikrofona. I u toj situaciji, ako snimim ta 2 majka kao jedan stereo fajl, sve ostaje u fazi kako treba. izgleda da je definitivno do tih analysis markera, jer ih u stereo fajlu lupa samo jedan po fajlu, a u 2x mono lupa 2 različita i izgleda da to dovodi do sjebavanja faza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Mozes li da okacis 4 takta tih gitara, obe trake?
Meni se nije ranije desavalo da mi pomuti bilo sta, ali ne znam da li smo iste stvari radili... Jesi probao sa beat detectiv-om to da uradis? Takodje ga tretiras kao stereo mix, i onda posebno svaki od mikrofona, kao gore ua tutorialu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
znam kako funckioniše beat detective, samo me smara da ručno popravljam svaki fade, pokušao par puta i odustao. Ako već idem na seckanje, onda mi je lakše i brže u nuendu, gde sam dosta operativniji lično. A primer za EA ti je evo na ovoj adresi
http://www.mediafire.com/file/yrwdbmkhf0m/EA.rar |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Time stretch algoritam ...? | OFF | Audio Software | 38 | 29-04-2008 12:17 AM |
ATC-X time!!! | relis | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 35 | 03-11-2007 08:37 PM |
The Time Machine | awacs | Razno | 12 | 23-08-2006 10:23 AM |
Cubase Time Stretch | statusband | Audio Software | 10 | 09-05-2006 02:26 AM |
2 Before time - Mangup | puRe | Promocija radova | 20 | 23-10-2003 05:26 PM |