|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Koji OS iz serije Win 7 vam je najefikasniji i najstabilniji za muzicku produkciju?
...Sta mislite o ovom naj novijem izdanju Microsoft Windows 7 Ultimate x86 Integrated February 2010 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
ako hoces muziku onda 64bit
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Da...naravno, ali ne podrzava masina ...a i upitanju je lap top sa neprosirivih 1gb ram-a. Hteo sam da stavim XP ali to je proizvodjac blokirao, tako da mi negine neka verzija 7-ce x86. Pa sad gledam sta da stavim, neocekujem cuda ali bar da usnimim koju traku gitare, eventualno neki bit iz baterije...a da sve to radi bar 2 meseca!!Sala...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
ne kontam
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Bice nema drajvera ... pokusaj da nadjes drajvere nekako, skoro uvek su dostupni na neki nacin ...
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Jes`.....lepo je to muzika+64bit system i jos W7...ali kako drugi kazu ~sutra malo~
Uvek se nadje nesto sto ce kociti rad... Bas sam bio otvorio thread gde sam pitao "kakav mi komp, ukljucujuci i software i hardware, treba da bi sve perfektno funkcionisalo u 64bit win7-vi recite i ja cu to nabaviti" ali verovatno niko nije bio siguran..pa i nisam dobio odgovor... To pitanje sam postavio sa razlogom...jer dosta ljudi tezi ka Quad i vise core procesorima, 10000000gb rama memorije i jos kakvim preterivanjima a rade na 32bit-nom xp koji vidi samo do 3.2gb rama, shodno tome postavlja se pitanje sta ce im onih 99000000 ostatka RAM-A, zatim koliko 32bit-ni xp moze iskoristiti (i core2duo)a kamoli quad core...Jos ako imaju stariji audio interface za koji ne postoji 64bit-ni drajver za operativne sisteme uopste....pa tu su i softweri..i da ne nabrajam jos.... Sve u svemu....moje licno misljenje je da ce se jos cekati na ovu lepu zamisao kako bi to radilo onako kako treba, a ne sa nekim sitnicama koje ce kociti i nervirati korisnike pri radu na ovakvom sistemu...pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
zasto jos uvek nisu izasle sve verzije programa za 64 bita pitam ja sebe
![]() al nista 64 bita kao da se razvija previse sporo il nece da napreduje brzo jer je tehnologija prevazisla ovo doba....pogledajte samo racunare 5 godina u nazad i sad a onda pogledajte onda pre 5 godina i one pre 10 godina ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
banned
|
![]()
Problem je sto se dosta toga mora napisati ponovo, a proizvodjaci hardvera su poznati po svome davljenju kada su u pitanju izrada drajvera i prateceg softvera. Jos jedan problem je u tome sto obicnom korisnuku i dalje 64bita ne znaci nista posebno sem cimanja, kao sto ste i sami iskusili, jer je njemu i dalje 32 bita dovoljno za sve operacije na kompjuteru. A posebno uzmite u obzir da je audio segment trzista najmanji u odnosu na druge kreativne segmente, tako da ce u njemu adaptacija biti neuporedivo sporija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
koliko sam ja primetio, sve vise programa vst and others, izlaze u 64bit verziji, ja ne znam o cemu vi pricate i gde gledate, pa svaki sledeci update je sa multicore verzijama itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Da se malo i ja umesam. Pre 15-ak dana odlucim da krenem u experiment sa Win 7 x64 za DAW. Racunar na kome radim je AMD X2 4000+, ploca Gigabyte GA-MA69GM-S2H, 4Gb RAM-a, 2x1Tb hard diska, muzicka karta Tc Konnekt 48. Posto je poznato da je Tc Electonic firma koja nije bas sjajna i azurna sa driverima, desila se slucajnost da su upravo krajem februara izbacili drivere za Win 7 x86 i x64, tako da je to pomoglo ideji oko instalacije Win 7 x64. instalacija Win 7 je vrlo jednostavna, i brza, za nekih 30-40 min. Win 7 je instaliran, vase je da odaberete jezik, vreme i ime racunara. Elem, taman kad je trebalo da izbaci desktop, kod zadnjeg restarta, plav ekran smrti! Naravno, posle vise pokusaja i googlanja, ukapiram da je problem u grafickoj kartici, mada je 64 bita, nesto je nije prihvatao Win 7. Izvadim graficku, i ukljucim integrisanu graficku, i instalacija prodje bez problema. Posto je to privremeno resenje, resim, kao poslednju opciju da uradim flash BIOS-a. Posto to nikada nisam radio, a glasi za opasnu operaciju, stisnem petlju, pa sta bude! Stara verzija BIOS-a je bila F2, a sadasnja F7, sa tom opcijom ova ploca podrzava i AM3 procesore. Posle flesa BIOS-a, Win 7 x64 proradi bez problema, posto ima sve moguce drivere, sve je postavio kako treba, morao sam da instaliram samo drivere za UAD i TC K 48. I to je proslo besprekorno, medjutim, ukljucim Task Manager, i otkrijem da mi service pod imenom System Interrupts-Deffered procedure Calls and Interrupt Service Routines konstantno opterecuje procesor 20%, a racunar fakticki nista ne radi. Ubrzo otkijem da je do muzicke kartice K 48, cim sam je iskljucio, procesor je na 0, ili 1% opterecenja. Posle malo googlanja, otkrijem da je u pitanju driver za Firewire, Texas Intruments OHCI 1394 chip je u pitanju, morao sam da uradim update drivera, i da odaberem iz Win 7 driver koji je imao dodatak uz naziv LEGACY. Posle toga je opterecenje procesora palo na 5-8%. Uradio sam tweak-ovanje, ne previse zalazeci u detalje, samo iskljucio gravicke opcije u Performance-u, sto je dosta ubrzalo i rasteretilo rad racunara. Sada sam mogao da krenem u instalaciju programa potrebnih za rad. Sve je proradilo bez problema, izuzev Hypersonic 2, Virtual Bassist, Halion 3.1, sl, znamo i zasto, da ne zalazim u detalje... Radeci vec 10-ak dana u Win 7, ustanovio sam da dobro, stabilno i brzo radi, cak opterecenje procesora nije vece nego na XP SP3. Njegova instalacija zauzima oko 15Gb na hardu, i oko 600Mb rama. Cak sam primetio da mogu na manjoj latenciji u DAW-u da radim nego na XP, mada je to posledica delimicno i novog drivera za TC K 48.
E, ima jedna glupost koja se javlja, ne mogu da otkrijem razlog, pa ako neko ima ideju. O cemu se radi- dok radim u DAW-u, recimo opterecenje CPU je oko 50-60%, nema krckanja, kad podignjem mixer, pocinje malo krckanje, podizem editor nekog kanla, jos vise krcka, otvaram plug-in, neki EQ koji je insertovan, i tu vec krckanje postaje nesnosno, onda, kako zatveram jedno po jedno, kad sve editore i mixer iskljucim, krckanje prestaje, i sve svira bez problema!!! Takodje sam primetio kad otvorim sve editore, slika polako pocinje da koci, uz krckanje, naravno. Da li je u pitanju slab procesor za Win 7, graficka karta, ili neka opcija na karti, ili los protok kroz Firewire, koji ne znam kako da izmerim, mislim kojim softverom to mogu da proverim. Ako neko ima ideju, neka pomogne... Nevezano za ovaj problem, mislim da je Win 7 odlican OS, moje subjektivno misljenje. Pokusao sam sto krace da izlozim svoje iskustvo, ne zamerite ako je malo konfuzno, ali ko hoce, razumece! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Win7 | eternoRBC | Computer Hardware | 2 | 07-03-2010 07:07 AM |
win7 i veliki fajlov | Hollow Mind | Audio Software | 6 | 05-03-2010 05:43 PM |
Win7 i Cubase 4 ? | branoy | Audio Software | 8 | 15-10-2009 08:23 AM |