Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-03-2010, 01:19 PM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Caskom izedituj pesmu...

Ma sta bre wavelab i forge...?!?!

Aj probaj ovo!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2010, 02:07 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Caskom izedituj pesmu...

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Ma sta bre wavelab i forge...?!?!

Aj probaj ovo!
eh kad se setim....1984 / 85 kod Enca u studiju...Studer 2 track 1/4" ...koliko smo trake potroslli samo editujuci !! Sve lepljiva traka umesto trake.

to je tek nauka !!

Sto je najgore, ima ih koji ni na kompjuteru nemogu da naprave edit kako valja !
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2010, 02:35 PM   #3
google
Banned

Ja radim edit u Cubase, seckam, pojacavam/utisam/brisem... To mi je 100 puta bolje od eq i compresora. Gde je sta tise, pojacam, gde sta smeta, obrisem.

Izgleda sporo ali je brze od miksa gde treba uklopiti kanale koji nisu dobro napisani, pa smetaju jedni drugima, i sa eq/comp i bez njih.

To mi je najbolje tehnika miksa koju sam isprobao- napisati da se sve cuje i bez miksa, onda rucno utisati/pojacati gde sta treba, a lose deonice izbrisati.
google is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2010, 02:55 PM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
Ja radim edit u Cubase, seckam, pojacavam/utisam/brisem... To mi je 100 puta bolje od eq i compresora. Gde je sta tise, pojacam, gde sta smeta, obrisem.

Izgleda sporo ali je brze od miksa gde treba uklopiti kanale koji nisu dobro napisani, pa smetaju jedni drugima, i sa eq/comp i bez njih.

To mi je najbolje tehnika miksa koju sam isprobao- napisati da se sve cuje i bez miksa, onda rucno utisati/pojacati gde sta treba, a lose deonice izbrisati.

eto....bas o tome sa pricao gore....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2010, 02:57 PM   #5
google
Banned

Moguce je da to ne radim kako treba, ali sam zadovoljan sa tim sto sam uradio.
Old 11-03-2010, 04:05 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
eto....bas o tome sa pricao gore....

Jos "senior member" to kaze...
...i osta' covek u ziv...

Sta li ce oni juniori da pomisle...

A ti cika Zoki sve ove godine nisi tu tajnu znao...c.c.c.c...
...Zato "Brazil" nije prosao u finale...
...Ti zlocasti kompresori i ekvilajzeri,sram ih bilo...

Old 11-03-2010, 07:44 PM   #7
kejkz
banned

kat, kopi, pejst... ali bukvalno. Svidja mi se, mada ne bih, hvala.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2010, 08:15 PM   #8
google
Banned

Quote:
Jos "senior member" to kaze...
...i osta' covek u ziv...

Sta li ce oni juniori da pomisle...

A ti cika Zoki sve ove godine nisi tu tajnu znao...c.c.c.c...
...Zato "Brazil" nije prosao u finale...
...Ti zlocasti kompresori i ekvilajzeri,sram ih bilo...
Pre sam se odusevljavao sa eq, slusao, miksao... Najbolja varijanta je kad eq uopste ne treba, kada miks bolje zvuci bez eq i kompresora nego sa gomilom efekata. Bolje je promeniti aranzman nego seci sa eq. Ako instumenti ne sviraju istovremeno i ima pauza u deonicama, sve se cuje veliko bez naprednih tehnika. Druga stvar je kada ti donesu neko djubre da miksas, pa mora da izadja sve sto su genijalci smislili u trenutcima nadahnuca, ali ne radim nikom, a pogotovo ne bih takvim- ja to nogom.

Mislim da se moze uraditi pesma da sve izadje bez ikakvih efekata, ali sigurno gresim. Iako sam radio muziku preko racunara pre nego sto si se ti rodio, siguran sam da nista ne znam.

Preporucujem juniorima da ne citaju moje postove, nego da napice milion kanala u projekat i stave na svaki kanal bar po nekoliko efekata, od kojih svaki daje nesto svoje...

Last edited by google; 11-03-2010 at 09:06 PM.
Old 12-03-2010, 11:34 AM   #9
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Iako sam radio muziku preko racunara pre nego sto si se ti rodio, siguran sam da nista ne znam.
Nemam nikakvu losu nameru,sta vise, uvek izdvojim vreme da probam da pomognem cak i najbanalnijim pitanjima pocetnika. Tako i sebe usavrsavam,ponavljajuci cak i one bazicne stvari koje sam ucio na pocetku.

To vazi i za tebe,bez obzira na godine koje imas,koje iskreno za mene ne predstavljaju relevantan podatak. Tvoje izjave do sada su zasnovane na pretpostavkama i to veoma pogresnim, kao i ona gore-quote-ovana u prvom delu recenice. U drugom delu, pak, istina u svom najcednijem obliku.

Ali nije kraj sveta,ako si tu i zanima te ponesto, to je u redu i slobodno pitaj. Rumski je polako prerastao u on-line enciklopediju i sada je ustvari vrlina iz mora postova prepoznati ono pravo,sto te zapravo interesuje i sto ce sigurno onaj koga iskreno zanima ton uspeti. U krajnjem, evo sada imamo par skolica - kurseva,pa je i to jedna od opcija za sticanje bazicnog iskustva.

Dakle tvrdnje o tome da je koriscenje ekvilajzera ili kompresora u muzickoj produkciji da li pogresno ili ne potrebno,nacelno govoreci, su potpuni nonsens.

Dakako postoje slucajevi,pa skoro na svakom projektu gde nije neophodno bas na svakom mestu posto - po to trpati besomucno efekte,ali govoriti o tome u smislu u kojem si ti Google to radio je na zalost stetno...

No, glavu gore, i hrabro nastavi da listas stranice foruma i usavrsavas se!

Poz'

Old 12-03-2010, 03:23 PM   #10
google
Banned

Quote:
Ali nije kraj sveta,ako si tu i zanima te ponesto, to je u redu i slobodno pitaj. Rumski je polako prerastao u on-line enciklopediju i sada je ustvari vrlina iz mora postova prepoznati ono pravo,sto te zapravo interesuje i sto ce sigurno onaj koga iskreno zanima ton uspeti. U krajnjem, evo sada imamo par skolica - kurseva,pa je i to jedna od opcija za sticanje bazicnog iskustva.
Redovno citam savete i radim sve suprotno. Mnogo sam naucio.

Quote:
Dakle tvrdnje o tome da je koriscenje ekvilajzera ili kompresora u muzickoj produkciji da li pogresno ili ne potrebno,nacelno govoreci, su potpuni nonsens.
Eq je negde potreban, negde ne. Ja radim par kanala akusticnih instrumenta. Mogu napisati aranzman da sve izlazi i bez eq. To su stare tehnike pisanja, koriste se stotinama godina, nista novo, ni revolucionarno.

Muzika je postojala i pre kompresora, zar ne? Ili opet gresim?

Last edited by google; 12-03-2010 at 06:08 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules