|
Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Pro Member
|
![]()
U članku piše da je potreba za oversamplingom nastala zbog nesavršenosti filtera:
Quote:
Quote:
Ili li se ovde misli, ako uzmemo taj 44.1 standard, da se oversampling radi na jos vecoj frekvenciji, tipa 88.2, ili 192, a ne da je tih 2.05 (22,050-20000) khz ostavljeno radi toga?
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 21-02-2010 at 08:57 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Da skapirao sam, o ovome se radi ... ok brisemo onda i to ... EDIT: Neću sve brisati, evo stavio sam ovako: Quote:
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 22-02-2010 at 08:50 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Pokusaj da pronadjes barem jedan datasheet pdf od kvalitetnog audio konvertora pa ces videti da u njemu postoje jos neke funkcije (DSP filter, itd) Laicki receno, u audio ad konvertorima se drasticno vecom frekvencijom odabiranja (za pocetak) pokusava da dobije na poboljsanju ostalih performansi, upravo one za koje mi cesto ne vidimo prostor da se poboljsaju... Zato ti savetujem da oversampling obradis posebno, sa pogledom u neki datasheet pdf, kao pokazivac pravca kojim treba da ides. Firme koje su zanimljive mogu biti Texas Instruments (TI), Analog Devices (AD), Cirrus Logic, Asahi Kasei Microdevices (AKM) pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ruFAQ konkurs | diviner | Obavestenja | 1 | 07-02-2010 12:04 PM |
ruFAQ, tips & tricks, links za clanove | diviner | Predlozi i sugestije | 4 | 13-12-2009 12:21 PM |
novi stylus , novi battery | markoni | Audio Software | 5 | 14-11-2004 01:51 PM |