Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-02-2010, 04:57 PM   #81
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Default Re: kome uopste trebaju gitaristi !!

Quote:
Originally Posted by google View Post
Kad vidim/cujem neki domaci rep i sl. tome, to je zaista zalostan prizor. Najinteresantije je da se oni ponasaju kao neke mesije, proroci, filozofi, nesto tako. Kao da vrse neku misiju nesto izvaredno i neprocenjivo znacajno...
Meni je isto to ili smesno ili zalosno, razumem te potpuno ...

Quote:
Poenta moje price je da nije dovoljan racunar za to... Ja bih voleo da jeste, ali nije. Bolje zvuci to sto se svira od onoga sto upisano, bar iz mog iskustva.
Ja imam vst instrument, ali moram ili da ga odsviram preko midi klavijature pa snimi ili da upisem note kao kompozitor, ne pojavljuju se meni note same od sebe ... Nesto bolje zvuci ovako, a nesto onako, ne mozes ti gitarom napraviti ono sto ja napravim u sintu i programu, niti ja mogu napraviti ono sto ti odsviras ... tj. moze i jedno i drugo ali kao sto neko vec rece bilo bi porebno previse vremena da bi se to odradilo ...

Last edited by SumAnuT; 20-02-2010 at 04:59 PM.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2010, 05:04 PM   #82
google
Banned

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Ja imam vst instrument, ali moram ili da ga odsviram preko midi klavijature pa snimi ili da upisem note kao kompozitor, ne pojavljuju se meni note same od sebe ...
Ja radim isto to, upisem note, nemam klavijaturu...

Kada odsviram isto to sto sam upisao, cela pesma zvuci primetno bolje kada je odsvirana u odnosu na to tu istu pesmu koja je upisana.

Voleo bih da to nije tako, da ne moram da se njakam sa sviranjem i snimanjem, vec samo da napisem i aranziram, jer mi je to ono sto mi najbolje ide (sto ne znaci da je to nesto izuzetno).

To je manje- vise sve sto sam hteo reci...
google is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2010, 05:13 PM   #83
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

To je tačno kada je u pitanju gitara, ali kod klavijatura nema toliko parametara koji bi se mogli podesavati pri sviranju da bi to bilo nemoguce odraditi preko midija, što se za gitaru ne može reći, mada evo vidimo da je i to donekle moguće ...

Isto mi je svirao pravi klavir ili sint na racunaru preko nekog VST intrumenta, imam velocity, imam mod i pitch wheel, mogu namestiti kontrolere da kontrolisu filtere, oscilatore, anvelope ... nista nema da moze hardverski sint, a da ne moze preko midi klavijature ... sem jbg kvaliteta dirki i zvuka

Last edited by SumAnuT; 20-02-2010 at 05:16 PM.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2010, 05:23 PM   #84
google
Banned

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
To je tačno kada je u pitanju gitara, ali kod klavijatura nema toliko parametara koji bi se mogli podesavati pri sviranju da bi to bilo nemoguce odraditi preko midija
Uglavnom se slazem. Radio sam el. u nekoliko aranzmna, zadovoljn sam kako zuci. Nisam probavao da pronadjem pravi el. klavir pa da ga neko svira preko pojacal i da ga usnimim, ne verujem ni da cu to raditi, bilo bi gubljenje vremena. Dobar je i ovako, ne treba bolji.

Sa zvukom klavira nisam zavoljan kada ide preko vst, nije to to, verovatno cu probati da snimim pravi, makar taj snimak ne licio ni na sta. El. klair i eventualno bubanj, za moj ukus mogu da prodju sa vst. S tim sto sam sa zvukom el. klavira bas zadovaljan, a bubanj bi mogao da prodje kao kombinacija vst + odsvirane cinele. To ne bi trebalo da je narocito komplikovano.

Bas gitaru bih isto snimio.
Old 21-02-2010, 03:57 AM   #85
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Snimaj kume, sretno ti bilo snimanje!

Vidiš, ja sam neko ko umije po malo i da odsvira i po malo da isprogramira...nije sve tako crno bijelo...evo jedan banalan primjer - ono što TREBA da zvuči repetativno - npr određeni ritam, bas linije itd - puno je ljepšte isprogramirati i složiti kao lup...zašto se mučiti i to snimati? ČEMU to? Dok sa druge strane - određeni slajd ili trzaj žice u sklopu melodije dođe jako komplikovano i dosadno programirati, a na "živom" instrumentu je to banalni pokret prstom koji umije i početnik da napravi - tako da ako čovjek ima ulsove to da snimi -ĆEMU onda mučenje da se to programira!

gugl,

Daješ sudove o midi programingu i o tome kako to ne zadovoljava tvoje kriterijume , a zašto se ne zapitaš o tome da li ti to radiš dovoljno dobro prije nego što omalovažiš jednu čitavu disciplinu...

Sa druge strane - treba da se zapitaš o tome da li sviraš dovoljno dobro da bi bio toliki pobornik sviranja i toliko se "busao u prsa" ponavljajući sviranje, sviranje, sviranje...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 06:41 AM   #86
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by google View Post
Kad vidim/cujem neki domaci rep i sl. tome, to je zaista zalostan prizor. Najinteresantije je da se oni ponasaju kao neke mesije, proroci, filozofi, nesto tako. Kao da vrse neku misiju nesto izvaredno i neprocenjivo znacajno...
ne pljuj sve repere, neki od nas zaista znaju da sviraju.. pa chak i po vishe instrumenata, a i da odrade neke kompleksnije kompozicije

to je kao kad bih rekao da su svi pop punk rock basisti kurac.. zato pogledaj pino paladina... lupam u ovo doba vecheri (jutra) al kapirash poentu..

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 08:12 AM   #87
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Techno ide : tup, c, tup, c,..a NE tup, tup, c, c,... samo da znas !!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 09:15 AM   #88
google
Banned

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
gugl,

Daješ sudove o midi programingu i o tome kako to ne zadovoljava tvoje kriterijume
Ja sam programirao muziku, verovatno pre nego sto si se ti rodio.

I napisao sam, da posle dosta vremena programiranja cujem da ista pesme bolje zvuci kada se svira i snimi nego upisana. To nije neko epohalno otkrice. Ne vidim potrebu da se oko toga dize velika galama. To sam/smo znali i pre, jedino sto je drugacije i kada se i sam uveris.

2. sto sam se uverio najbolji gitarista koji svira po svome, kako mu padne na pamet, svuci slabije od mnogo losijeg koji svira nesto sto je komponovano. A kada svira ono sto je drugi komponovao, onda nije na "svom terenu", moze se desiti da mu stil pisanja ne odgovara i sl. Obrni, okreni, najbolje je uraditi sve sam, jedino sto je jako sporo.

Ja uopste ne volim da sviram, cak nisam imao ni stavljene zice na gitari, ne znam koliko dugo, mozda preko pet godina ili vise. Ali ne vredi, treba odsvirati, sam ili neko drugi... Ima i par stvari koje mogu da prodju kao odsviran midi, ali ni jedna kao upisan midi, iz mog iskustva...

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Sa druge strane - treba da se zapitaš o tome da li sviraš dovoljno dobro da bi bio toliki pobornik sviranja i toliko se "busao u prsa" ponavljajući sviranje, sviranje, sviranje...
To znam- ne sviram dovoljno dobro, godinama nisam svirao a pogotovo vezbao i uopste mi ne odgovara da sviram- jer mnogo brze smislim sta/kako/gde, nego sto to odsviram i snimim. I kada sam pozajmio gitaru od drugara da probam nesto uraditi, naispadao sam se kao konj i nisam mogao tona da ubodem. Ali cu ipak uzeti i gitaru i bas i skoro sve odsvirati i usnimiti. Posle cu videti da li da isto snimi neki pravi muzicar u pravom studiju ili mi odgovara i to sto sam sam uradio...

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Techno ide : tup, c, tup, c,..a NE tup, tup, c, c,... samo da znas !!!
Eto, izmislio sam novi pravac u tehnu. Doprineo sam necemu. Tako sam ponosan.

Last edited by google; 21-02-2010 at 11:44 AM.
Old 21-02-2010, 09:15 AM   #89
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

i to treba naslagati !

elem beat bivsi bubnjar engleske verzije discipline kicme je dokazao da i jungle moze da se svira uzivo tj akusticnim bubnjem , tako da ne vidim nesto preterano uzbudjivanje oko gitare ili bilo koje emulacije zivog instrumenta , kao sto je i slowstar rekao onomad kzd se pojavio na forumu sve moze preko midija samo da se poznaje instrument koji se "emulira" pa se nece provaliti razlika , ukratko sve se moze kad se 'oce ...samo su se ljudi ulenjli i cekaju da kompujter uradi sam sve ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"

Last edited by alavuk; 21-02-2010 at 09:17 AM.
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 21-02-2010, 01:13 PM   #90
kejkz
banned

Radite li vi i?ta drugo nego ?to kucate po forumu gluposti celu noć? Ima dobre muzike danas, bilo je mnogo dobre muzike juče, biće je i sutra, stvarala se ona na kompjuteru, svirala, ili je komponovali laici ili muzičari. To ?to se vama ili meni ne?to ne sviđa ne znači da nije dobro. Ako dobro udara? u ?erpe i u lonce, i to mo?e biti muzika, posebno ako si gladan. Analiza je lepa stvar, ali kada u njoj pretera?, gubi? su?tinu, a jo? je zeznutije kada sa analize lako sklizne? ka generalizaciji. Podela muzike je samo uslovna, i korisna jedino u smislu osnovnog raspolo?enja koju nosi, ali muzika je suvi?e velika (ako do toga dođe) da bi se uop?te mogla razvrstavati na pravce. Sve je to samo stil, ali od stila se lako dolazi do su?tine, a to je da je svaka muzika iznad stila, određen iskaz, izraz, sentiment, nezavistan od bilo čega izvan nje. O ukusima se mo?e raspravljati, ali se oni na kraju svode na lične sudove bilo koga od nas, i nemaju nikakve veze sa istinom, jer su uvek subjektivni. U svakom trenutku na?ih ?ivota mo?emo preferirati određen izraz, način stvaranja, ali on je opet samo na?,a ne standard kome svi trebaju te?iti.
kejkz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules