Quote:
Originally Posted by tomo
google: znam. dobar riff, dobra melodija i tekst su na prvom mjestu, to ljude pali i njih boli briga da li je to provuceno kroz traku ili je snare bez reverba ili sa i koje pedale imamo svi mi. Zakacio sam se na produkciju i htio bih napraviti takav neki zvuk o kojem pricam, tome nikad kraja, samo diskusija i prica ali imam na pameti da bez dobre muzike ne ide i sa svom tehnologijom i znanjem svijeta.
|
vijaj samo pesmu, arazman i i svirace.
Kada to skupis, cuces i "toplinu" i "analogiju" i sve ostalo, a da uopste neces morati da "provlacis" i izvodis razne indijanske trikove. Tvrdim da UAD radi fenomenalno, ukoliko imas dobro snimljenu traku. Ako nemas, razlika nije nesto preterano primetna u odnosu na native.
Malo sam eksperimentisao sa MCI + Neuman, fali mi komresor da bih snimio kako treba, prezadovoljan sam sa zvukom, NIKAD ne bih provlacio traku ili izlazio iz kompa, zvuci sasvim dovoljno dobro i sa UAD u miksu. Slusao sam i kako rade analogni mikseri. Ako imas dobro snimljenu traku, to je to. U bilo kom sekvenceru se moze odlicno smiksati, ili cak ne moras uopste koristi bilo sta osim glasnoce i panorame. Ako hoces da miksas, UAD ce se cuti brutalno (sto je snimak bolji, to se bolje cuje sta UAD radi)...
Jos ako je odsvirano i napisano dobro...