|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
banned
|
![]()
Pa mozes pokusati sve trake provuci kroz tape, pa ih onda koristiti paralelno sa postojecim, sa neki suptilniji efekat trake, i to samo u odredjenim trenucima. Pusti masti na volju. Mozda ces neke fraze, npr u refrenima , introu ili outro-u, ili na drugim mestima, moci iskoristiti, zajedno sa dodatnim efektima, za postizanje necega.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Probao sam ovo. Dosta davno sam se konsultovao sa puRetom. Nabavio sam bio i uređaj i - ne pije ovo vode. Uglavnom se ganja 'toplina' trake. Prebacivao sam sa kolegom i na dat traku i sva?ta radio.
Zaboravi. Ne umaraj se. Ovo se bolje dobije kada se 'provuče' kroz kvalitetan video tape soft i nazad nego kroz ove stvarke. Moje iskustvo je takvo. Opet, ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
![]()
Nemoj zameriti, ali mislim da treba da odustanes od tih ideja i da probas da jednostavno snimis nesto dobro odsvirano i dobro napisano.
Ako ne zvuci, sa tom trakom neces bas nista postici, osim sto gubis vreme i lozis se da ces ni od cega napraviti nesto. Zaboravi na to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
na DAT traku !!?? ![]() ![]() Pa dat je DIGITALNI zapis ...nema tu "topline"... ko sto rekoh, BEZ DOBROG MAGNETOFONA i SIROKE TRAKE nema efekta !! (a da ne pominjem mikrofone, pre's itd..)
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Everlast: da, to me i brine, da ne bi snimili pa provlacili kroz sto stvari, a nikako zadovoljni. prvo cemo jako dobro analizirati materijal, pokusati predvidjeti sve sto bi moglo dobro doci u svim pjesmama i tek onda poceti snimati.
postaviti vise mikrofona, vise vrsta, na razne pozicije pa imati u backup-u sve zivo i ne zivo. sve ovo zvuci kao da se igramo i izmisljamo toplu vodu ali mislim da na kraju krajeva iz takvog necega moze zbilja izaci nesto "different" i specificno, inovativno. Kejkz: to smo i imali na umu, zato smo i odlucili da je bolje da snimimo prvo na komp, a onda blendati iliti stavljati odredjeni postotak jedne ili druge snimke, provucene ili neprovucene kroz traku ili kroz nesto pedeseto. google: znam. dobar riff, dobra melodija i tekst su na prvom mjestu, to ljude pali i njih boli briga da li je to provuceno kroz traku ili je snare bez reverba ili sa i koje pedale imamo svi mi. Zakacio sam se na produkciju i htio bih napraviti takav neki zvuk o kojem pricam, tome nikad kraja, samo diskusija i prica ali imam na pameti da bez dobre muzike ne ide i sa svom tehnologijom i znanjem svijeta. Misljenja sam da je prije dvadesetak godina produkcija i glazba bila mastovitija nego danas, najvise mi je i takav ukus ali gledam i objektivno tako da se trudim u svim domenama biti u full pogonu i razmisljanju kako napraviti visokih standarda dobar produkt. DaBear: izgleda da najbolje da probam sa magnetofonom, sirokom trakom. morat cu probati i to jer koliko mi se cini ima veliki raspon medju njima, mislim da ima i "predobrih" trakasa pa da opet nista od onog mog htjenja ka gazenju zvuka i iskrivljivanja prirodnosti sto mi je isto jedan od ciljeva. Oprostite na ovakvim odgovorima bez "noramalnog quote-a", nisam vican sa racunalima. I dalje stoji tema otvorena, ako jos netko ima stogod za reci, sam neka da, zahvalan sam vam. Hvala vam svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Usput pomenuh i dat traku kao nosač digita umjesto CD-a na kojoj sam nosio snimak kod kolege da bismo probali nešto kod njega. @ tomo : mislim da postoji velika razlika između direktnog usnimavanja na široku traku nekadašnjih višekanalnih studijskih magnetofona i snimanja na kanal trake sa CD-a i sl. Šta ćeš dobiti : u suštini analohni signal opterećen prirodnim šumom trake (uređaja), a digiti su odabrani u nekoj od rezolucija i to ne možeš trakom promijeniti. Last edited by alfom; 04-02-2010 at 10:57 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Banned
|
![]() Quote:
Kada to skupis, cuces i "toplinu" i "analogiju" i sve ostalo, a da uopste neces morati da "provlacis" i izvodis razne indijanske trikove. Tvrdim da UAD radi fenomenalno, ukoliko imas dobro snimljenu traku. Ako nemas, razlika nije nesto preterano primetna u odnosu na native. Malo sam eksperimentisao sa MCI + Neuman, fali mi komresor da bih snimio kako treba, prezadovoljan sam sa zvukom, NIKAD ne bih provlacio traku ili izlazio iz kompa, zvuci sasvim dovoljno dobro i sa UAD u miksu. Slusao sam i kako rade analogni mikseri. Ako imas dobro snimljenu traku, to je to. U bilo kom sekvenceru se moze odlicno smiksati, ili cak ne moras uopste koristi bilo sta osim glasnoce i panorame. Ako hoces da miksas, UAD ce se cuti brutalno (sto je snimak bolji, to se bolje cuje sta UAD radi)... Jos ako je odsvirano i napisano dobro... ![]() Last edited by google; 05-02-2010 at 03:45 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Ovako kaze jedan producent koji je ovo procesu:
taj portastudijo megaabnormalno utjece na signal i svojim preampom i eqom bez obzira dal ga provuces prije ili poslije. hocu reci kad jednom ga bacis na porta to je zgazeno u tolikoj mjeri da je zapravo svejedno. totalni lofi oces neces. e sada kad se prica o vrhunskim studijskim trakasima to je druga prica jer oni zapravo mogu konkurirati vrhunskim digitalnim konverterima ali to zapravo nije to sto ti trazis. ti oces zgazenost a oni su napravljeni da ne gaze. i jedni i drugi sume. konverteri sugavi sjebu signal a vrhunski ga ne diraju. dakle ako imas los konverter i dobru traku onda ste u pravu. ako dobro i jedno i drugo onda je svejedno ali to nemamo. ako imas losu traku i dobar konverter onda sam ja u pravu. i to ti je to. na kraju krajeva svejedno. samo da dobro zvuci. na kraju krajeva to mozda mjenja max 1 - 5% cijele price. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Da ne otvaram novu temu, imam kod sebe Tascam 48 magnetofon, 1/2 incna traka,
![]() Je li se šta dobija s njim osim šuma ako ga stavim između predpojačala i zvučne kartice, a ne koristim snimanje na traku, znaći samo signal provučem kroz njega na putu do kartice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
Brum? ![]() Last edited by google; 22-03-2010 at 06:36 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kroz sta provlacis sintove kad ih usnimavas? | DaBear | Dejan Vučković | 1 | 31-12-2009 12:46 AM |
Provlačenje syntheva kroz gitarske/bass distorzije | Midi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 28-11-2009 07:19 AM |
Uspavanka - redone (sad kroz AURA kutijicu :) ) | MUzzY | Promocija radova | 2 | 05-08-2009 08:33 PM |
Su?tina muzike kroz kulturu muzičara, duhovnost, samosvest, filozofiju... | yechmeny | Dragan Ivanović | 6 | 18-02-2007 05:33 PM |
Vodic kroz kupovinu | peraZdera | Predlozi i sugestije | 5 | 19-09-2005 11:28 AM |