Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-01-2010, 10:04 PM   #21
dacustic
Junior Member

Default Re: Mikrofon i studijska oprema

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Sm57 i bilo kakva kartica sa preampom i ne zamaraj se previše trenutno...

SM58 mislis
dacustic is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2010, 10:10 PM   #22
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by dacustic View Post
SM58 mislis

Ne, mislim sm57, napisao sam... mislim, to bi ja uzeo da počinjem... ne mora značiti da bi netko drugi, no taj mikrofon će i dalje koristiti bez obzira kakvu opremu ubuće nabavi...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2010, 10:10 PM   #23
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

covek misli na sm57, sto mislite da ne zna sta prica?

al ok - i sa 57 i sa 58 mogu da se snimaju i vokali i gitare i sve 58-ica je mrvu univerzalnija za vokal i zna da bude tunjava na guitar ampovima, dok 57 ne
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2010, 05:43 PM   #24
DobarDan
Junior Member

Pa zato i trebam pomoc da mi neko objasni chemu sluzi mixer?? odnosno ne mixer nego mixeta ako je to jedno te isto.. ?? mixeta izvlachi najbolji ton iz mog glasa odnosno od mog glasa preko mikrofona? jer se majk usteka u mixetu a mixeta u audio kartu?? ispravite me ako greshim... a budzet mi je onako solidan necu neki skart pa da posle budem nezadovoljan (skupljam pare, a ne radim znachi polako..)
DobarDan is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2010, 07:48 PM   #25
alexale
Junior Member

iskreno, mene bi bilo sramota da postavim ovakva pitanja na ovom forumu!:ba nghead::ba nghead:
alexale is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2010, 08:21 PM   #26
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by DobarDan View Post
Pa zato i trebam pomoc da mi neko objasni chemu sluzi mixer?? odnosno ne mixer nego mixeta ako je to jedno te isto.. ?? mixeta izvlachi najbolji ton iz mog glasa odnosno od mog glasa preko mikrofona? jer se majk usteka u mixetu a mixeta u audio kartu?? ispravite me ako greshim... a budzet mi je onako solidan necu neki skart pa da posle budem nezadovoljan (skupljam pare, a ne radim znachi polako..)

Kakvu karticu imaš? Reci što imaš i što bi htio raditi, pa će ti ljudi dati savjet... i koliko novaca hoćeš potrošiti...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 28-01-2010 at 08:25 PM.
MD is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2010, 09:02 PM   #27
DobarDan
Junior Member

Za novce ne brinem jer cu ih nabaviti pa nemam audio kartu ali uzeo bih onu m audio... a oprema mi je potrebna iskljuchivo za vokale (znachi najbolji majk za vokale i ostala oprema) ne treba mi za snimanje "live" odnosno da ja sviram vec napravim matru u frutiju i pustim je i snimam a od monitora nemam nista osim slushalica (ako se mogu smatrati monitorima)

Quote:
Originally Posted by alexale View Post
iskreno, mene bi bilo sramota da postavim ovakva pitanja na ovom forumu!:ba nghead::ba nghead:
Iskreno takvi komentari meni nisu potrebni, ako ne znas ili ne zelis da prenesesh svoje znanje onda bolje nemoj prosipati svoju "pamet". Verujem da si ti mozda sve odjednom znao i pronashao i skontao ali sta ces mozda si vunder kid
DobarDan is offline   Reply With Quote
Old 28-01-2010, 10:45 PM   #28
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

@ DobarDan,

ako si se zajebavao oko svega ovoga sto si napisao ti si najbolji zajebant na ovom forumu i ja ti skidam kapu

Ukoliko nisi, moj savet ti je da istrazujes po internetu. Dobar pocetak je sajt www.tweakheadz.com i tu mozes naci odgovore na sva ta pitanja. Ljudi sa rumskog ce ti pomoci za sve one stvari koje na netu ili od prijatelja ne mozes da saznas. Poz
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 29-01-2010, 12:20 PM   #29
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
hehe, mastering ti je skroz jasan, ali ove osnove ne znas.

nema frke
evo malo stiva za pocetak : http://www.tweakheadz.com/guide.htm
pa se posle vrni
Bitch is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Posting Rules