|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pro Member
|
Evo kako treba da zvuchi pravi Gibson SG, Alex Newport of Fudge Tunnel je po meni izvukao svu mast koju ta gitara ima, sve albume na njoj uradio. Nisam sujeveran ali tesko da za tu lovu taj novi Gibson moze biti ovako dobrog zvuka. Edit: mada je ovaj you tube zvuk grozan. Kad pustis sa Cd-a chujes pravu stvar Last edited by silicon science; 16-01-2010 at 05:21 PM. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Member
|
Quote:
Odgovorno tvrdim - SVE je bolje kod vintage gitara od ovih danas... Prvo i najvaznije-DRVO koje se danas koristi za izradu gitara ne moze da pridje drvetu koje se koristilo nekada zbog nacina susenja danas i nekad -ko malo zna o tome znace o cemu govorim... Drugo-NACIN IZRADE danas= pokretna traka i stancovanje nekada=pedantno sa potpisima ko je radio svaki komad koji izadje iz fabrike Ja licno imam sjajnog Strata iz 79 koji stimujem jednom u 10 dana kad bas mnogo bendujem zice-stimuje PERFEKTNO...pri tom svojevremeno to godiste nije bilo posebno cenjeno medjutim to misljenje se polako ali sigurno menja ![]() Naravno i medju vintage gitarama ima djubreta,nije odredjeno godiste garancija dobre gitare,ali to je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Jbg, ispade dupli...
Last edited by zlobisha; 16-01-2010 at 06:18 AM. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Senior Member
|
Quote:
, i rekao da mi pakuju. ![]() Zapazio sam jedan u Mitrosu, pa pogledaj to. Nije mator, ali je dobar... ![]() Bar bi trebalo da bude...
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Senior Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Moderator
|
Uh, iscrpno korenjak, toliko rada se mora prokomentarisati, dakle, bravo, na zalost stvari tako stoje, nadajmo se da mladjima usi nisu skroz otisle od tech-NO! turb-O!, te da ce prestati da sponzorisu korporativne monstere koji prave sve losije instrumente. Jebes logo, slusaj! Nego opet smo malo otisli od pitanja...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
E, da... Ako neko hoće starog Gibu, ima u Music trade-u jedan sa početka 70ih. Les Paul je u pitanju, deluje fino, ali nisam je probavao. Cenu ne znam, mislim da je oko 3000e, pa ko voli nek izvoli.
Samo da napomenem, ja ne radim za tu firmu...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
SG Voodoo je bio los pokusaj gibson-a da udje na metal/goth/new wave ...trziste
Sta se desilo...dobio si Jordana koji igra golf...naravno lose Salim se naravno,ali sustina je da u toj klasi/zvuku ima mnogo boljih gitara...mene je vise iznenadio promasaj Robot-a, koji je fantasticna gitara, zadrzao je sve kvalitete starih LP-ova i Reizdanja, a uveo je par novina koje potpuno imaju smisla u pogledu distopije kvaliteta muzike.Neka vrsta cyberpunka, gde gitara treba da postane zivo bice...izgleda kao neka invalidska proteza! Ali ipak su fanovi LP-a Bluzeri u dusi pa ce tesko neki drugaciji model doziveti komercijalni uspeh koliko kod da valja....Pozdrav! |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Po meni je to jedna velika fama i iracionalan nacin misljenja... eto nekad je to bilo vauu.. svemir... a sad kao ne valja.. Pa pogledajte na cemu je mucenik Hendrix svirao, sve je u osecaju i u prstima... ne daj boze da je imao sadasnju tehnologiju opremu gitare..brrr.. ko zna bi covek sada izveo sa tim???Naravno ima gomilu modela i treba se naci u toj gomili. slazem se jedino za civije.. Ali Gibson ama bas nikad nije imao neke sjajne civije.. cak i na Custom modelima mi je stim slabo drzao. Ali mislim da je to totalno nebitno, stavis bolje civije i resen problem. Ne plasite se novih Gibsona, to sve svira kao ludo. Zadnjih nekoliko godina sam se bas bavio tim gitarama, probao nekoliko deseteina i nijednom nisam naleteo na ni blizu los komad, ovde i u inostranstvu. Inace sam jako dugo svirao Fender gitare... koje su takodje veoma posebne... za njih bi rekao da imaju ukupno los kvalitet i da treba naleteti na dobar komad, sto za Gibson nikako ne vazi, svaki svira do poslednje pare... naravno u odnosu na cenu. P.S. Gibson pa ostale gitare. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|