Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-11-2009, 12:02 PM   #11
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Kupnja UAD-2..

Onda Laza i Dbx...

+

VCA VU ti je na fazon dbx-160ke a La2a je Laza...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2009, 11:12 PM   #12
newbieOP
Member

Big bockie- jo? jedno pitanje- ka?e? da ne bi počeo mix bez Roland D dimensiona ( chorus ako se ne varam)- to mogu koristit prete?no na gitarama, a muzika koju stvaram i nije ba? gitarska...
Odlučio sam uzeti Uad2-Duo flexi. Do 31.12. uz njega free dobivam i 1176 LN i LA2-A ?to je, mislim, genijalna prilika+ ?to su bo?ićni popusti na pluginove... moram potro?iti 500$, pa molim savjete na ?to...

Meni se Precision maximizer čini zanimljiv... ( molim komentirajte kako vam radi Precision multiband) , Cambridge EQ ( to svakako moram), i VCA-VU kompresor ( svugdje čitam da kick sa njim bolesno dobro izalzi van u miksu... )... ispravite me ako grije?im i savjetujte mi onako od srca...
newbieOP is offline   Reply With Quote
Old 22-12-2009, 11:38 PM   #13
google
Banned

Ja bih uzeo UAD 2 solo, od softvera samo cambridge eq, LA2A, precision eq i precision limiter. I ostaje ti love da kupis VSS3.

To je za ozbiljan posao dovoljno.

Maksimajzer nisam ni probao. A sve ostale plaginove jesam. Multibend je solidan. Pre bih uzeo MD3.

Za 1200 evra mozes uzeti MD3 + VSS3 + UAD solo + Cambridge + Precision eq + jos jedan ili dva eq ili comp. Dobara je i UAD emulacija SSL, to valja uzeti.

VCU ne bih uzimao, a ni maksimajzer.

Najkorisnija stvar u UAD je Cambridge eq. To je ono sto ti se nikad nece dopasti kada ga slusas solo. A bez cega ne bih uopste mogao raditi.

Da moram uzeti samo jedan plagin, uzeo bih Emulaciju SSL ili Cambridge EQ. A kada bi birao izmedju ta dva alata, izabrao bih Cambridge.

Last edited by google; 22-12-2009 at 11:50 PM.
google is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2009, 01:12 PM   #14
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by newbieOP View Post
Big bockie- još jedno pitanje- kažeš da ne bi počeo mix bez Roland D dimensiona ( chorus ako se ne varam)- to mogu koristit pretežno na gitarama, a muzika koju stvaram i nije baš gitarska...
Odlučio sam uzeti Uad2-Duo flexi. Do 31.12. uz njega free dobivam i 1176 LN i LA2-A što je, mislim, genijalna prilika+ što su božićni popusti na pluginove... moram potrošiti 500$, pa molim savjete na što...

Meni se Precision maximizer čini zanimljiv... ( molim komentirajte kako vam radi Precision multiband) , Cambridge EQ ( to svakako moram), i VCA-VU kompresor ( svugdje čitam da kick sa njim bolesno dobro izalzi van u miksu... )... ispravite me ako griješim i savjetujte mi onako od srca...

Roland Dimension nije bas onaj tipican korus i nije samo za gitare,naopako,da jeste tako bi ga verovatno nazvali - chorus,da ne rizikuju pometnju na trzistu... Najbolji nacin koji mi pada na pamet da se opise jeste ako znas sta je to Roland Jazz - chorus pojacalo:

Dakle nije onaj tipican chorus zvuk, vec kombinacija toga i stereo imagera,ali na jedan pitak nacin sa izuzetnim prizvukom analogije,topline,a ne jeftine agresivne extremne govnarije!
Recimo poslusaj Chris Rea - Road to hell, pa slusaj bass gitaru,ne smem da tvrdim da je bas to korisceno na tom snimku,to ne znam ali 110% podseca na njega! Tu je bas izrazen...
Ili uvod na Nothing else matters,ona gitara... E to je to!

Idealno za pratece vokale,vokale, solo instrumente, bass, svasta...

Licno ne mislim da su UAD maximizeri i final limiteri ista spektakularno! Ja ne bih to radio, mozda eventualno kasnije dokupiti i tako... Jebes zategnut mix bez "safta"...

VCA VU? Bez da razmisljam...! LA2A je vise mekani spori lenji compresor-limiter, a ovaj ujeda!

Da sam u poziciji da imam uslove slicne tvojim, uzeo bih sledece:

500$:

1. LA2A =104.30
2. Cambridge EQ =104.30
3. dbx VCA VU =104.30(ne samo kick,nego i snare,bass,vox,bus limiter!)
4. Roland Dimension=119.20

i ostaje ti od 500$ jos 67.90$, realno mozes da odmah uguras i Pultec-Pro od 55 - 56$, ali nije za izmet razmisliti o tome da je Dream Verb 74.50$...!

Dakle dodao bi za dreamverb 6.50$ sto je cuga u kafani i to je uz Pultec (onaj koji vec dobijes), uz 1176LN, vrlo mocan set...!

Poz'

Last edited by Bockie; 23-12-2009 at 03:37 PM.
Old 24-12-2009, 12:10 AM   #15
newbieOP
Member

Dečki, hvala puno...

big bockie, neće? vjerovat, ovaj Roland koji si naveo je prvo pojačalo na koje sam u ?ivotu sviraqo! Prvi band koji sam imao svirao je uključen samo na to ( vokal, gitara) jer je od gitarsite stari posjedovao isto ( mislim da ga jo? uvijek ima)... Radi se o jako toplom soundu, istina...

Dobio sam ponudu od dvoje kolega da skupa s njima uđem na njihov nalog, pa bih morao kupiti nekoliko pluginova da ''izravnamo račune'' i koristiti sve njihove postojeće...
Sada razmi?ljam- da li bi mi bilo dosta da uzmem Uad2-SOLO i onda kupim neke pluginove ili mi to neće biti dovoljno jak DSP procesor?
Old 24-12-2009, 12:10 AM   #16
newbieOP
Member

Dečki, hvala puno...

big bockie, neće? vjerovat, ovaj Roland koji si naveo je prvo pojačalo na koje sam u ?ivotu svirao! Prvi band koji sam imao svirao je uključen samo na to ( vokal, gitara) jer je od gitarsite stari posjedovao isto ( mislim da ga jo? uvijek ima)... Radi se o jako toplom soundu, istina...

Dobio sam ponudu od dvoje kolega da skupa s njima uđem na njihov nalog, pa bih morao kupiti nekoliko pluginova da ''izravnamo račune'' i koristiti sve njihove postojeće...
Sada razmi?ljam- da li bi mi bilo dosta da uzmem Uad2-SOLO i onda kupim neke pluginove ili mi to neće biti dovoljno jak DSP procesor?
Old 24-12-2009, 11:53 AM   #17
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Solo ima samo 50$...!

Sta ces sa 50$...? Mogli su dati i vaucer za pivo u centru,umesto toga...

Old 24-12-2009, 01:18 PM   #18
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by newbieOP View Post
da li bi mi bilo dosta da uzmem Uad2-SOLO... ili mi to neće biti dovoljno jak DSP procesor?
Ako neces koristiti vise od 10 plugina istovremeno, moze da prodje.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Old 24-12-2009, 07:26 PM   #19
google
Banned

Ja mislim da je dovoljan, ja radim sa jednim UAD 1, i zadovoljan sam, mogu da uradim sve sto hocu.

Nema potrebe bacati pare, ali kako hoces- tvoja odluka.
google is offline   Reply With Quote
Old 25-12-2009, 01:49 AM   #20
voomighty
Senior Member

voomighty's Avatar

ima ona stara narodna............ sto vise uada.. to bolje....
voomighty is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules