|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
banned
|
![]()
Ima knjiga o DSP-u koliko hocete, ako vam treba, samo me PM-ujte (oterajte u picku materinu ili posaljite prsnl mesidz, po volji, moze i oba paralelno).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
![]()
Ok, pitanje je bilo zasto uad, ja rekoh da, za moje potrebe BOLJE radi od vecine waves plugova koje sam probao, sto ne znaci da treba automatski iskljuciti vst iz upotrebe naopako...
![]() Ja i dalje zavrsavam snimke Mackie final mix VST-om... ![]() E sad da li treba da razumem nacin rada DSP-a i procese u cipovima... Mozda i treba, ne znam, eto gresan sam....ali bih onda morao da znam koliki je pritisak smese u diznama common rail dizela da bih vozio kola ili napon u katodi da bih gledao TV ili ph vrednost u vagini da bih ostvario reprodukciju... ![]() Mogao bih se sloziti ovde sa cika Boggy-em. On je,covek, inzenjer,pa nek' on zna takve stvari,ja sam samo "glupi korisnik" toga sto inzenjeri naprave...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 22-12-2009 at 04:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Habić mi pričao kako mu je u Studiju 5 PGP jedno vreme cela slika bila pomerena ulevo, a onda se ispostavilo da je neka sijalica stajala sa leve strane miksete ![]() Pozdrav, Vasa P.S. Što se ostalih stvari tiče, pridružujem se Bockijevim i Boggyjevim stavovima po pitanju poznavanja arhitekture DSP-a i pluginova. Šta me briga, vrtim dok mi se ne učini da može da prođe. I dok ne moram da predam gotov proizvod. Inače bih se doživotno vrteo oko svakog projekta, pošto mi se svaki dan učini da nešto može i drugačije.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 22-12-2009 at 04:19 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Administrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Slazem se s covekom da sum moze biti test signal sa "brutalnom" dinamikom... samo bih hteo da napomenem da je moguce kod digitalno generisanog analognog suma precizno kontrolisati dinamiku. To se naziva "crest factor"... a realno se opseg efektivnih vrednosti pseudo slucajnih brojeva kojima se definisu pojedinacni semplovi suma, ogranicava u nekom uzem opsegu ... recimo izmedju nekih brojeva N1 i N2, s tim sto ni N1 ni N2 nisu nule, te ako tako generisemo sum onda je moguce napraviti sum sa jako malenom dinamikom.... ako su N1 i N2 vrlo blizu jedan drugom po vrednosti. nemam nameru da gnjavim, osim sto zelim da napomenem da treba biti oprezan sa deklaracijama za karakteristiku necega za sta nismo sigurni (barem ja nisam) kako je, u stvari napravljeno. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 22-12-2009 at 05:25 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ipak, jedan od komentara govori o čemu se zapravo radi: citat: How much did you spend to get theses results ? I don?t deny your tests (looks serious), but? When I use a plugin which emulate a hardware, it?s for the ?sound? but also for the efficiently of the controls? Setting up a UAD 1073, 88RS or Pultec for a vocal track can takes me only a minute to have the result I expect? Even ?if? you can null it with a generic EQ, how much time do you have to spend to get the same result ?? Is it even possible if you?re not trying to null a snapshot ? Don?t forget all theses are tools, and the way they get you to the result is as much important as the sound you get from (at least for me, doing it for living). Thanx for your time anyway, it?s interesting results. __________________ Koliko ja shvatam, cela stvar bi trebalo da se svodi na to koliko brzo se dolazi do nekog rezultata, a ne da li ga je uop?te moguće postići. Zato je ovaj komentar značajan bar isto koliko i sam tekst. Uostalom, sve su to samo glupe frekvencije (i njihove promene tokom vremena)... ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#27 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
VIP Member
|
![]()
Jes' vala, ali evo (po običaju) uspe?no zatrovasmo temu
![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
#29 | |
Moderator
|
![]() Quote:
AES sam spomenuo kao neki primer organizacije koja bi mogla da "odradi" u najmanju ruku mythbusting "analognih" plugova kojih je more, bar u neko poslednje vreme..verovatno sam se krivo izrazio, jer u sustini ne tvrdim da oni rade standardizaciju ili neki check plugova generalno, ali ne bi bilo na odmet...cisto kao ideja ![]() poz
![]() |
![]() |
#30 |
Administrator
|
![]()
Naravno, prvi se slazem oko toga (kupovao sam bezbroj razlicitih softverskih EQ-ova i pored ovog teksta). Vise sam postovao zbog googleovog komentara o UAD-u. Ako se setim, postovacu i link na jedan drugi sajt gde je covek detaljno analizirao odredjen UAD EQ-ove (jedan do Neveova, ovaj Harrison, itd...).
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
cene materijala | Arthur | Dizajn i konstrukcija studija | 27 | 06-03-2017 03:54 PM |
Cubase 5 cene?Artist? | darkstar | Audio Software | 16 | 10-04-2009 10:40 AM |
Sky music-cene | player | Razno | 32 | 06-08-2007 02:43 PM |
Cene na ARTIST sajtu... | DADDY Z | Razno | 15 | 20-10-2006 10:24 AM |
cene za padanje u nesvest | nixylive | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 6 | 15-09-2003 01:37 PM |