|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Konacno da neko razume materiju
![]()
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
imam informaciju da kod nas nece biti vise od 2200e
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Kupite Neko i da ne boli glava. Kakve klavijature i bakraci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pa da sviram kako mali Djokica zamislja "Kazoo"
Al se setili da prave budale od naroda....spakovali jeftin P.C. i ubacili VST instrumente? Svaka cast, prevara na kvadrat!
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Cast i postovanje kurcvil do sada nije pokazao da moze da reprodukuje zvuk kao sto ima Neko. Sve vise i vise profesionalnih klavijaturista biraju Neko za zive svirke. Da li neki kurcvil moze da ima klavir kao Ivory, Truepianos, Galaxy ? ili gudace East West/Vienna ? ako ima tako nesto ja se onda izvinjavam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Bas mi je drago sto ne ucestvujem u ovoj temi koja je btw. tako lepo pochela.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Bravo!!!
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Kako se to na Balkanu začas promijeni,pa cijena "odjednom" ode gore,a samozvani dileri tako neubjedljivo stanu obrazlagati dizanje cijene,da bi ga i malo dijete mo?e proku?iti.
Kolege u Hrvatskoj to mogu posvjedočiti kada je PC3 oti?ao strmoglavo gore.Navodno,tamo je prodaja i?la veoma dobro (ljudi manje kupuju stvari za narodnjake za razliku od nas u BiH i Srbiji),pa prodavci ga digo?e na 20000 kuna (oko 2600 eu).NEVJEROVATNOOOOOO |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Moritz kaze:
"Koji od Yamaha, Roland ili Korg sintova moze da procesuje 8 externih audio kanala kroz svoju sintezu i fx procesing ( kojeg btw. PC3 ima 5 KDXF DSP karti sto mu dodje preko 20 nezavisnih multi procesora sa HighEnd algoritmima)? Koji od sintova pomenutih firmi ( jedini svetli izuzetak je V-Synth ) sintezu zvuka u kojoj mozes da pravis svoje algoritme i da ih redno ili paralelno vezes u lanac od 32 nezavisna DSP lanca algoritma? ...koji od sintova pomenutih firma ima unazad kkompatibilnost sa svim svojim prethodnicma i da mozes da koristis njihove boje i semplove?" Ja odgovaram: Sve sto si rekao stoji, ali cudi me sto nisi nasao da Kurz moze da simultano prevodi sa aramejskog, staroegipatskog i etrurskog, ili da polaze disertaciju iz poznavanja vaza Ming dinastije? Da mi trebaju KDFX efekti, kupio bih posebnu spravu, a to vazi i za external processing - zasto bi moj sint prao ves, mesio hleb, prepovijao bebe i merio EKG? Zelim, kao i mnogo drugih kolega klavijaturu koja ima maksimalno moguc broj kategorizovanih i lako dostupnih zvukova, koji su BOGATO (citaj dugo, veliko) semplovani, maksimalno prilagodjeni klavijaturi, svirljivi, NOVI, raznovrsni, ne treba mi tzv "Downward compatibility" sa preistorijskim workstationima, trebaju mi lako manipulativne "sint" farbe, sa sto vise "knob per function" detalja, sa OGROMNIM, preglednim i lako citljivim HR display-om, dovoljno izlaza (6-8 TRS Balansiranih), sa veeeelikim ROM chipom, mogucnoscu ucitavanja sirokog spektra multisemplova sa memorijom koja ostaje i kada se iskljuci napajanje (ultra speed CF ili SDHC memory) kontroleri sa obaveznim track pad-om i benderom a la Roland (ne neki "tockici" od pre Hrista) a klavijatura da bude "half weighted" a ne "drvena" 88 u klavirskom maniru, zato sto je takva dobra SAMO ZA KLAVIR i nista vise, po meni IDEALNA je gore pomenuta "half weighted") jer se najsiri spektar zvukova moze na njoj izvoditi - probaj da sviras "padove" ili stringsove, ili sint basove na drvenoj klavijaturi - nista ne valja, a to ti pise osoba koja je zavrsila srednju klavirski odsek, sa nekolicinom tadasnjih "saveznih" nagrada, a i dan danas vrlo pristojno baratam klavirom, ali ne podnosim klavirske dirke na bilo cemu osim na klaviru ili V-pianu, i imam obrazlozenje za to, a KURZ stalno insistira na tim drvenim dirkama - steta! Ne kazem da ne bih voleo da posedujem jedan takav Kurzweil koji si opisao, ali samo kao JOS JEDNU klavijaturu, a nikako ne jedinu, ponavljam, za sve sto si rekao si u pravu, ali shvati i moje (ne samo moje) rezone. Pozdrav
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kurzweil PC1 SE | Goran B | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 26-11-2009 09:31 AM |
Kurzweil pc3-korg m3 | as 78 | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 33 | 20-10-2009 03:37 AM |
Novi Kurzweil na NAMM-u | Moritz | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 07-04-2007 06:07 PM |