|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Molio bih da mi neko pojasni do koje mere se moze nesto semplovati iz necije pesme i kako ide taj ceo proces,mislim na to dal taj sto sempluje mora da pita tog izvodjaca iz cije je pesme uzet neki deo ??
Jer sve veci hitovi su manje vise semplovani,strasno ![]() ![]() Ok je to meni ali ono ipak ![]() David Guetta- the world is mine ( Simple Minds song "Someone Somewhere in Summertime" ) Notorious big-shy is the limit ("My Flame" by Bobby Caldwell ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
pretpostavljam da su oni platili neka prava..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/4354028.stm Dodu?e, rekao bih da njena izjava "Thank God they didn't say no" referi?e na onu frazu "In God We Trust" koja je navedena na američkim finansijskim apoenima ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Prvo mora da se plati za koriscenje sampla (kao snimljenog materijala)... pa onda ti treba dozvola od publishera da mozes da ga koristis. nekad nedaju da se koristi originalni sampl, pa ga cesto "rekreiraju" (odsvo iraju i snime sve ponovo , da zvuci kao stari sampl..) onda ne mora da se plati prva globa.. Nekad publisher neda da se koristi, a kad dozvoli, uglavnom traze veliki deo kompozitorskog procenta, nekad i 100% (!!!???) Ako je jak artist (tipa 50 Cent, Eminem i ostali koji PUNO PRODAJU), onda je LAKSE da se dobiju sve te dozvole... DJ-ima je dobro, cak i ako im uzmu 100% publishing, jer i dalje imaju DJ fees, uzimaju "izvodjacki itd....
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Pa sta onda dobija taj koji sample/uje kad mu uzmu 100 %.Ne isplati mu se raditi tako onda .. Hmm .. . A tipa da su note iste a samo promeni instrument (lupam klavir umesto gitare ) ?? Jel moze onda da ga tuze za nezakonito sample/ovanje ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shpira - Collected stuff (10 pesama / free MP3 download) | shpira | Promocija radova | 12 | 20-11-2009 12:50 AM |
Gde je granica neukusa u tekstovima pesama? | alek019 | Promocija radova | 111 | 16-10-2009 09:25 AM |
Tekstovi poznatih pesama koji vam se dopadaju ili vas inspirisu | Eeva_r&b | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 14 | 16-05-2009 03:45 AM |
AKAI SAMPLE-ovanje, LEGALNO ILI NE? | Fibra | Razno | 26 | 12-03-2005 01:01 PM |