|
|||||||
| Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Ma promijeni to! Nikad on nece svirati kako treba s podrapanom membranom, koliko ga ti god dobro zalijepio!
Vidi jel ima (a trebao bi biti) zastupnik za Yamahu. Kod njih jednostavno narucis novi bass driver i to je to. Oni imaju na lageru, bez obzira sto se NS10 vise ne proizvodi, jos zamjenskih zvucnika. I to bi te izaslo otprilike 80 eura. Ja sam na svojim NS10 jednom sprzio tweeter i zamjenski mi je dosao u roku od 10 dana otkad sam narucio. To sam radio s hrvatskim zastupnikom za Yamahu. Ako ides krpati tu membranu, racunaj da tamo gdje je ljepljeno vise nece biti fleksibilan papir (jer su ovdje membrane kartonske) i da ce mu cijela statika biti drugacija. Mozda prestane prditi ali ce se sigurno drugacije ponasati. Ko zna kako ce to zvucati...
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Ma promenicu ja to svakako....videcu koliko ce me izaci ovde u Ceskoj....a koliko preko ebaya... nego razmisljam sta do tad. Malo mi je bezveze, pre neki dan mi je stigle posiljka iz USA, uvek mesecima kupujem pa saljem u jednom cugu da ustedim na postarini..sad necu skoro slati nista verovatno.. Al cudno je da zvucnik uopste ne "prdi" cak i kad se muski pojaca...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
Ma koristi to tako ako ne osjecas razliku u zvuku (mada ovo izgleda fino povrijedjeno)..... I onako su sve vise rijetke ns10tke koje su kozmeticki savrsene. Nisu ni moje, ali sviraju bas kako treba! Kad se naviknes dobro na njihov sound sagledaj situaciju oko zvuka realno i razmisli da li ti treba novi drajver, do tad ih furaj ovako...
Nove su ti i gledas ih previse, ako normalno sviraju, onda Pozz
aje Last edited by Rhino; 10-12-2009 at 02:18 PM. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Pro Member
|
meni ne deluje pocepano vec ogrebano i ilubljeno
jel sigurno duz one linije pocepotina ili je samo orebotina i negde malo bushnuto ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Tako nekako....medjutim, recimo da je ta cela ogrebotina u obliku slova Y. Noga od Y je ogrebotina (nije pocepano) a desni krak Y kad pritisnem prstom, lepo se odvoji i vidi se da je pocepano......znaci taj deo je drama
![]() |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Pro Member
|
Quote:
E onda novi drajver! A ovog koristi do daljnjeg ovako.... Dzaba ga lijepio, nikad to nece biti to...
|
|
|
|
#7 |
|
Pro Member
|
pa mogao bi taj deo gde je pocepano da predjes ovlash superlepkom tachno po toj liniji jer taj lepak je kapilaran i vezace pocepotinu i sprečiti da se ?iri a kartom će ga upiti i neće mnogo da smeta....pa posle zameni novim zvučnikom
pozdrav |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Senior Member
|
Pa za sada ne uocavam deformaciju u zvuku ali predpostavljam da ce poceti uskoro da se cuje, posto ce verovatno od mehanickog pomeranja membrane iscepani deo poceti da se siri...
A inace ove su jos i u solidnom stanju, neke sitnice i ogrebotinice na kutijama cu crnim markerom zamaskirati ![]() Al volem ih, za sada mi stoje u dnevnoj, nisam ih jos odneo u studio, na HiFi zvucnicima koje imam (koji su uzgred odlicni, detaljni), tesko se moze cuti npr da svira mp3 (ako izuzmemo dinamiku i kvalitet izlaza mp3 playera, znaci sama bit kompresija)... na ovima se cuje SVE!!! ![]() Secam se da sam se tako zapanjio i kad sam kupio svoje prve monitore - Yamaha MSP 5...inace po mom misljenju MSP 5 je ODLICAN zvucnik! ali NS 10m daje jos detaljniju sliku na srednjima i visokima... Steta samo sto ne nose niske frekvencije. Ali ok, onda to ne bi bilo to ![]() Quote:
|
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|