|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
drugari pozdrav.
vec duze vrijeme citam i ovaj forum ali se nisam nikad registrovao sve do sada. sve pohvale za forum. prije nekih godinu dana sam kupio zoom hd16cd (multi track recorder) i opasno se zaglibio u svijet; snimanja,produkcije.......itd,itd, naravno u amaterskoj formi. interesuje me da li ima jos neku ovu malu paklenu spravicu i kako se on nosi sa njom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ja nemam Zoom ali imam Boss 1600hd i prezadovoljan sam sa njim, ima fenomenalne presete za mastering, veoma mnogo mogucnosti za EQ,compressor, efekte, mic preamp, 40gb HD itd itd.... u principu su slicne sprave, sad neznam da li te nesto konkretno zanima, ja naprimer neznam kako i da li moze da se koristi kao live mixer. Efekat znam kako ga koristiti za live, ali mi klizaci po kanalu za volume ne reaguju za pojacavanje i smanjivanje kao i EQ, to nikako da provalim, neznam kakva je situacija sa Zoom-om i da li si ga koristio neki put kao live mixer za bend. Za snimanje i miksovanje uglavnom sam ga skroz provalio nemam nekakvih problema !!! Poz....!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav, pozdrav
Naravno koristim ga i kao live mikser (kad ne snimam) ali sa snagatorom na koje su nakacene zvucne kutije. Iz snagatora cincevi se spoje na miksetu (line out snagator - line in mikseta). Zvuk je fenomenalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
E reci mi molim te, kad ga koristis za live, jel ti eq i potenciometri za volume rade, znaci kad hoces live varijantu ubacis neki instrument u bilo koji kanal mozes odmah da ga ofarbas na eq, das mu efekat, pojacavas ga i smanjujes i sviras sa tom postavkom, kod mene to ne reaguje kad hocu da ga koristim za live, ubise trazuci i nisam pronasao, tek kad snimim nesto to mogu da odradim a za uzivo varijantu neznam kako, verovatno postoji mogucnost ili mozda treba neka opcija da se aktivira a ja neznam kako!!!! Ako verujes digao sam ruke vise u vezi toga a mnogo bi mi znacilo da mogu da ga koristim i u toj varijanti (za live) koja je bila i jedna od bitnih stavki zbog cega sam je i kupio !!! Poz....!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
sve radi, i eq i efekti.
evo upravo gledam na netu tvoj model miksete. da li si se igrao sa dole dugmicima ispod reglera? predpostavljam ako je crveno onda je stand by za snimanje a ako je zeleno onda je playback kanala??? probaj u rec modu da ides na input......... pojacaj input level i input kanala u kojem si ustekao instrument. trebalo bi da se zvuk cuje i da regler po kanalu radi. provjeri da nisi pritisnuo track mute koji je pored master kanala? master kanal mora biti pojacan naravno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
zoom hd16cd imali i gde na nasem trzistu ??
vani preko bare sam video da je veoma pristupacna cena neznam kako je stim kod nas ? hvala za odgovor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ja sam koristio Zoom MRS1608, jos ga cuvam ali ne koristim vise, ovo je izgleda naslednik
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
a jesi video zoom r16?? to je mozda jos zgodnija varijanta!
pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zoom GFX-5 | Bybass | Gitarska Produkcija | 3 | 18-10-2009 09:32 PM |
Pitanja vezana direktno za projekte koje sam masterovao | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 14 | 08-05-2009 04:58 PM |