|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Nekako mi se cini da je zvuk najrealniji i najmanje isprocesiran u startu... Tako da je stvarno velika mogucnost bojenja elemenata bubnja u mixu i slicno... Plus ima jako veliki izbor komponenti bubnja (dobosi su mu odlicni) + ako nekoga to "lozi" (citaj mene
![]() ![]() Sve u svemu, meni najbolje radi posao, a sa njim sam radio i metal i pop i rok i instrumentalnu muziku... Pozz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Nisam koristio na Superioru 2 ovaj najnoviji paket The Metal Foundry, ali sam koristio sledeće:
Superior1 ... biblioteke iz prethodne verzije EZ Drummer ... biblioteke koje sti?u sa EZ Drummer NY Avatar ... dodatni paket za Superior 2 Od svih Superior "kompleta bubnjeva" nekako mi najbolje i najprirodnije - kao celoviti proizvod - zvuči ovaj NY Avatar... ali opet nekako plitko i tanko u odnosu na BFD komplete. Nisam učitavao i poredio procesirane presete, već suve DRY "kitove", neprocesirane. Na oba paketa, i na BFD2 i na Superior2. Na mojim u?ima neprocesirani sempl mi deluje moćnije, ozbiljnije na BFD2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Mislim da si onda sam sebi odgovorio na pitanje...
![]() Shalu na stranu, nije kvalitetno ono sto ti drugi ljudi kazu da je kvalitetno, nego ono sto tebi najbolje zvuci i, na kraju krajeva, ono cime ti uspevash da postignes najbolje rezultate... Simple as that... ![]() Baci neki zvucni sample da cujemo... Pozz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Superior2 ima solidne SONALKSIS pluginove. Tačno.
Počeo sam malo da se bavim s tim stvarima, pa ću videti ?ta se sve mo?e uraditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Instalirao sam i ovaj The Metal Foundry dodatak za Superior2.
Tako da sada imam sledeće biblioteke: Superior1 ... biblioteke iz prethodne verzije EZ Drummer ... biblioteke koje sti?u sa EZ Drummer NY Avatar ... dodatni paket za Superior 2 The Metal Foundry ... noviji paket za metal stil Za sada mogu reći da sam uz malu pomoć pluginova dobio VRLO DOBRE rezultate, za sve osim DOBO?A (Snare). Tako da - ako trenutno zanemarimo dobo? - mogu reći da se uz pomoć pluginova sa Superior2 MO?EMO pribli?iti BFD-u... vrlo vrlo blizu ! Na dobo?u za sada nisam stigao ozbiljnije da radim. Nadam se da ću u narednom periodu uspeti. Ako neko ima korisne savete: koji DOBO? (Snare) iz gore pomenutih paketa, i s kojim pluginovima na koji način da ga "sredim" da bude čvrst, debeo, moćan, sna?an, dobar za hard rock i metal stil, tj. da TUČE I ZAKIVA U CENTAR GLAVE... neka po?alje svoje komentare i uputstva... da me "oslobodi" od muke zvane "mesec dana preslu?avanja DOBO?A u svim varijantama"... jer verujte, nije to lako izdr?ati... (svaka čast onome ko to mo?e) Hvala za komentare ! Pozdrav ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
i meni bi valjala neka preporuka sa semplove, treba da mixam uskoro ponovo nešto metala, pa da imam šta da podvučem pod drvo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
A ono, da snimi? upravo to drvo, par udaraca, pa ubije? od procesinga i to podmetne? tj trigeruje??
![]() |
#8 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Konačno obrati pa?nju na jednu stvar - "velik" bubanj je često opsena... Na metal albumima je često bubanj jako jako sitan, tačkast, kratak.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Superior drummer multichannel | Zid | Audio Software | 17 | 02-11-2009 09:17 PM |
Superior Drummer - Pomoc!!! | metal | Audio Software | 14 | 13-10-2009 03:12 PM |
Toontrack novosti | dejankuki | Audio Software | 0 | 23-06-2009 12:58 PM |