|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ljudi molim za pomoc!
![]() Hvala unaprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Amplitude?? Kondenzator??? Led???
Ne,ne... moguce je da preamp na mixeru nesto brljavi, ili da si popalio neke limitere na kompu,pogotovo ako je neko integrisano smece od kartice,moguce da ima neki efekat tipa 3D sound ili nesto sto upropascava zvuk... B1 je inace uzasno osetljiv na plozive (slova p,b,itd i reci koje ih sadrze...), odnosno jako kupi niske frekvencije (ili su vec nekako napizdjeni u samoj njegovoj elektronici),pa zato kod takvog snimanja ili koristis "pouch" (sundjer navlaku) koju si sa njim dobio ili mozes i da prebacis poziciju na "lo-cut" koja "sece" niske frekvencije. Imas i -10 (db) obaranje, pa probaj sa tim,a ako i dalje postoji problem,probaj na nekom drugom mixeru i na kraju pozovi radnju u kojoj si legalno kupio proizvod,ako nista ne urodi plodom...
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Dve stvari mi padaju na pamet - premali napon ili lo? kondenzator. Verovatno postoji i neka treća varijanta, ali to će ti reći neko ko zna vi?e od mene. Pozdrav, Vasa P.S. Ono ?to svakako treba da uradi? je da priključi? mikrofon na neko drugo pretpojačalo (koje ?alje +48V) i vidi?/čuje? da li se to i tamo de?ava. Sistem eliminacije...
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Mene zanima odakle tebi LED na ovom mikrofonu?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ja uvek malo metnem mic u friz pre snimanja. Svi se loze na neku toplinu u snimcima. Ja bas volim kad su 'ladnjikavi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
uuuuu da upravu si
![]() PS: javit cu sta i kako je proslo |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Joj...
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
ja sam isto takav problem imao, s istim micom.
Kada sam ga usnimavao,počeo je klick.. klick ..pucati.. te je gain počeo slabiti... pa onda oped.. klick...pa onda počne.. kuhati ne?to i tako kuha..kuha...huuhuu...kuha..pucketa.. a ja napravim foru kao Tribal kg..stavim ga u fri?ider i onda radi cijeli sat kao beba... ![]() uh stra?na kvaliteta... mislim dobar je zvuk ali katastrofa komponente unutra... nisam nikada otkrijo ?to bi to moglo biti..mislim ga rastaviti koji dan.. ako ima tko ideju ?to da zamjenim na tome micu.. napravio bi mod.. ako ne modificirat ću ga u smeće.. ![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Problem je u "dahu" pevaca, ne trazite ga na drugom mestu, i ne optuzujte Behringer za "los kvalitet"! To se desava i na U47, i na U87 i ko zna gde sve, kada je u pitanju "Large diaphragm condenser" jer se vlaga iz daha ponasa tako, da na samoj membrani napravi kratak spoj. Jednostavno, treba pevati kroz pop filter (mrezicu) ili se malo udaljiti, a poznato je da je jako dobro pevati u mikrofon malo ulevo ili udesno od istog. Neki producenti stave DVA mikrofona jedan do drugog, i obavezno pevacu kazu da peva u onaj koji i nije ukljucen, da bi sprecili takva desavanja. Nije lose ni staviti vertikalno olovku preko sredine mikrofona, i zavezati je gumicom, to smanjuje mogucnost za "sibilante" a i mogucnost da se mikrofon "zaduva" kako kazemo mi matori studijski pacovi.
Mnogo srece, i ne krivite Behringer, skoro svi se mikrofoni iste konstrukcije slicno ponasaju!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Behringer B1 ili B2 | Igor | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 20-04-2004 10:41 AM |
Behringer MX8000 ili Behringer MX3282 | Ad Fines | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 19-04-2004 10:10 AM |
B2(behringer) | djale | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 18-02-2004 09:06 AM |