|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Senior Member
|
![]()
Nisam siguran da tu govore o akustičkoj adaptaciji... Bar se ne sećam, dodu?e samo sam preleteo preko, jo? ga nisam odgledao kako treba...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Junior Member
|
![]()
da li je dobra kombinacija azmafon + azma ploce na goli zid?
koja je alternativa azmafonu? i da li je neko upoznat sa akusticnom gumom i kakva su njegova iskustva sa njom? pitam ovde posto je i moj budzet do 500e, s tim sto je moja prostorija 3m x 2,5m x 3m |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozz
![]() |
![]() |
#64 |
Junior Member
|
![]()
hvala, ali pre nego sto sam postovao pazljivo sam pretrazio forum da ne bih smorio sa istim pitanjem, i nisam ga nasao, mozda sam prevideo...znam da je azmafon jako kvalitetan materijal, mene konkretno najvise interesuje odgovor na prvo pitanje, dakle
Koliko je pametno stavljati jedan sloj azmafona direktno na zid i preko njega azma ploce? Zaista ne zahtevam neku "profi gluvocu" jer sam i sam svestan da za 500e to ne mogu ni da postignem, zelim samo da eliminisem reverberaciju koliko je maksimalno moguce pod ovim uslovima (citaj: sa ovim budzetom) i da bih mogao nocu da snimam i radim u bilo koje doba dana, a da komsije ne dizu kuke i motike i ne zovu pandure. ![]() A da, uglavnom se bavim repom i drum'n'bassom, tako da su mi jako vazne niske frekvencije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Mozes i umesto da tretiras celu prostoriju, posto je budzet ogranicen, da napravis panele (ima i o tome...) koje ces staviti na svaki zid i plafon + napravis bas trapove u uglovima prostorije... a sto se tice komsija... tu moras da podviknes ili nema vajde ![]() ![]() ![]() Pozz
![]() |
![]() |
#66 |
Junior Member
|
![]()
ma komsije su mi najmanji problem, to sam stavio tek onako, iskreno me i zabole za komsije
![]() ovo mi je ipak primat da razmotrim opcije pa da izaberem najbolje resenje...Razmisljao sam i ja o ristilju, mada posto mi je prostorija ionako suvise mala, koliko ce se smanjiti tek kad nabacim rostilj + azmafon + azma ploce :S znam da to nije neko drasticno gubljenje povrsine i prostora, ali u sobi koja je 2,5m siroka, 30 cm mnogo moze da znaci, ne bih da dobijem klaustrofobiju u sopstvenom "studiju" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pozz
![]() |
![]() |
#68 |
Junior Member
|
![]()
e opet ja, samo da pitam je l' pametna postavka zid, tanji azmafon, rostilj, deblji azmafon, azma ploce?
sad kad sam ocistio ovu prostoriju gde treba da bude studio imam mnogo vise prostora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Junior Member
|
![]()
ako si iz srbije za te pare mozes mnoogo toga da uradis....
kupi piramidalne sundjere (ako te interesuje telefon firme, mogu ti dati preko maila) ima ih u srbiji, debljina 3 cm, velicine 30x60 cm i svaki je posebno hermetichki upakovan... cena jednog ovakvog parceta je 292 dinara + PDV (maloprodaja) ili 142 dinara + PDV ako uzimas preko firme (na veliko)... ja sam oblozio gluvu sa nekih 70 sundjera preko firme uzetih i iskostalo me ispod 15 000 dinara ( sto je mnogo manje od 500 evra ) a za ostale pare ulozis u enterijer ![]() pozdrav i svako dobro! |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Senior Member
|
![]()
kad cujem piramidalni sundjeri... najezim se...
izvini, al bolje malo procesljaj sticky teme... te sundjere nikako...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Akusticka dorada mini studija u potkrovlju | geminni | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 04-07-2009 07:33 AM |
Akusticka adaptacija do 1000EUR | Miha Blaze | Dizajn i konstrukcija studija | 12 | 11-12-2008 06:32 PM |