Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2009, 06:34 PM   #1
Griffith White
Junior Member

Default Za bracu gitarise: reverb i chorus

Isprobavao sam danas neke pedale pa da podelim sa vama svoje utiske.
Pedale koje sam testirao su EHX Holy Grail,Digitech Hardwire rv7 stereo reverb, EHX Small Clone Chorus i Digitech Hardwire Cr7 Stereo Chorus.
Pre nego sto sam probao holy grail slusao sam puno semplova na netu i citao misljenja ljudi i recenzije. Sve jako visoke ocene i dobra misljenja. Reverb je stvarno jako dobar jako svetao i odlicno radi ali samo u nekoj laganijoj da ne kazem striktno bluz varijanti. Cim se upali neka konkretnija( da ne kazem metal ) distorzija sve je jako muljavo cak i sa slabijim setovanjem reverba tako da ovu pedalu preporucujem samo braci sa stratovima i singlovima u bridzu
Sa druge strane firma na mnogo slabijem glasu od Electro harmonix-a Digitechn odradila je fenomenalan posao sa svojom Hardwire serijom. Rv7 zvuci fenomenalno na svim setovanjima, moze da bude jako mracan i opet jako svetao, super se ponasa i na clean-u i sa otpanjenom distorzijom.
Moja preporuka definitivno .
Small Clone Chorus je jako poznata pedala vec godinama. Izmedju ostalih svirao ju je i Kurt Kobejn pa mi je zato zapala za oko.
Nema mnogo opcija samo kolicinu chorus-a i switch na kome pise depth nisam siguran kako tacno radi ali kada se upali sve zvuci malo rastimovano. Odmah sam ga ugasio i igrao se sa kolicinom chorus-a. Sam zvuk je jako dobar a i cena je pristupacna krece se izmedju 60 i 70e. Inace sprava je u potpunosti analogna.
Cr7 daje jako mnogo opcija: level, chorus depth,chorus speed , kao i nekoliko modova rada. Boutique,Modern,Analog,Jazz i jos neki ne secam se. Zvuci ok po meni za klasu losije od Small Clone-a jeste da daje vise opcija i mogucnosti setovanja ali zvuci nekako kao sa procesora nedovoljno ubedljivo.
To bi bilo to ako neko ima neko pitanje najbolje da ga postavi na sam thread-u jer to mozda i druge zanima
Griffith White is offline   Reply With Quote
Old 04-11-2009, 07:00 PM   #2
dejankuki
Moderator

dejankuki's Avatar

Default Re: Za bracu gitarise: reverb i chorus

Hvala, drago mi je da imam neke informacije "iz prve ruke" no moram da te pitam jesi li probao jos neku reverb pedalu.. npr

line6 verbzillu..
digitech digiverb
i na kraju mozda, mozda nekog Behingera

dejankuki is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 11:55 AM   #3
meka
Member

meka's Avatar

Svojevremeno sam uzeo MXR Stereo Chorus, i moram priznati da me je odu?evio. Na ?alost, u Mitrosu (u kom?iluku su mi, pa nisam gledao dalje) ona ko?ta 21k dinara (ne, nisam je tamo kupio). Iskreno, voleo bih da čujem ovde dve pedale u odnosu na nju (naravno, svako bi ?eleo da čuje poređenje u odnosu na ono ?to ima), ali nije greda ako ne zna?. Čisto sam radoznao.
Old 05-11-2009, 12:05 PM   #4
Griffith White
Junior Member

za line6 sve sto sam do sada cuo(osim distorzija) mi zvuci fenomenalno nazalost nisam probao verbzilu ali i nema je ja mislim kod nas da se kupi mada ljudi po netu tu pedalu mnogo hvale. Digitech mi se uopste ne svidja probao sam skoro sve te jeftinije pedale od digitech-a i zaista zvuce prilicno jeftino a ova nova(relativno nova jedno 6 meseci) Hardwire serija je odlicna ali i znatno skuplja .Prema beringheru nekako imam odbojnost nisam probao jel ti jesi? Daj neke utiske.
Da Mxr radi fenomenalno i ne samo chorus i njihov dist i eq su sjajni ali i prilicno iznad mojih plateznih mogucnosti
Ja bih uvek pre uzeo small clone troduplo je jeftiniji a meni se cak mozda( nazalost nisam ih probao jednu pored druge da mogu da kazem sa sigurnoscu) i vise svidja
Old 05-11-2009, 12:14 PM   #5
meka
Member

meka's Avatar

Digitech stvarno ima i odlične i očajne pedale (na obe serije sam nailazio, bukvalno koliko para toliko muzike). Behringer ... ?ta ja znam. Ima ona svoje prednosti. Kad si početnik, recimo. ?to se MXR-a tiče i generalno nabavke stvari, ja sam dosta zadrt. Jedem gloginje sa vodom, dok god ne skupim za spravu, pa da ne mislim posle (jo? uvek nisam sredio parket u stanu, ali sam morao dati za pedale kad je drugar i?ao u Ameriku). Inače, MXR mi se izuzetno svideo i dok nisam znao ni za ?ta drugo osim Boss-a (nekako sam za par godina nakupio 3 MXR pedale, a od februara treba jo? neke 3, pa se javljam sa nekom "revizijom"). U svako slučaju, rad sam poneti dotične na isprobavanje i upoređivanje.
Old 05-11-2009, 12:47 PM   #6
Griffith White
Junior Member

Mogao bi sutra da svratis na tonsku i da poneses sta imas zanimljivo da malo razmenimo iskustva
Sviram sutra veche u Crnoj Kuci a ti si vidim iz novog sada pa taman mozemo da se iskombinujemo ako imas vremena
Old 05-11-2009, 12:52 PM   #7
meka
Member

meka's Avatar

Veruj mi, jako rado, ali sutra sam rezervisan već. Ručak kod majke ima najveći prioritet (ili sam ga najebao) Inače, ponedeljkom sam od 19-21h u CK13, ali ne znam na čemu bi mogli probati (znam da Mlađa ima neku opremu u kuhinji - ma kako ovo zvučalo sme?no). Ajd ako smisli? neki drugi termin, javi, stvarno mi nije problem.

Last edited by meka; 05-11-2009 at 12:58 PM.
meka is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 01:21 PM   #8
Griffith White
Junior Member

Jebiga ja sam u Bg sutra dolazim zbog svirke
ajd kad budem dolazio sledeci put javljam se
pozdrav
Old 05-11-2009, 01:39 PM   #9
meka
Member

meka's Avatar

E jebat ga. Ajd javi ako bude? tu jo? koji dan, meni nije frka. Pozdrav!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules