Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2009, 06:07 PM   #21
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: ADAM A7 tweeter

Evo fotke... sam sam testirao usporedno monitore i ovaj ?to ima riibon prema naprijed, o?trije zvuči od drugoga... pretpostavljam jer je istureniji prema vani...

Zvuk je na obadva čist, bez distorziranja ili ikakve anomalije...

Attached Images

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 12:27 PM   #22
peruzza
VIP Member

A koji su ti serijski brojevi na njima?
peruzza is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 12:43 PM   #23
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by MD View Post
Evo fotke... sam sam testirao usporedno monitore i ovaj ?to ima riibon prema naprijed, o?trije zvuči od drugoga... pretpostavljam jer je istureniji prema vani...

Postoji li ?ansa da ti to lepo vrati? prodavcu? Znam da je glupo pitanje, ali moradoh da ga postavim

Pozdrav,

Vasa

P.S. Koliko te je ko?tao taj par?
Old 05-11-2009, 01:03 PM   #24
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post

Postoji li šansa da ti to lepo vratiš prodavcu? Znam da je glupo pitanje, ali moradoh da ga postavim

Pozdrav,

Vasa

P.S. Koliko te je koštao taj par?

Ma znam, ali sad mi trebaju trenutno, ne mogu ostati bez monitora jer imam neke materijale za raditi...

Mislio sam odraditi ovaj materijal sa njima, pa poslije kontaktirati prodavača jer garancija još dugo traje.
Zato me zanima da li je ovo neka normalna pojava, zvučna razlika je zaista minimalna, kada rade u paru, niti se ne primjeti, a kakvi takvi, s njima moram trenutno raditi, mada imam još dva para monitora za dodatnu kontrolu plus dt770 pro beyer dynamic itd...

Što se tiče cijene, platio sam ih čak više nego što su mi u audiopro dali naknadno veliki popust kao stalnom kupcu i s obzirom da bi ih uzeo preko firme pa bi imao povrat pdv-a.
Ali mail ponude od audiopro sam primio tek poslije kupovine.

U detalje cijene ne bih, ali cijena je standardna za ove monitore second hand pretpostavljam, negdje 20% manje od cijene u trgovini za cash(sa najmanjim popustom na cash)... ove sam uzeo jer su bili zaista potpuno novi još zapakirani u kutiji...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 05-11-2009 at 01:19 PM.
Old 05-11-2009, 01:14 PM   #25
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
Originally Posted by peruzza View Post
A koji su ti serijski brojevi na njima?

Serijski brojevi su p-72031, p-74677.

Čitao sam negdje da su do određenog serijskog broja monitori rađeni u drugom pogonu, pa imaju obrnute polove na xlr ulazima, te dolazi do faznih problema...

Ali to su raniji serijski brojevi...

Old 05-11-2009, 01:23 PM   #26
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
zvučna razlika je zaista minimalna, kada rade u paru, niti se ne primjeti
Pa, to znači da ni nemaš problem. Nemoj da ih gledaš, slušaj ih

Quote:
U detalje cijene ne bih, ali cijena je standardna za ove monitore second hand pretpostavljam, negdje 20% manje od cijene u trgovini za cash(sa najmanjim popustom na cash)... ove sam uzeo jer su bili zaista potpuno novi još zapakirani u kutiji...
Eto, ako te i dalje budu nervirali, bar si uštedeo za eventualni servis. Samo se ne sekiraj, nego radi A sledeći put - pamet u glavu Pogotovo kad kupuješ second hand...

Pozdrav,

Vasa
Old 06-11-2009, 10:05 AM   #27
MD
Senior Member

MD's Avatar

Evo, u shopu ka?u da to ne bi trebalo utjecati na zvuk a čovjek koji mi je prodao ima ribbone skroz do grilla, znači radi se o dva tvornička tipa tweetera čija kombinacija ne bi trebala utjecati na zvuk...

Old 10-11-2009, 08:11 PM   #28
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

Ajde, da testiram malo svoju paranoju ovdje : ).

Uglavnom, imam A7-ice vec jedno godinu dana, savrseno sam zadovoljan, sjajno se prenose na druge sisteme, bassa je utegnut i nema ga previse, bas kako volim. Presao sam na njih sa zvucnika od stare linije i brzo se navikao i komotno radio na njima.

Zadnjih mjesec i pol sam imao problema s kompjuterom, a kasnije sam i poslovno izbivao od kuce neko vrijeme. Svo to vrijeme glazbu sam slusao na laptopu i onim njegovim pi?tavim integriranim zvucnicima na koje sam se je?io.
Nakon tih 5-6 tjedana, vratio sam se u 'studio', A7-ice su stajale tamo svo vrijeme, nitko ih nije ni taknuo, nista u sobi nije premjestano, kartica ista, sve isto. Problem? Sada prakticki cujem samo bass. Bass, bass i bass. Glas mi zvuci povuceno, odozada u mixu. Instrumenti, sner, cinele, sve je sporedno, pjesme su mi jedan veeeeeliki bass.

Nadam se da je to samo 'psihoakustika' u mojoj glavi i da se ponovo moram naviknut na to da cujem frekvencije ispod 500Hz : ), al me iz ciste paranoje zanimalo da nije mozda moguce da se nesta desilo tweeterima? Posto nista nije niti dirano u cijeloj toj prostoriji, najmanje sami monitori, jedino sto mi pada na pamet je neko talozenje prasine na tweeterima, al to mi je i samom nebulozno.
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2009, 11:00 PM   #29
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Quote:

Zvuk je na obadva čist, bez distorziranja ili ikakve anomalije...

Cekaj. Da li su to inbusi oko tvitera. Mozda se preko njih moze stelovati udaljenost tvitera od resetke. Ja nemam ove monitore, samo gledam sliku .
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2009, 02:11 PM   #30
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

kod mene je kao kod leshe

priblizeno uz senvich resetku
korenjak is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules