|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Dakle, problem je krajnje bizaran, preseti su u folderima koji su "shtiklirani" u samom Cubase-u ali petica jednostavno ne pojavljuje ni jedan jedini preset niti za Rev, niti EQ, Comp, etc.
Sve to isto, sljaka u cetvorci? Neka ideja kako da se resi problem!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Nasao sam resenje... Nesto je tu BUG izmedju C4 i C5ice... Elem, samo iz MediaBay-a treba rescanovati folder VST3 Presets u Cubase 5 folderu i ende... problem resen
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Dakle, obzirom da sam juce resio problem sa presetima... Danas, tj. pre nekih sat vremena se javio ULTIMATIVNI PROBLEM!
Elem... Hteo sam da preslusam skicu nekog projekta koji sam danas radio, upalim C5 i TRAS! Tascam FW1082 je poceo da se pali i gasi, diode da blinkaju, menja modove, slajderi lete na sve strane i to je sve prisutno dok se ne ugasi Cubase. Ugasim "pesaka" Tascama, upalim, otvorim Winamp, radi, otvorim C4, sve radi i kontrole i karta... Opet u C5, problemi isti scenario totalno LUD, kao da je tascam u nekom bolesnom test modu... sve svetli menja se... NERVOZA! Ne budem lenj, deinstaliram C5, instaliram opet... Problem - i dalje tu... Skinem najnoviji drajver, 1.7 sa tascamovog sajta... Problem - i dalje tu... Uradim firmware update... Problem - i dalje tu.... Ja stvarno nemam ni najmanju ideju o cemu se radi i sta bi mogao da bude problem. Neka ideja?! Resenje!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ako si pod XP-om, onda probaj da ti Win audio ne ide na tu audio kartu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
I upravo sam resio problem
![]() ![]() Dakle... a resenje je bilo sledece... u trenutku kada je imao "power" Tascam otvorim njegov onaj control panel ali ne sa samog kontrolera nego iz Devices/VST Audio Systems/ FW1082 i samo promenim Sample rate i on se "umirio" ![]() ![]() Bozeeeeeeee boze ![]() ![]() Lacky: nisam video tvoj post... ali posle... ono... menjanja firewire kabla... ubadanja u druge firewire ulaze na PCu i na samoj karti... i sta sve ne, ovaj kretenizam ispadne neko resenje... Da me neko pita zasto je tascam "plesao" i dalje ne bih znao da mu kazem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Pa oce da se zbuni ako je setovan i za Win kao audio karta. Win ga tera na 44 a Cubase na 48 i onda nastane upravo to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Da ne otvaram novu temu,
Koja je fora sa pravljenjem preseta u Cubase 5? U Nuendu 3 je pored "save preset as" i "load preset as", bila opcija "store preset", i kad se tako snimi preset odma je tu medju svim ostalim presetima od doticnog plugin-a ciji preset snimamo, i prosto se javi ispod "Store preset" sa imenom kakvim smo mu dali...A sad mora da se ide save preset as, pa svaki put na load preset as, pa onda otvara media bay, jel postoji mogucnost da se preset ubaci na listu medju factory presetima plugin-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Ja takodje imam problem sa ucitavanjem preset-a! Moram ga nekoliko puta ucitati da bi se preset aktivirao! Problem se desava kod svih plugin-ova! U pitanju je takodje C5!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Jos jedno pitanje da ne otvaram nove teme!
U Nuendu kad pustis playback recimo od 10. sekunde i kad pritisnes space (odnosno stop), cursor se vrati na 10. sekundu i kad opet pritisnes play opet pocinje od 10. sekunde...U Cubase-u kad pustis play pa stop kursor se ne vraca na pocetak odakle si pustio nego se zaustavlja tamo gde si stopirao i sledeci put kad se pritisne play nastavlja odatle...Moje pitanje jel postoji neki setting da Cubase namestim da se u playbacku ponasa kao Nuendo, znaci stopiram i vrati mi kursor onamo odakle sam ga pustio? EDIT: RESHENO!!! Koga zanima ovako se da resiti: File/Preferences/Transport i chekiraj Return To Stop Position on Stop! Pozdrav Last edited by Jan; 30-11-2009 at 02:55 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Evo i mog problema. Nakon formatiranja kompjutera, vratim cubase 5 na kompjuter, i za svaki slučaj, SX3...
prije par dana, prije formatiranja, C5 je čitao i efekte iz SX3 ( Reverb A, Reverb B, Double delay), a sada ih vi?e nema... za?to? ![]() ![]() I jo? jedna stvar- na traci audio zapis je bijele boje, a ne crne, kako to biva normalno... ?to poduzeti? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
KORG TR prekid efekta!!! | leolo | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 03-11-2009 08:32 AM |
Software koji cita SDII file-ove? | Goran | Audio Software | 7 | 12-09-2005 03:19 PM |