Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 27-10-2009, 09:54 PM   #41
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: Problem????

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Nema tu sta da ispada ili ne ispada,lepo pustis trake koje ti ubijaju 90% procesora,cujes kako to zvuci,onda brzo redom frizujes sve sto se frizovati moze ,opet pustis play i onda dodjes opet ovde i kazes Quake-u hvala na informaciji.
Evo ja ti odma' kazem "hvala" na trudu (i u sali nastavljam dalje...), samo mi nisi rekao da li kod sebe imas crvene ili plave patuljke u kompjuteru? Cuo sam da kompjuter sa crvenima zvuci analognije...

Sva sreca, meni je Diviner sklopio najjaci kompjuter na svetu, pa se kod mene aranzmani cuju najbolje i najcrvenije...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline  
Old 27-10-2009, 11:02 PM   #42
quake
Banned

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Evo ja ti odma' kazem "hvala" na trudu
"Odma" pretpostavljam znaci "bez razmisljanja"
Quote:
Sva sreca, meni je Diviner sklopio najjaci kompjuter na svetu, pa se kod mene aranzmani cuju najbolje
Naravno...to je to...
quake is offline  
Old 27-10-2009, 11:08 PM   #43
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
"Odma" pretpostavljam znaci "bez razmisljanja"
Naravno...to je to...
Neeeee....
"Odma' " znaci isto sto i "odmah", samo u krnjem obliku, sto se kompenzuje apostrofom...

A iskren da budem, nisam se preterano ni bavio razmisljanjem oko necega sto se jedino moze podvesti pod "bajku", "basnu" ili "anegdotu", vec sam samo manje iskusnima ukazao na to da obrate paznju na savete drugih

Oggy is offline  
Old 28-10-2009, 12:33 AM   #44
quake
Banned

Quote:
Neeeee....
"Odma' " znaci isto sto i "odmah", samo u krnjem obliku, sto se kompenzuje apostrofom...

A iskren da budem, nisam se preterano ni bavio razmisljanjem oko necega sto se jedino moze podvesti pod "bajku", "basnu" ili "anegdotu", vec sam samo manje iskusnima ukazao na to da obrate paznju na savete drugih
Poenta je u tome da u jednom trenutku procesor preopterecen instrukcijama ne radi svoj posao do kraja kako treba,to jest procenat gresaka u pisanju nula i jedinica postaje veci,imas rasprave o tome na milion mesta na netu,sta je tu tebi "bajka",ti se kao toliko razumes u procesore pa znas da to nije moguce?Da se mi ne bi bavili nulama i kecevima ja sam dao sasvim jednostavan primer kako to "cuti" u praksi,nakon sto sam to i sam dovoljno puta probao.Test je jednostavan i kratak i svako moze na brzinu da ga uradi i sam donese odredjene zakljucke pa ne vidim razlog da nekoga na nesto upozoravas,nece nikome pasti kruna sa glave ako potrosi dva minuta vremena na test,pa ni tebi.
quake is offline  
Old 28-10-2009, 12:52 AM   #45
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa da li si ti izrenderovao jedan "ovako", a drugi "onako", pa obrnuo faze?
Ako ti se desi tisina, to bi trebalo da znaci da nema razlike, zar ne?
Postoje neke sanse za odstupanja, ako imas instrumente koji imaju neke random filtere, pa ti se desi da mu se ne poklope ciklusi, ili ako imas iste takve efekte poput Ohmsboyz ili slicnih, ali uzmi aranzman koji ima veliko opterecenje sa nekim kompresorim, Eq-ima, pa ih freezuj i ostavi nesmrznute i obrni faze. Dobices tisinu. Na raznim forumima se pricaju razne price o raznim nadrealnim stvarima, pocevsi od GS koji citam jednako kao i Rumski, pa nadalje. Ali to pisu uglavnom oni kojima je dosadno da se bave muzikom, vec sabiraju jedinice i nule "analogno" praveci od toga velike misterije, umesto da rade pesme. Zato se manimo magija raznih i posvetimo se sustini

Oggy is offline  
Old 28-10-2009, 01:25 AM   #46
quake
Banned

Ne mozes dobiti tisinu obrtanjem faze,probaj projekat koji ti 90% opterecuje masinu.Ne bavim se ja nulama i kecevima ali je nekada bolje koristiti freeze nego besomucno vrteti eq i compresor.Bavimo se zvukom jel tako?Pusti pesme i muziku muzicarima,kao sto i oni treba da ostave ton toncima.
quake is offline  
Old 28-10-2009, 01:27 AM   #47
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
ne mozes dobiti tisinu obrtanjem faze,
?!?!?!

Oggy is offline  
Old 28-10-2009, 01:33 AM   #48
idekius
Mason

idekius's Avatar

hmm.. možda jači računar i ne svira bolje, ali... definitivno svira BRŽE!!!
Što je i logično, jelte! Brži CPU radi brže, pa samim tim i brže svira!
Zato ja balade radim isključivo na P1 i to onaj koji nije MMX, a speed metal na quad core.
Treba samo voditi računa oko tempa! Na quad core moraš da postaviš tempo na otprilike 50, ako ti je potreban tempo 90
Old 28-10-2009, 01:38 AM   #49
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Zato ja balade radim isključivo na P1 i to onaj koji nije MMX,
Da bre! Pentium pro na 200 nije imao vec tu toplinu i analogni, vintejdz prizvuk...
Ako zelis hit baladu, P1 na 133 i nema dalje od toga. Njegova jedina mana je sto nije na njemu mogao da se radi Turbo folk, pa je zato i prestao da se proizvodi...

Oggy is offline  
Old 28-10-2009, 01:39 AM   #50
idekius
Mason

idekius's Avatar

Balade mogu da se rade i na quad core, ako se instalira Prikočivač Sekvencera, ali... ipak je to bolje raditi hardwerski... na P1

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules