|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Member
|
![]() Quote:
MPC3000 je sprava po priznanju Andre Romell Young-a (a.k.a DR.DRE ![]() MPC3000 je jedina mashina na svijetu na kojoj su napravljeni najveci hiphop i rnb hitovi, po priznanju Timberland-a sprava koja je napravila "masan" hiphop zvuk! Roger Linn je napravio i prodao 3 pobjednicke sheme za 3 najbolje mashine ikad. LinnDrum 9000 (disco & pop music) MPC60 (Rap music) MPC3000 (HipHop & RnB music) jedina mana je sto radi sa floppy diskovima i ima 30 mb memorije, ali uvjek mozes da je prikacis na logic, nuendo.. ![]() korisnici Akai MPC 3000 ; Dr Dre, Timberland, The Neptunes, Swizz Beatz, Usher, Kanye West, Ryan Leslie ......... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
VIP Member
|
![]()
Sine, nisi se zaleteo! Dobar je izbor! Samo napred - RADI MUZIKU i ne razmisljaj o plug-inovima, o masteringu, o svim ostalim glupostima!
mashina je super, sve sto ti treba da radis muziku koja moze da se izdaje - je tu! Nema pogovora...i izgovora da se sad ne radi. Svi ovi koji te savetuju imaju "mega" plugove, "mastering studio" u PC-ju a (uglavnom) i dalje nemaju nikakve muzike na marketu koja "pravi posao".
![]() |
#23 |
Member
|
![]()
i ja mislim da se nisam zaleteo...
evo vec par dana koliko imam mashinu i koliko uchim na njoj, mislim da je to to sto sam trazhio... a shto se tiche dre-a i ekipe... nek oni radi na 3000 i dalje x) respekt i hvala svima na savetima |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Member
|
![]() Quote:
a sto se tiche ove ekipe: korisnici Akai MPC 3000 ; Dr Dre, Timberland, The Neptunes, Swizz Beatz, Usher, Kanye West, Ryan Leslie ......... ne gotivim nikoga od njih tako da mi nije ni bitno da li koristi 3000 ili 5000 , a i da ih gotivim opet mi ne bi bilo bitno, a mislim da ima par stvari zbog kojih bi pizdeo da sam uzeo neki drugi model recimo CD-ROM - (koji cu da ugradim za mesec dana) to ce mi puno znachiti za sample-ovanje sa discova i rezanje gotovih stvari na isti PHONO IN - to koliko sam video nema nijedan drugi mpc a s obzirom da imam gramofon (obichan) i puno plocha mogu da se igram svaki dan sa chop shop-om chak i kad "ne sviram" DISPLAY - koji se pomera sto mnogo olakshava da radim na MPC kad sedim za stolom i display konrast da se vidi iz razlichitih uglova dobro ekran i josh par stvari.. evo recimo dva pasusa iz manual-a kojim sam se odushevio Tracks: The MPC 5000 has two types of tracks - sequence tracks and Hard Disk recording tracks. Sequence tracks are found within sequences. A sequence has 64 tracks and each track can record a performance. For example, you can record the verses for a song while recording the choruses on track two. Alternatively, you can record different instruments on each track. Sample: When you tap the pads on the MPC5000, you trigger various different sounds that we call 'samples'. Samples are digitized snippets of audio that can be recorded using the [RECORD IN], [PHONO IN], or [DIGITAL IN] on the rear of the MPC, loaded from memory card, CD-ROM, internal Hard Disk, or transferred from a computer (via the USB port). tako da: jedina mana je sto radi sa floppy diskovima i ima 30 mb memorije, ali uvjek mozes da je prikacis na logic, nuendo.. po mom mishljenju VELIKA MANA! ali koliko sam se informisao o MPC-u ovih dana... izvalio sam da je svaki MPC - DOBAR MPC i lepo kazhe DaBear *samo da se radi Last edited by geckonium; 26-10-2009 at 11:40 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Last edited by geckonium; 26-10-2009 at 01:50 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporuka | Goran | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 29-12-2005 11:20 AM |
Preporuka za EQ | Altek | Audio Software | 14 | 31-03-2005 01:24 PM |