Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 25-10-2009, 06:48 PM   #10
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: AKAI MPC (preporuka)

Imao sam skoro MPC 500 kod sebe. Iako se cini da je to "poor man's MPC" mislim da je daleko od toga. Problem su pad-ovi jer treba da udaras u njih cekicem kad su na velocity sensitive modu. Moze da radi i na baterije. Sekvencing, dodavanje efekata, recording, USB konekcija za transfer samplova, itd - sve jako dobro radi i mislim da je poprilicno dobar za standardne potrebe

E sad, zasto uzimati MPC? To sam se pitao svo vreme, tj sta je to sto neko dobije sa njim. Tu prednost imaju stariji MPCovi jer su i stariji konverteri (kao MPC 60). Bez sumnje je da sprava ima dobar sound na izlazu - pogotovo "jaci" MPCovi zbog headrooma koji je bolji nego na ovom 500 koji imah. Novija generacija MPCa ima i novije konvertere, i samim tim ako juris neki oldschool sound to neces dobiti osim ako ne uzmes neki stariji sampler. Jasno je i da treba koristiti tj samplovati soundove sa vinila, blago distorzirane, preko nekog dobrog DJ mixera.

Tako da se svodi pitanje na to - kakv zvuk juris (90s? - ako je sam tip zvuka u pitanju) ili ti je potreban hardware workstation gde ces bukvalno sve da odradis bez upotrebe soft-samplera, koji su jednako mocni btw
Everbeatz is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules