|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() @Sava: Ako pevači i svirači pevaju i sviraju uredno i ako tonac ima vremena i ?ivaca (znanje + poznavanje opreme se podrazumeva) da name?ta zvuk jedno pola sata - mogu kondenzatori da rade posao. Ba? kao ?to je dozvoljeno pevati u dinamičke mikrofone u studiju. Pozdrav, Vasa P.S. (edit) @Sava: Nekada sam imao Pignose (pa mi ga neko mazn'o). Igraj se sa njim, probaj da ga otvori? i da ga peca? iz "čudnih" uglova - "kroz od?krinuta vrata" ili tako nekako. Ispadne čudno, ali mo?' da bude zanimljivo ![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 21-10-2009 at 07:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 21-10-2009 at 07:26 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Member
|
![]()
1. Koliko je meni poznato svi ovi jeftini "kondenzatorski" mikrofoni su u stvari elektret mikrofoni, ali i sami proizvođači sve što se dodatno napaja nekom strujom nazivaju kondenzatorski verovatno iz čisto marketinških razloga. Kao radioamater mnogo sam se igrao sa elektret kapislama i one mogu da odrade jako dobar posao, a može da im se donekle koriguje amplituda i boja tona promenom struje. Elektret za razliku od kondenzatora ima tanku opnu koja je opuštena dok joj se ne privede neka struja kada se zategne i počne da vibrira. Jako su jeftini za proizvodnju, malih su dimenzija i dobrog kvaliteta pa se zbog toga masovno upotrebljavaju u telefonima i sličnim uređajima. Pravi kondenzatorski mikrofoni su teški za proizvodnju pa su srazmerno tome i jako skupi pa su uglavnom opredeljeni samo za studijsko korišćenje. Dodatni razlog koji me je odvratio od "kondenzatorskog" je i fantomsko napajanje koje nekada može biti problem. Primera radi mojim drugarima se desilo da je u sred svirke crkao razglas, oni su jednostavno uboli dinamičke mikrofone u gitarska pojačala i ipak završili svirku. Za kuću mi je verovatno sledeći mikrofon neki tog kondenzatorskog tipa koji koliko znam po pravilu imaju i topliji ton.
2. Kada pričamo o ovom EV koji sam uzeo ne zaboravite da sam ga platio u sred Beograda samo 7.050,00 dinara što je zaista skromna cifra za dobar mikrofon. Pri tom je na moje iznenađenje ovaj mikrofon u Americi kod npr. musiciansfriend 119,00 dolara dok je Shure SM57 jeftiniji i košta 99,00 dolara! Najzad, proizveden je na Tajvanu što je osetno bolja opcija od made in PRC. Da, jeste i to Kina, ali ja sam još pre 15-ak godina za policiju i taksi uvozio Motorolinu opremu proizevedenu na Tajvanu koja i dan danas radi besprekorno. Ova zemlja ima dosta dugu i ozbiljnu elektroničarsku tradiciju. Nisam protivnik kineske robe već je problem što kod nas stiže uglavnom ona iz najnižeg kvalitativnog ranga. 3. Quote:
![]() Last edited by Sava; 22-10-2009 at 09:48 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Ok,matori, nisam protiv dinamike,jedino sto eventualno jeste problem je taj phantom,ali to je stvar izbora mixera...
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() HPF neću ni da pominjem - mikser bez HPF - ko ?ena bez dupeta. Ups... izvinjavam se ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ...nasi inzenjeri...
![]() |
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
In?enjeri ljudskih du?a
![]() Nego, i dalje ne kapiram za?to ljudi ovde retko pominju EV N/D? Mnogo dobra serija, raspon cena od X - do Y, a stra?no prilagodljivi raznim situacijama (studio, live, pa jo? na raznim instrumentima). Pozdrav, Vasa
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Ja to zovem "sindrom Shure-a & Dynacorda"...
lat./dynacordilis shurea vulgare/ Postoje samo ta dva i niko drugi ne pravi mikrofone i mixere i slicno... ![]()
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Kada je i?ao onaj veliki dobrotvorni koncert iz raznih delova sveta (be?e pre 2-3 godine, zaboravih i kako se zvao) ba? sam obratio pa?nju na stage mikrofone i ubedljivo je bilo najvi?e Audix opreme. E sada da li je to zbog reklame ta firma osvojila pravo da njihovi mikrofoni budu glavni ne znam, ali tako je bilo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Electro Voice ZX3 | boom.trass | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 01-10-2008 12:07 PM |
Electro Voice ZX4, ZX5... | boom.trass | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 06-02-2008 11:20 PM |