Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 21-10-2009, 05:08 PM   #7
Sava
Member

Default Re: Electro-Voice 478

Kupio sam danas Electro Voice N/D478 i prvi utisci su odlični. Kratko sam probao snimanje sa malog Pignose i Frontman 25 pojačala sa mikrofonom u centru zvučnika i snimanje akustične gitare. Utisak je da mikrofon radi vrlo balansirano i dobro prenosi tranzijente, snimljeni zvuk deluje poprilično prirodno. Pri tom snimao sam na preskromnoj opremi HP računaru i njegovoj integrisanoj zvučnoj, a koristio Soundforge i svirao najskromniju opremu koju imam. Nisam primetio da je ton tamniji. Ovih dana ako stignem napraviću malo ozbiljnije testove. Sve u svemu vrlo sam zadovoljan i čini mi se da je odnos ulo?eno/dobijeno fantastičan.

Jeftini AKG instrumentalni mikrofoni uglavnom postoje samo na papiru, a neki su izgleda i sumnjivog porekla. SM57 nisam hteo iz nekog mog ličnog principa, a i ima ih par komada u mom okru?enju i to onih starih original američkih pa nije lo?e imati i ne?to drugo jer mo?emo da se dopunimo po potrebi.

Hvala svima na savetima.
Sava is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules