|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() EDIT: Izgleda da nisu, onda cu da nastavim da tragam za nekim zvucnikom iz Infinity SM (studio monitors) serije, definitivno od svega sto sam cuo konkretno ovaj model (http://www.mercadolibre.com.mx/jm/im...3_7833.jpg&v=O) je jedan od zvucnika koji mi se najvise dopao, i ocajnicki ocu da ga nadjem, na ebay-u ide do max 150$ za par (al gde smem kupovati na ebay zvucnik!). Citiram Peruna vezano za veceg brata ovog Infinity-a kojeg ja zelim: Quote:
Odnosno nasao sam u Srbiji, ali traze po 500-600 E za par Last edited by Jan; 21-10-2009 at 10:37 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]()
Sve si rekao. Samo nemoj to da zaboraviš
![]() Još jedna stvar - ako kupuješ polovne zvučnike, računaj na to da je velika verovatnoća da ćeš morati da im menjaš vešanje i kondenzatore. Dakle - nije to baš plug&play. Zato nemoj baš previše da žališ za tim ReVoxima ![]() Quote:
U cenovnom rangu do nekih 1500€ (per pair) razlika se uglavnom svodi na to da na nekim zvučnicima stoji natpis Studio Monitor, a na nekima ne. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 21-10-2009 at 08:37 PM. Reason: za par = per pair |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Ima tu i finih stvarcica za soma i po'... Meni se recimo izuzetly swidja Dynaudio bm6a... ...opasno sviraju...
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Meni taj pojam vise nije jasan, kad bas svaki monitor zvuci drugacije, neke mikseve koje sam radio na KRK RP8 su se na druge sisteme preneli ko k***c, dobro mozda zato sto nisam upoznat bio sa kutijama.Ali sam isto tako neke neke mikseve kod prijatelja radio (zezao) na matorom losem hi fi-u i imao sam utisak da se bolje preneo.Dok jednom prilikom kad sam radio na PMC TB2S-AII malo mi je vremena trebalo da skapiram kako sviraju Last edited by Jan; 21-10-2009 at 07:54 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
zvučnici su (kao ?to jednom reče jedan moj drug) čist zen budizam. Uvek mora? da pređe? neki put da bi shvatio ?ta zaista čuje?. Na bilo kojim zvučnicima. I nemoj da se sekira? ako ti se taj put učini dugačkim. On jeste dugačak, ali je skroz zanimljiv ![]() ![]() ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Jasna stvar ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
ne znam zashto je vecina protiv hi fi opreme.. ili zaboravljamo da su i ns10 (a i starija braca iz te serije) takodje hi fi zvuchnici..
jednostavno, ako imash malo para za troshak a zelish da chujesh shto veci deo frekventnog spektra sa shto boljim tranzijentnim odzivom, uzmi hi fi zvuchnike od pre 30 godina koji su nekad bili deklarisani kao "audiofilski".. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
Perun je lepo napisao:bez OZBILJNOG snagasa i kablova a to ti je jos jedno 1500 e na cenu neces od njih dobiti prave rezultate!!! ![]() Infiniti iz SM serije je VEOMA zahtevna kutija!!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Sve ja to znam, ali meni treba nesto malo ozbiljnije od Alesisa M1 Active MK2, jer mi se smucilo da radim vise na njima svoje projekte, kad sam bio slusao Infinity SM 115, bili su gurani sa Yamaha A100 pojacalom, onim navodno pojacalom pravljenim za NS10, i zvucalo mi je mnogo bolje od Alesis-a,KRK-ova, i tako tih kutija do 500-600 e...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Jane, znam da su ti npr Mackies HR624 oko 1000eura novi..i znam da su i 624 i 824 dobri monitori za rep (a tebi ce tu najvise i biti potrebni). Cini mi se da imaju ZA NIJANSU vise basa nego sto bi trebalo al kad ih upoznas, to je to. Dobri monitori zaista. A verovatno bi mogao da ih kupis i polovne...
ps: imao sam ja Alesis monitore...oni nisu VRH nisu ni blizu toga...al kad upoznas monitor i znas kako radi, to je to...cak i kad bi uzeo drugi par monitora, preporucio bih ti da ostavis alesis pored i mozda jos neke mix sluske ili hi fi liniju cisto kao referencu. Za hiljadu eura mozes da nadjes i polovne p11a od Adama a to je takodje extra monitor. Cini mi se da je big bockie spomenuo dynaudio, ja iskreno receno nisam fan ali takodje lepo sviraju...krk monitori mi se ne svidjaju...nekako su mi isuvise "mutni"...nemam pojma. U sustini najbolje ti je da poneses neki svoj disk sto si ti mixovao.. muziku koju poznajes itd...odes na slusanje monitora i odlucis koji se tebi najvise svidja i koji tebi najvise odgovara... pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Acoustics and Psychoacoustics of Loudspeakers in Small Rooms: A Review. [Floyd Toole] | boggy | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 02-08-2007 01:14 AM |