|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Srce ti ga rece bas, svaka ti se dala 1000% si u pravu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
J-B-G... post koji sam pisao prilično dugo i temeljno ode kao da ga nije ni bilo. Čak je jedno vreme stajao u threadu (videh ga svojim očima), ali nema veze.
Mrzi me sad sve ponovo da pi?em. Ukratko - svi ste u pravu, svi smo u pravu, svi su u pravu. Pop muzika je danas samo jedan od segmenata "advertajzinga" modne industrije, iPoda, iPhona, iBooka, MT:S-a... To je XXI vek - muzika je uvek prodavala snove, samo su snovi danas materijalni. @darkstar: Familija se raspala zato ?to je rekla ?ta je imala da ka?e. Po?to ljudi obično te?ko veruju u to, lak?e mi je da im ka?em da je lo?e finansijsko poslovanje dovelo do raspada negde krajem januara 1998. oko 14h u kafanu Vidin Kapija u Beogradu ![]() I ne?to ?to nisam napisao u prethodnom postu, a ?to ima podosta veze sa ovom temom: Drugi album (Seljačka buna) smo snimali tokom onih protesta 1996/97. Često iz studija i?li na ?etnje, pa nazad u studio, par puta svirali za D? na Trgu Republike, pa ispred Filozofskog fakulteta, pa tako u krug. Negde na pola snimanja popizdeli od svega kada smo ukapirali da sami sebi kopamo grob poma?ući nekim likovima (u koje sami nismo previ?e verovali) da dođu na vlast umesto likova kojima uop?te nismo verovali. Ustvari, da smo postali deo nečijeg "advertajzinga". Oti?li u studio i promenili tekst za pesmu Boli me kita... Ubacili "da budem k'o marioneta i da budem k'o ?tafeta, da me tamo neko cima, da me 'vamo neko ?eta". I?ao nam na ?ivce urbani elitizam B92, a o ostalima sa obe strane berikada da ne pričam. Jedini medij koji smo smatrali "normalnim" se zvao 3K, po?to jedino oni nisu praktikovali zlu manipulaciju. I davali su neki recimo realan presek stanja u pop kulturi (Kaličanin! MEGA! Čovek sa misijom!). Jedina mesta na kojima smo se dobro osećali su bili studio i bina. A shvatili smo da publika nema novca, da se novac preselio u d?epove (pozicionih I opozicionih) političara i "biznismena" sa kojima nismo imali ni ?elju ni petlju da se dru?imo. Eto tako, valjda je jasno ?ta hoću da ka?em. Nema smisla kukati, XXI je vek. Muzika je uvek pratila civilizacijske trendove, nikada nije bilo obratno. Summa summarum: Ko hoće da mu "muzika i kreativnost" budu jedini argument na tr?i?tu bolje neka razmisli jo? malo. Pozdrav, Vasa
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
zasto su svi pro-pesimistickog stava da je sve otislo u k i nema pomoci?
aj neke pozitive malo ![]()
![]() |
#4 |
banned
|
![]()
Sve se menja, ali nista nije otislo u kurac, kad moram da lajem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Samo rekoh da je samoisplativost muzike kao takve otišla vo Q. Muzika nije, niti će. I da to treba imati u vidu. Dosta je i bilo - potrajalo nekoliko decenija. A i Bach i Mozart i Beethoven su zavisili od tajkuna, nije to ništa novo ni strašno. Samo treba raditi s obzirom na to. Ja sam bio lenj da se prilagođavam, ali to je moj problem i ne kažem da tako treba. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 16-10-2009 at 02:36 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
@silicon Nemoj da se nerviras, matori ,nisi ti kriv... ![]() sorry,malo rostiljam.... ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Lepa tema a jo? lep?i odgovori.
Ako imate vremena mo?da vam bude interesantno da prelistate jednu lepu knji?icu "Propast zapada" od ?penglera (filozof koga ameri nikako ne vole, al sve ?to čovek napisa pokazalo se tačno) pa će biti mnogo jasnije ?ta se de?avalo, desilo i ?ta će se desiti sa kreativno?ću i za?to. Za?to nema velikih umetnika i umetnosti uop?te (da podsetim samo da u zadnjih 30-40 godina nemate ni definiciju umetnosti niti ?ta je to umetničko delo danas i niko nije spreman na tu temu da ne?to ka?e, od svetskih kompetentnih umova). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Prvo, uzimanje zapada kao "kulturne bashtine sveta" je: 1. Malogradjanski (u karakternom, ne geografskom smislu) 2. Dechije (sto ajd, i nije neko zlo) 3. Neobrazovano i neobavesteno Mozda nisam "kompetentan" da ovo kazem.... Al sam u pravu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Uf prijatelju nemoj samo da sudi? po naslovu
pročitaj bar ko je ?pengler prvo http://en.wikipedia.org/wiki/Oswald_Spengler |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Zao mi je jer je bio zanimljiv bend.Ne projekat.Bend. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VST instruments u Pop Muzici | Riccolo | Audio Software | 8 | 03-03-2009 08:39 AM |
?to kada kreativnost zapne? | ANITA | Razno | 38 | 13-01-2007 06:47 PM |