|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Za Win 7-icu ne znam,ako ti nesto znaci-za XP 64 provereno znam da radi,i ceo sistem ne vuce mnogo resursa (oko 170-180 Mb RAM-a u idle-u)....ako ti je od pomoci evo sta ti sigurno NE RADI od plug-ova na 64-bitnoj platformi:The Grand 2(klavir),Hypersonic XXL,Virtual Bassist i jos par komada koji koriste "onaj" dongle koji je koristio SX 3 (i Nuendo 3)...da,i oba ta sekvencera(SX 3 i N3) ti takodje nece raditi na XP 64,Visti 64 (a pretpostavljam i na Win 7 x 64) jer nije do o.s. problem,vec do njih samih.......stari Nuendo 2 i SX2 RADE na obe platforme (32 i 64 bitnoj)!....
Ali pre svega,ako se upustas u avanturu zvanu Win 7 x 64,povedi racuna da li uopste imas napisane drajvere za tvoj hardver (zvucne kartice,procesorske karte,audio-midi-usb-f/w i sl.interfejse....i ostalo).TC Electronics su ti ubedljivo najgori po tom pitanju,nemaju jos drajvere ni za XP 64,satro obecavaju od aprila meseca ![]() sve u svemu,ako bas imas puno vremena na bacanje,uzmi pa eksperimentisi sa tim Win 7 x 64.....i ne ocekuj previse...ali barem proveri svoj hardver...da,cak i sam komp,tj.drajvere za chipset,maticnu,graficku,LAN,SATA/RAID drajvere i ostalo.....ako vec hoces da malo opustenije koristis resurse komp-a(citaj:RAM),a hoces da budes na Microsoftovoj platformi,a ne nekoj jacoj,onda ti je XP 64 kud i kamo sretnije(citaj:bolje) resenje (opet naglasavam: pod uslovom da si proverio kompatibilnost svog hardvera,tj.drajvera sa istim)......sve u svemu,da li zbog nekog ekonomskog taktiziranja,manjka znanja ili cega li vec,jos se ne nazire na vidiku jedan iole stabilniji 64 bitni o.s. od strane Microsoft-a.....jedini do sada solidan je bio XP 64,ali je on definitivno povucen 2007....... uostalom,pitaj i Divinera i tim ljudi koji rade sa njim,oni imaju malo vise softversko-hardverskog iskustva,ja ti kazem ono sto sam licno proverio.... poz.... Last edited by milanCHE; 05-10-2009 at 09:27 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase Sx3 | Patalo | Audio Software | 13 | 01-06-2005 03:48 AM |
Cubase SX | Shadow | Audio Software | 12 | 03-12-2004 09:10 PM |