|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
posto je prosla tema sa slicnim sadrzajem otisla u off, i ne verujem da je iko i proverava, postavljam novu.
molim na kolenima da mi neko objasni kako da dobijem identican efekat u vokalu na sledecem linku: http://www.speedyshare.com/999175988.html probao sam iz jednog vokala, ali ne umem. onda sam nasnimio 5 trekova istu frazu i opet ne umem. ne znam kako da dobijem tu gustinu u vokalu. molim vas da mi neko objasni, ako uvidja sta se ovde desava, kako da proizvedem frazu da zvuci identicno pomenutoj. hvala na vremenu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
jesi li probao neki chorus da stavis?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
da, ali nije tu problem. problem je u gustini samog loopa/vokala. evo ga link do moje nezavrsene verzije (nezavrsena, jer ne znam kuda)
http://www.speedyshare.com/512789789.html primetite kako sirotinjski zvuci u odnosu na prvi fajl. nek vas, samo, ne zavara vokal za oktavu nize u prvom fajlu (fergie). istu gustinu i punocu ima i bez tog bass elementa. Last edited by Flamez; 23-09-2009 at 06:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Pa ja ne bih rekao da se ovde radi o nekom efektu.
Gomila vokala koji (perfektno) pjevaju svoju dionicu... i onda sve to jako lijepo smiksano u stereo slici. Mo?e? poku?ati sa nekim doublerom, ali će? vjerovatno dobiti samo sterilnu robotizaciju... koje ovde ba? i nema!
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
da, pokusao sam i razne doublere, ultra x voice pitcheve, harmonizere...
![]() jednostavno, razmisljam da li je to - to: 100 nasnimljenih vokala i kraj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
anyone?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
ne verujem da je od pomoci ali mozda da probas da nadjes na soundONsound sajtu ako ima neki intervju sa njenim producentima/inzinjerima ? cesto imaju te clanke gde do najsitnijih crevaca objasnjavaju kako su pravljeni i budzeni razni elementi neke pesme ili albuma..
al realno zvuci mi kao da je samo snimljeno kroz neke predrk@ne mikrofone/preampe/kompresore/blablabla masivno izlejerovano i lepo eq/vremenski ispomerano i smixano..
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Vratio se Mujo iz Afrike i pita ga
Haso: Jeli, bolan mujo, vidjeli ti tu Bananu tamo u Africi? Mujo: Cuj viidje li, pojeo bolan 3 tone! Haso: Pa kako bolan izgleda ta banana? Mujo: Jel' znas kako izgleda kruska? Haso: Znam! Mujo: E pa ni nalik! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Tu, za pocetak, ima layer-ovanih vokala KOJI NE PEVAJU SVI ISTO. Vrlo verovatno ima i neki program sa Harmonizera, koji vrlo blago rastimava (ja u 99% slucajeva koristim editovani program 101 sa Eventide 300 SE).. Vrlo je moguce i da ima malo i Auto Tune-a, koji isto "ostavlja" neku svoju boju. A da ne pricam o EQ i svemu ostalom sto je pomoglo da se vokal usnimi. Vrlo je moguce da ima preko 5-6 efekata... Mixao je Phil Tan - a on puno miksa ITB, na Pro Toolsu...
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ima programa za sve sto ti treba!
Svi imamo kompjutere, koristimo internet i znamo za ruske sajtove. Dans je sve izmisljeno, i za sve moze da se nadje uputstvo na netu. Gde svi sve znaju! I sve je dzaba. I sve je, nista! A od nista nemoze da se zivi, ili mozda moze. Jebem li ga! Last edited by LACKY; 24-09-2009 at 09:25 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tags |
produkcija vokala |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kako da izvedem ovaj efekat? | Lag | Tutorijali | 7 | 03-10-2009 03:17 PM |
Kako snimiti REVERB efekat kao WAV sample? | bleiber | Produkcija Elektronske Muzike | 13 | 23-04-2009 03:24 PM |
kako vam se cini ovaj mic? | opustenzy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 19-12-2008 03:52 AM |
Kako da postignem ovaj zvuk? (Jarre) | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 17 | 01-10-2007 01:19 PM |