|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
YAMAHA MO6 ili KORG M3 ili neka druga yamaha
![]() imam KURZWEILA KME61 kojeg prodajem pa bih ne?to bolje pazario ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da poredjenje MO6 i M3 nije bas na mestu. M3 je sprava iz najnovije generacije klavijatura te se da porediti sa Motifom X, Fantomom G itd.
A razlika postoji i u ceni! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
A zašto dižeš ruke od Kurzweila?
Imaju i oni aktuelnih modela za razmatranje!
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ne bih da uporedjujem, nemam najbolju polaznu tacku sto se tice Motif-a, ali za M3 mogu reci da kosta vise nego sto vredi, za mene je bila pravo razocarenje, pocevsi od dirki pa sve do samog sound-a.
Mozda sam ocekivao previse, ali za taj novac bih uzeo Kurzweil, naravno gledam sve iz svog ugla gde mi taj instrument treba za simulaciju zivih instrumenata, klavira, rhodes-a, duvaca i gudaca, dok uopste ne koristim shabanayzere i razne modulsane zvukove koje M3 verujem pruza. A ako zelis toliko novaca dati samo za sampler, tu mi se jos manje svidja, za to postoji mnogo bolja varijanta od skupih klavijatura koje svakom danom bivaju sve vise deplasirane i obezvredjene. Kurzweil PC1 mi je bio neuporedivo ubedljiviji i svirljiviji od M3 kojeg sam posle samo jedne pesme hteo da iskljucim i ona dobro poznata katastrofalna kontrola dinamike na Korgu gde ako zelis da bude vise dinamike, cak ni udaranjem po dirkama ne dobijes maksimalnih 127 velocity, a ako stavis malo manje onda dinamike skoro i da nema, odlicno za narodnjake, ali nikako za klaviraski nastrojene svirace, skoro duplo jeftiniji PC1 je potpuno druga dimenzija. Last edited by kravadinka; 19-09-2009 at 09:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
sla?em se za korga (do sada) samo sam htio da mi neko ka?e ko je i ovog probao. a i klavir mi nekako tanko, plastično zvuči. A kurzweila ima dobrih, ali sam se na yamahu nakačio, motif i čak mo6 i 8 nisu lo?e.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Recicu samo da je M3 za mene razocarenje epohalnih razmera! Sam materijal od koga je napravljen me je odbio i pre nego sto sam ga ukljucio... mislim da su sokovnici u srednjem cenovnom rangu uradjeni od kvalitetnije plastike! Ne smem ni da zamislim na sta ce ona glazirana bela jeftina plastika da lici posle par nosenja i svirki, kad se isprlja, pozuti i izgrebe (a hoce, koliko god covek da pazi jer se onakva plastika grebe i ako ga brises grubljom krpom). Dugmici-KATASTROFA!!! Dirke-prolaze... Ekran- dobar, ok odziv
Sto se zvuka tice...sta reci sem Korg. Ima par zanimljivih momenata... tacnije, sve sto je interesantno na njemu mi ne treba i nikada i nece, a ono sto mi najvise treba (piano, rhodes, brass, strings) je skroz neubedljivo u poredjenju sa Rolandom i Yamahom... Padovi su mu odlicni i te neke techno/trance zezalice... Sve u svemu, po mom misljenju, Ok klavijatura za 1000 evra, ali za 1800 (za 61) nikako... I takodje delim misljenje za dinamiku, tj. odsustvo iste... Mislim da ni cekicem niko nece izvuci 127 na njemu... Moj savet je da gledas sve drugo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Ni meni se tipke na verziji M3 61 nikako nisu svidjele,ali me interesuje jesu li iste ili ne?to bolje na verziji M3 73?
Je li ko probao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Mislim da bi pljuvaci mogli malo da smire loptu
![]() Za pocetak- sprava za zivu svirku ili studio? pa cu posle da nastavim sa argumentovanim tvrdnjama ![]() Last edited by pecass; 20-09-2009 at 11:05 AM. Reason: ...klinac i ja na kompu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
i mjenjam naslov u YAMAHA MOTIF XS6 vs KORG M3 Last edited by tex viler; 20-09-2009 at 11:52 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ma mnogo para za dobijeno, bez mudrovanja i pametovanja...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Yamaha MOTIF 6 i Korg M50 | Goran B | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 03-08-2009 11:52 AM |
yamaha ns10m ili yamaha msp5 | darkobt | Monitoring | 7 | 29-01-2009 09:03 PM |