|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
ajd ja malo...nisam kupovao odatle ali sam cesto slao odavde tamo a i cesce sam na ebayu pa moozda ti bude od pomoci nesto od ovoga....
Mozes da trazis od prodavca da ti na paketu oznacu manju vrednost ili mu trazis da ti posalje manji "invoice"(ne muci se da mu trazis fakturu ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by player; 23-08-2009 at 07:17 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
e da... predpostavljam da neces ali za svaki slucaj da pomenem....nemoj da ti se desi da uzmes osiguranje na punu vrednost i da od prodavca trazis manji racun za carinu!!!!Gledace prvo koliko je osiguranje!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
naravno.. hvala ti puno playeru
imash pm |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Ajde da se tu nadovezem da ne otvaram bezveze novu temu,
Dakle, u kontaktu sam s ljudima iz Gefella (ocito odjel prodaje) i dogovorili smo loan period na koji ce mi poslat neke micove da isprobam, izabaerem, vratim itd. Kao i uvijek, ja snosim samo shipping ako ne uzmem niti jedan i sl. E sada, posto sam opremu izvana do sada uzimao tako da mi netko donese, ovo mi je prvo iskustvo prkeo neta i zbunjuje me jedan dio maila njihove sales managerice: Please also tell me the address you want us to send the microphones and the quotation. If you have got, please tell us your VAT no., in case you do not have a VAT no. we might charge the German sales tax (19 %). Nisam jos stigao prokopati nista o VAT broju, no koliko se sjecam iz prica kad sam trebao narucivati iz Austrije nesta pred par godina, VAT broj imaju samo zemlje EU-a. Hrvatska nije zemlja Eu-a. Isto tako, sjecam se da je shema s uzimanjem s Thommana recimo, da se cijena s njihovog sajta smanjuje za iznog njemackog VAT-a (19%) i na tu umanjenu cijenu (+shipping fees) se dodaje na? PDV (23%) tako da razlika u cijeni dodje jako mala ako startne cijene nisu astronomske. E, pa, kako ona misli da bi mi naplatili njemacki VAT ako nisam iz EU i zatso mi kaze "we might..."? Mislim o cemu ovisi...? Da je napisala "we will charge you with VAT of..." ili "VAT fee will be applied to..." onda bih bio siguran da ce se naplatit, al sad neznam niti o cemu ovisi hoce li ga uracunati ili nece. Na kraju krajeva, imaju moje podatke (tj. one koji su za ovo bitni - odakle sam) tako da bi trebali barem okvirno znat gdje i kako salju. Ono, svaka pomoc je dobrodosla... edit: Ajde posto smo pod Instrumenti i Studijska Oprema, da ne otvaram jos jedan topic uzalud - koje bi bile vase preporuke Gefellovih micova u nizoj cjenovnoj kategoriji (do 1000e)? Na loan ce mi biti poslani m930, m900 i mt71 pa me zanima ako tko ima iskustva s njima (mislim da je Manley pisao nekad o m930...). Generalno, ciljam na U87 zvuk...na onaj izrazeni lower mid...probao sam to i jako mi lijepo lezi na glas tako da takvo nesta ganjam, a osim samog u87, donekle tlm103 i Gefellovih micova - neznam koji drugi mic to ima. Znam da postoje bolji mikrofoni i da je u87 overprices, al eto, ispada da mi bas to treba. Slusao sam neke usporedne testove gdje su bas side by side bili tlm103 i m930 te je tu m930 bio dosta meksi, balansiraniji, jednostavno je zvucao finije, skuplje i zavrseniji zvuk je davao. No, nije imao taj bump u niskim midovima... Takodjer, za iste pare (malo ispod 1000e) mogu nabavit i um70 (discontinued transformer based verzija mt70) koji je provjeren i sredjen od A. Grossera. U normalnim okolnostima bih skocio odmah na tu ponudu, ali nekako sam uvijek skeptican prema vintage opremi i troskovima njenog odrzavanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Vibrator
|
![]()
koja gitara je u pitanju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
bio je u pitanju music man sting ray 5... to mi je stiglo pre neki dan, i opasna je opasna..
sad jurim es175 ili tal farlowa.. ali sam dobio preporuke i za yamaha AEX1500... ima li yamahe ili chak godin 5th ave kingpina u artistu? javni mi na pm ako imash neki info (da ne bi zagadjivali temu) poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
a yamaha? uzeo sam stingraya vec.. novog..
![]() tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Diler delova za instrumente | allegrosteva | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 25-09-2009 07:41 AM |
Koje brass vst instrumente koristiti? | audioland | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 6 | 09-08-2009 01:17 AM |