|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne znam koliko se ova novija XLR verzija razlikuje od onih A16 Ultra. Ima biti da su identicne sto se tice elektronike unutra. Ako je to istina, onda znaj da se radi o srednjoj klasi konvertera. Dobijes puno kanala ali se oni ne mogu mjeriti sa nekim jacim brandovima. Ja imam dva komada A16 Ultra i drzim ih samo zato sto nemam novaca da odem na neki visi nivo. Sve to lijepo svira ali sto duze na njima radim imam osjecaj da su tak-tak. U usporedbi sa nekim (isto prastarim) Swissonic konverterima koje isto imam, ovima fali malo definicije u donjim frekvencijama. Clock koji imaju cini mi se dobar. Bizarno je to sto me razvalio Behringer kada sam ga stavio na Creamwareov clock. Ispao je vise punchy konverter od Creamwarea (i to samo na outputu, al kad je na svom clocku onda je uzasan u oba smjera!)
Sve u svemu - najbolji su u svojoj (cijenovnoj) klasi. Za 30 dolara po kanalu je to dobar zvuk. Al ako zakoracis u malo skuplje kategorije, neki jaci konverter ga pomete. Na second-hand trzistu vani se ovi stari A16 Ultra sad krecu oko 600 eura. Pa ti racunaj jos shipping... znaci da se cak isplati uzeti ovaj novi s XLR konektorima!
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sonic core (ex Creamware) A-16 ultra | FrankoPanko | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 30-11-2008 09:36 AM |