|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
@boggi
Hvala na dobrodošlici! Pričamo o istom, samo što se ne razumijemo ![]() S druge strane, sav taj trud pada u vodu ako zvučnik (monitor) nije sam po sebi linearan (tj. da ima linearna izobličenja ili odstupanje od referentne linije). Mislim da si, kada si kometirao, mislio na nelinearna izobličenja (HD, IMD, TIM itd.), tako da je komentar u pravilu bio nepotreban ![]() ![]() Ali, budući da je velika većina glazbenika/korisnika/hobista prisiljena raditi u neadekvatnim prostorijama i nisu spremni odvajati velike sume novca, niti imaju posebne uvjete za tako nešto, bas područje je njihov trade-off. Ne mora biti, ali u konačnici je, jer cijena tretmana raste eksponencijalno, a povrat ulaganja istim trendom opada. Nitko ne želi potrošiti 20kE+ na studio ako od toga ne živi. E upravo je za njih Auralex napravio pregršt proizvoda, da im da zvuk i sigurnost 'velikog' studija, a da ne moraju potrošiti basnoslovan iznos, jer niti jedan zvukoupojni materijal nije tako dobar u srednjim tonovima kao Auralexovi paneli (i mineralni i spužvasti). Ima mnogo čimbenika koji uvjetuju dobar zvuk, a ne mogu se svesti čisto na opis materijala od kojeg su napravljeni. @ NLP Nadao sam se da će rasprava biti konstruktivnog, a ne destruktivnog tipa.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
monitori u akustički nesređenoj prostoriji? | matija | Dizajn i konstrukcija studija | 3 | 09-06-2009 07:51 AM |
Akustične gitare | idekius | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 9 | 04-04-2009 11:54 AM |
Akustička izolacija računarskog kući?ta | Ghost Dog | Computer Hardware | 11 | 15-01-2009 02:44 PM |
Akustička obrada - konačno eksponirana | NLP | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 08-12-2008 03:21 AM |
Akustični blues | Sava | Promocija radova | 23 | 03-09-2007 11:43 AM |