|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
ovako stoje stvari - od opreme imam mic behringer B1, preamp mic100, zvucna je audophile 2496, kablovi,slusalice,stalak i ostala stand. sranja... e sada imam i napravljani pop filter znaci ja napravio sranje ali opet imam problem sa bassom u vokalu...interesuje me da li ce se taj problem rijesiti kupovinom pravog pop filtera/killera/blokera ili kako ga vec zovete... uz to me interesuje koji mi je program najbolje koristiti za produkciu vokala prije svega za kompresiju vokala... i za kraj me interesuje jos na koliko da postavim sample rejt na ovom delta panelu trenutno je na 96 000 cini mi se i to pri 128samplova latencije... molim vas hitno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
koristi opciju search
![]()
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
ako si mislio da potrazim na forumu, sto vjerovatno i jesi.. rado bih al se ne snalazim ovdje bas najbolje uz to, problem je s nazivima tema tako da je tesko naci odgovarajuce...
![]() pa bi bio zahvalan na neke konkretne odg ili linkove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
...a ako je zaista hitno angažuj nekoga ko već zna odgovore na ta pitanja.
Pozdrav, Vasa P.S. Sve to što bi ti hteo da znaš ne može da se objasni u par reči. Ako ti neko bude rekao da može - taj te loži. P.P.S. Ili bar reci šta je najhitnije od svega što si nabrojao.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 07-09-2009 at 09:41 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
znam da se ne moze objasniti u par rijeci. nisam ni mislio , mene konkretno najvise interesuje ovo pitanje u vezi bassa u vokalu... ostalo je sporedno jel... i ponavljam ne snalazim se dobro na forumu jos sam novi... pa eto ako neko bar moze sa problemom oko bassa da mi pomogne..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
a ako nemas love uvek mozes da uzmes cediljku i preko nje navuces zensku carapu.. ja sam to imao 5 godina i bolje je radilo od bilo kog pop filtera za kupiti ![]() kompresor za vokal moras sam da provalis al evo ti neka bazicna postavka koja ce verovatno da ti radi posto kapiram da tek pocinjes da se bavis ovim... ratio 3:1 ili 4:1 attack na minimum ili malo iznad minimuma, release takodje i spustaj threshold dok ti skala na najglasnijem mestu ne ode na -6, -8.. otprilike da to moze da ti bude ok, pa ti experimentisi dalje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Imas na B1 Lo Cut pa nece biti predebeo ako hoces Close Miking...
Ako zelis malo moderniji pristup vokalu onda se postavka kompresora razlikuje malo od tog skolskog 4:1 i 6 db gain korekcije, Ratio stavis na 2:1 i Treshold pomeras od -20 do -30 da bi korekcija bila od 3 db na najtisim delovima, pa sve do 15 db na jakim delovima pevanja, sve zavisi kako koji kompresor radi... Cilj je da on kompresuje od najtisih sve do najglasnijih delova sa malih 2:1 ali ce zato u svim opsezima imati takozvani Tube Compression simulaciju... Pri ovakvim pristupu ces imati izrazene niske frekvencije pa je potrebno pevaca staviti off set, ili je u velikom broju slucajeva dovoljno samo angazovati Lo Cut... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Problemi problemi ! | morchant | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 11-08-2007 03:00 AM |
IRQ 6 problemi | pulsar 2 | Computer Hardware | 3 | 30-10-2004 03:11 AM |