Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-09-2009, 08:56 PM   #1
Dame kmica
Junior Member

Default hitno - vezani problemi

ovako stoje stvari - od opreme imam mic behringer B1, preamp mic100, zvucna je audophile 2496, kablovi,slusalice,stalak i ostala stand. sranja... e sada imam i napravljani pop filter znaci ja napravio sranje ali opet imam problem sa bassom u vokalu...interesuje me da li ce se taj problem rijesiti kupovinom pravog pop filtera/killera/blokera ili kako ga vec zovete... uz to me interesuje koji mi je program najbolje koristiti za produkciu vokala prije svega za kompresiju vokala... i za kraj me interesuje jos na koliko da postavim sample rejt na ovom delta panelu trenutno je na 96 000 cini mi se i to pri 128samplova latencije... molim vas hitno
Dame kmica is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2009, 09:05 PM   #2
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

Default Re: hitno - vezani problemi

koristi opciju search
Old 07-09-2009, 09:30 PM   #3
Dame kmica
Junior Member

ako si mislio da potrazim na forumu, sto vjerovatno i jesi.. rado bih al se ne snalazim ovdje bas najbolje uz to, problem je s nazivima tema tako da je tesko naci odgovarajuce...
pa bi bio zahvalan na neke konkretne odg ili linkove hvala unaprijed
Old 07-09-2009, 09:36 PM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Reinhardt View Post
koristi opciju search
...a ako je zaista hitno angažuj nekoga ko već zna odgovore na ta pitanja.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Sve to što bi ti hteo da znaš ne može da se objasni u par reči. Ako ti neko bude rekao da može - taj te loži.

P.P.S. Ili bar reci šta je najhitnije od svega što si nabrojao.

Last edited by awacs; 07-09-2009 at 09:41 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 07-09-2009, 09:43 PM   #5
Dame kmica
Junior Member

znam da se ne moze objasniti u par rijeci. nisam ni mislio , mene konkretno najvise interesuje ovo pitanje u vezi bassa u vokalu... ostalo je sporedno jel... i ponavljam ne snalazim se dobro na forumu jos sam novi... pa eto ako neko bar moze sa problemom oko bassa da mi pomogne..
Old 07-09-2009, 09:46 PM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dame kmica View Post
znam da se ne moze objasniti u par rijeci. nisam ni mislio , mene konkretno najvise interesuje ovo pitanje u vezi bassa u vokalu... ostalo je sporedno jel... i ponavljam ne snalazim se dobro na forumu jos sam novi... pa eto ako neko bar moze sa problemom oko bassa da mi pomogne..
Za početak odmakni pevača na jedno 20 cm od mikrofona i reci mu da peva malo "pored" istog, a ne direktno u njega. Eksperimenti?i malo.
Old 11-09-2009, 03:25 AM   #7
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dame kmica View Post
ovako stoje stvari - od opreme imam mic behringer B1, preamp mic100, zvucna je audophile 2496, kablovi,slusalice,stalak i ostala stand. sranja... e sada imam i napravljani pop filter znaci ja napravio sranje ali opet imam problem sa bassom u vokalu...interesuje me da li ce se taj problem rijesiti kupovinom pravog pop filtera/killera/blokera ili kako ga vec zovete... uz to me interesuje koji mi je program najbolje koristiti za produkciu vokala prije svega za kompresiju vokala... i za kraj me interesuje jos na koliko da postavim sample rejt na ovom delta panelu trenutno je na 96 000 cini mi se i to pri 128samplova latencije... molim vas hitno
ako pod bassom podrazumevas "pucanje" na slovu P tj. nalet vazduha u mikrofon... onda poslusaj ovo sto ti je awacs rekao... sample rate ti je potpuno nebitan, mozes i 44.1/24bit

a ako nemas love uvek mozes da uzmes cediljku i preko nje navuces zensku carapu.. ja sam to imao 5 godina i bolje je radilo od bilo kog pop filtera za kupiti

kompresor za vokal moras sam da provalis al evo ti neka bazicna postavka koja ce verovatno da ti radi posto kapiram da tek pocinjes da se bavis ovim... ratio 3:1 ili 4:1 attack na minimum ili malo iznad minimuma, release takodje i spustaj threshold dok ti skala na najglasnijem mestu ne ode na -6, -8.. otprilike da to moze da ti bude ok, pa ti experimentisi dalje
kVu is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 10:37 AM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
ako pod bassom podrazumevas "pucanje" na slovu P tj. nalet vazduha u mikrofon...
Plozivi:

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 10:58 AM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Old 11-09-2009, 05:34 PM   #10
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Imas na B1 Lo Cut pa nece biti predebeo ako hoces Close Miking...

Ako zelis malo moderniji pristup vokalu onda se postavka kompresora razlikuje malo od tog skolskog 4:1 i 6 db gain korekcije, Ratio stavis na 2:1 i Treshold pomeras od -20 do -30 da bi korekcija bila od 3 db na najtisim delovima, pa sve do 15 db na jakim delovima pevanja, sve zavisi kako koji kompresor radi...
Cilj je da on kompresuje od najtisih sve do najglasnijih delova sa malih 2:1 ali ce zato u svim opsezima imati takozvani Tube Compression simulaciju...

Pri ovakvim pristupu ces imati izrazene niske frekvencije pa je potrebno pevaca staviti off set, ili je u velikom broju slucajeva dovoljno samo angazovati Lo Cut...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules