|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#10 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Probacu iz svog ugla da nacnem poentu... ili bar ono sto mislim da je poenta... Ja sam svoja prva akusticna "merenja" radio na onboard audio karti... nekada davno... i vreme koje je iza mene me je naucilo da kada meris necim sto moze samo da "svira" i nije kvalitetno napravljeno: 1. ne mozes biti siguran sta si izmerio i da li je ono sto si merio danas ... isto tako i sutra. 2. izvuci i uvuci konektor... ne mozes biti siguran da li ces dobiti isti rezultat za isto merenje. Ali... moze da se desi i sledece: Kada sam prvi put radio lynx-om desilo mi se da mi je jedan kabl neispravan zbog loseg lema (tako mi je stigla kartica)... i posle euforije zbog brljotine na karti od 750-850EUR... sam strpljivo i bez mnogo suza, postojece (kineske) konektore, zamenio ozbiljnijim Neutrik konektorima, i koji su vec ionako skupu karticu dodatno poskupeli... itd... eto 1. Profesionalna audio karta MORA da RADI POUZDANO I ISTO, UVEK, kao i prvog dana kada je ukljucena. 2. NE sme da ima brljotine u izradi. 3. Ne treba da ima neopravdane ustede u izradi. 4. Mora imati vrhunske karakteristike koje su izmerene u realnom okruzenju a ne prepisane iz laboratorijskih rezultata merenja cipova koji su ugradjeni u doticnu kartu. 5. Firma koja pravi karticu mora omoguciti solidnu podrsku i servis svojim kupcima, i ukoliko je proizvod skuplji (1kEUR+) na svaku neispravnost mora reagovati brzo i bez preteranog gubljenja vremena.... bez obzira da li je kupac iz Srbije ili iz USA/UK. 6. Mora imati balansirane ulaze i izlaze... 7. ako se jos cega setim... dodacu Elem... vidim i sam.... kako sam krenuo... broj kartica koje se mogu nazvati profesionalnim se svodi na broj prstiju jedne ili dve ruke... pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|