|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Interesuje me va?e mi?ljenje o usporedbi ove dvije klavijature.
Znam da PC3 nije sempler,ali to toliko nije ni bitno obzirom da mi nova ma?ina treba za jazz/rock svirku (hammonds,rhodes,piano,leads sounds itd.). Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Osnovna razlika izmedju ove dvije klavijature je u zvuku. Najveca prednost PC3 je sto uvijek na svirkama ili na snimcima ima konkretno mijesto. Ne mijesa se sa ostatkom benda. Kod M3 najveca zamjerka je u reprodukciji zvuka. Na slusalicama zvuci potpuno drugacije nego na svirci ili u snimku. PC3 je naslijedio poznati KB3 mod simulacije hammonda gdje potpuno mozes vladati drawbar klizacima , a rhodes je perfektan kao i pregrst dobrih lead sintova. Kod M3 ima dobrih lead sintova ,ali su organe dosta nesretno napravljene tu je najveca razlika u odnosu na Oasysa. M3 ima prednost iskljucivo u Karma sistemu arpedjatora koji za pravljenje tehno, dance ili slicne muzike dobro dodje. Znaci ako sam dobro razumio tebi treba dobar sviracki sint . a onda je tu samo da se odlucis da li PC361 , PC3 ili PC3X zbog dirke ili velicine. Ili mozda Norg Stage EX
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Ma iskreno ,nemam vremena za dublje editiranje zvukova u mom kurzweilu k2500 (zato ga i prodajem,iako je u perfektnom stanju),već mi trebaju neke osnovne boje i dobre tipke ,za svirku sa bendom.Istina dosta rijetko sviramo,ali eto za gu?t,obzirom da svi imamo druge poslove.
Znam da time gubim sempler koji ima K2500,ali moje je pro?lo,to će dobro doći nekom sviraču ?eljnom da do maksimuma iskoristi sve njegove mogućnosti (VAST,sempler itd.). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Onda je Nord Stage sigurno najprihvatljiviji ,jedino je cijena malo iznad ostalih , ili ako ti tipka odgovara - Nord Electro III ili cak Nord Electro II... jako dobri zvukovi ... nema puno cackanja i Svedska pouzdanost... a razumijem te , jer sam i ja od vikend bluzera postao tromjesecni... ma bitno je da se ponekad otvori ventil...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Ma mogao bih ovaj svoj k2500 zamijeniti za nord electro 2,ali mi je nekako savitljiv,slabe izrade,a u sebi osim hammonda,rhodesa i piana nema ni?ta vi?e.
U kurzweilu PC 3 imam mnogo padova,leads i drugih stvari,mada nordu skidam kapu po pitanju naprijed navedenih klon zvukova. Nord bi bio najbolja stvar uz npr. M3 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
ne brini ti za izradu nista,ja bih rekao da je izrada bolja od svih ostalih
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Izrada je definitivno kod Clavia sintova superiorna, na electro mnogima smeta dirka , ali to je orguljaska dirka i kao takva je odlicna , ali izgleda da ces ipak zavrsiti na PC3 modelu , jer ces tu pronaci najvise karakteristika koje tebi odgovaraju...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ma definitivno je da ću prvo probati PC3 pa onda M3 i tek tada odlučiti.
Malo sam stopiran jer nemam svu lovu,pa mi valja sniziti cijenu K2500,dok nisam otputovao vani. Zna li ko koliko bi orijenteciono za K2500 mogao dobiti u Srbiji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Oti?ao je K2500,a sada su slatke muke kupovine novog instrumenta.
Načuo sam da su tipke kod M3 61 i M3 73 iste,a ja se ponadao da u verziji 73 nisu tako "tanke". Ima li ko iskustva,da je probao obje verzije.Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Da li je ko probao M3 73 i M3 61,interesuje me da li su tipke identične,samo razlika u broju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kurzweil PC1 SE | Goran B | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 26-11-2009 09:31 AM |