|
|||||||
| Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Ja sam slusao samo original Neve vs nemodovan Golden Age.I iskreno Neve mi zvuci bolje...dosta bolje.Frekvencijski gledano to je to ali iskreno meni to nista ne znaci.....Neve ima povuceniji i vise 3d zvuk u odnosu na GA koji je nekako suvise ispred i pomalo obbezglavljen za mikrodinamiku koja se cuje na Neve.Ocigledno da skrtarenje na elektronici prvo ubija najfinije informacije o zvuku.
|
|
|
#2 | |
|
VIP Member
|
Quote:
PRE-73 je polukinez od 300Eura i ja mislim da je za tu kintu M.R.A.K.,barem ono sto sam cuo slusajuci na desetina snimaka tim uredjajem razlicitim mikrofonima.Ni sam da ga pravis za 300 Eura neces bolje proci.U osnovi ima Neve zvuk i svakako da nema dimenzionalnost i finese kao original ali zvuci odlicno. Ja i kolega cekamo neku lovu i odmah ce da padnu dva komada,najmanje.
"Without deviation from the norm, 'progress' is not possible." Last edited by alen; 25-08-2009 at 09:12 AM. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
Imao sam ga prilike isprobat u studiu i stvarno za tu lovu radi pristojno. Prvo bi promjenio trafoe i elektrolite a za izlazni tranzistor 2N3055 ne bih se toliko sekirao da li je Motorola, Ei Nish ili kakav Pjongcengjang.
U osnovi, to je Neve 1290 (mic preamp sekcija od 1073) i trafoi su ti koji daju vecinu zvuka i transparentnosti, ostalo je samo obicni tranzistorski preamp.@ Sasaristic Mislim da ga ipak ne leme vikinzi nego crnokosi, kosooki marljivi covjeculjci. Last edited by FrankoPanko; 25-08-2009 at 11:52 AM. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Senior Member
|
Quote:
GE me je privukao jer je jedan od retkih pokusaja jeftinog kloniranja Neve preampa , a navodno se pokazao kao odlican.Sve u svemu ...sutra mi stize.
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
baci neke utiske obavezno...
hvala |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
Skinuto sa Gerasluts.com Google translate.
"Imam stvarno stari BAE 1272 koji bi trebalo biti u osnovi iz originalnih dijelova Neve. Testirao sam ga u odnosu na Vintech Dual 72 (mnogo puta). Niti jedan je superioran u odnosu na druge, oni su ipak različiti. Vintech je začinjen u vrhu (oko 8-12khz), Vintech je malo masniji oko 80-150hz, gdje Neve ima malo vi?e prisustva oko 8khz i malo deblji u niskim MID (250-400Hz ). Vintech je malo dinamičniji pa je bolji zvuk na bubnjevima i akustike gdje nebih koristio Neve 1272 zato ?to je daleko previ?e mekan i gust na pogre?nim mjestima (ali stvarno lijepo zvuci za vokal, klavijature, jer omek?ava / zadebljava / usporava na lijep način).BAE NEVE je vi?e naprijed u zvučnoj slici ali Vintech ima vi?e dubine." __________________ Nathan Eldred Atlas Pro Audio APA Juggernaut 500 & Juggernaut Twin Preamp SAD Distributer za Buzz Audio Worldwide Distributor for APA & OSA Atlas Recording Studios, Inc Snimanje / Mije?anje / mastering usluge |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Evo stigao je ....malo sam ga probao ...i.......za sad sam zadovoljan.Puno karaktera i topline ali baaaas puno...pravi vintage zvuk.Dosta gaina, verovatno ima dovoljno i za ribone.Mozes ga uterati fino i u distorziju.DI input mi se ne svidja , barem na mom Gibsonu(u stvari china fake ali radi fenomenalno)...... zvuci previse tamno i zvuk je nekako previse topao i zabasiran tako da nema potreban edgy attack za kasniju distorziju preko vst emulacija.
Dobra je ovo kupovina....nista epohalno...300 eur nije uopste malo para i mislim da je to realna cena za ovaj preamp.Stalno slusam Neve (nisam siguran je li to bas 1073) sa jednog Ameka koji ima ortak i imam utisak da ovaj preamp radi malo prljavije i masnije..... za takav tip zvuka definitivno je bitno da postoji bolja 3d definicija i mozda svilenkastiji visoki jer upravo to odvaja low od hi-end klase.Sve u svemu kolko para toliko i muzike....mozda kod GA jos malo muzike.....ne previse.
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
Eto ...nije proslo 2 dana a vec mi crko osigurac.Jedino dobro je sto sam video da nije tesko zameniti trafo.....Franko-Panko sta ti preporucujes ...koji konkretno model umesto postojeceg?
pozz
|
|
|
#9 |
|
Banned
|
EEE,kada vec pre?....a pitam se i kakva je i odakle potice ta koloracija o kojoj pricas....samo da nije od losih komponenti.Nije bas svaka koloracija ok.
|
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 3 (0 members and 3 guests) | |
|
|