Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-08-2009, 11:05 AM   #11
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Pun mi q... muzike...

Quote:
Originally Posted by yoloko View Post
moj stav je da se ta vrsta izoblicenja i distorzije ne moze uraditi digitalno.
jednostavno cuje se sempler, roland sh9 i pedala na njemu.
chuje se zato sto si procitao da to koristi
Nemoj ovo shvatit kao neku provokaciju, naprotiv.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 11:15 AM   #12
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

ovaj Clark...elektronska masturbacija...samo za slusanje kad si naduvan / drogiran / pijan...
(sto se moze videti po komentarima na Youtubu...svi su nesto "high" - milsim ovi koji ga slusaju...h,he...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 11:19 AM   #13
yoloko
Member

@Lag
u pravu si za njegov stereo dizajn to stoji , ja sam se prebacio i mislio na 3D sliku (poslusaj npr poslednji False)

@silicon science
ustvari je bilo obrnuto, prvo sam cuo razliku i to zescu jer sam nazalost navikao na ableton i sl. produkciju a onda procackao a i sam nesto proverio.

evo ti naprimer poslusaj album poslednji Morgan Geista, cisto zbog produkcije, nisam siguran na cemu je radjeno ali mi mirise na znas vec sta.

Last edited by yoloko; 13-08-2009 at 11:22 AM.
yoloko is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 11:30 AM   #14
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
@silicon science
ustvari je bilo obrnuto, prvo sam cuo razliku i to zescu jer sam nazalost navikao na ableton i sl. produkciju a onda procackao a i sam nesto proverio.

evo ti naprimer poslusaj album poslednji Morgan Geista, cisto zbog produkcije, nisam siguran na cemu je radjeno ali mi mirise na znas vec sta.
Pa dobro, prljavo jeste, al nesto bas i ne chujem "analogiju"... Okej taj buzzz bass, i ako je izvuchen iz sh 9 onda on moze i jos mnooogo bolje da zvuchi... Al ajd sam da ne palamudim, svakako respekt za artiste, ali definitivno nije mooja "sholjica chaja" taj zvuk...
Old 13-08-2009, 11:36 AM   #15
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Ma upravo o tome pricham.... Na kraju ispadne da je chovek radio u Reasonu Koliko sam se puta tako "razocharao", chujes album i mislis uuuuu al tuche ovde Akai, a chuj ovde Jupitera, kad ono Native instruments.
Govoreci eto o produkciji tog Clarka, nije tu fazon u sempleru i analogiji sta ti ja znam, vec o njegovoj viziji produkcije, mixa i masteringa (ako ga ima uopste)...
Old 13-08-2009, 11:57 AM   #16
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Evo nesto sto inspirise,ko nije slusao i gledao hexstatic neka obavezno obrati paznju.
http://www.youtube.com/watch?v=3jRJZWHyqy4
http://www.youtube.com/watch?v=uHJ2ewywB2s
Ima gomila njihovih stvari na tubeu,men i su odlicni,idejama nikada kraja.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 12:02 PM   #17
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Meni je ovo zgodna novija produkcija....

Malo smo otisli offtopic... mislim da je dobar savjet da treba jednostavno pustiti da glazba izlazi, zabavljati se, bez pre velikih ocekivanja...i ovak i onak najbolje stvari nastaju u najneocekivanijim momentima...
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 12:20 PM   #18
yoloko
Member

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Govoreci eto o produkciji tog Clarka, nije tu fazon u sempleru i analogiji sta ti ja znam, vec o njegovoj viziji produkcije, mixa i masteringa (ako ga ima uopste)...
sto se Clarka tice mislim da ne mozes odvojiti instrumente i njegov nacin produkcije od nejgove muzike, interfejs instrumenata koje koristi uticu na kranje njegovo delo koje je on bas tako zamislio i bas tako voli.

sto se ostale produkcije tice naravno da je najbitnija muzika, samo mi nekad bude krivo kad je sjajan album veoma lose isproduciran, kada kazem lose mislim da zvuci neprirodno a to neprirodno je uglavnom uticaj loseg digitalnog procesinga. meni najvise smeta kad se cuje onaj digitalni EQ glitch koji totalno ojadi zvuk, sempl. naravno ovoga najmanje ima kod mejnstrima, oni to lepo daju coveku koji zna sta radi i ne petljaju se.

Last edited by yoloko; 13-08-2009 at 12:34 PM.
yoloko is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 12:38 PM   #19
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
sto se Clarka tice mislim da ne mozes odvojiti njegov nacin produkcije od nejgove muzike, sve je to njegovo delo koje je on bas tako zamislio i bas tako voli.

sto se ostale produkcije tice naravno da je najbitnija muzika, samo mi nekad bude krivo kad je sjajan album veoma lose isproduciran, kada kazem lose mislim da zvuci neprirodno a to neprirodno je uglavnom uticaj loseg digitalnog procesinga. meni najvise smeta kad se cuje onaj digitalni EQ glitch koji totalno ojadi zvuk, sempl. naravno ovoga najmanje ima kod mejnstrima, oni to lepo daju coveku koji zna sta radi i ne petljaju se.

ovo si lepo rekao.....sva ta underground produkcija su (uglavnom) likovi koji sede u sobi sa sklepanim PC-jem i na krs opremi "rade neku muziku". Neznaju za bolji zvuk, jerceo zivot slusaju mp3 na krdzi od PC-ja...
Njima je to dobro...neznaju kako sta (treba) da radi, jer nikad nisu videli bolje...prosto je neverovatno ako se neko zatvori u neki svoj svet, kako moze da neprimecuje sta se desava oko njega!!??

a kad neko pita, sto je ovo ovako (lose, izobliceno, traljavo itd..) "bedroom producent" kaze da je on BAS TAKO ZAMiSLIO i da tako TREBA da bude !!!

zaboravljate da sad SVAKO sa PC-jem moze da PROIZVODI NEKE ZVUKOVE
(necu da kazem muziku - namerno !!)

ali otisli smo DALEKO OD TEME !!!
Covek je u ***** i pita sta dalje. Ja, na primer batalim sve na neko vreme...mesec dana, dva ..pa kad mi se "prisvira" onda mrsim malo..

ali u zadnje vreme i to me mrzi !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 13-08-2009, 12:56 PM   #20
Lag
Moderator

Lag's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
ovaj Clark...elektronska masturbacija...samo za slusanje kad si naduvan / drogiran / pijan...
(sto se moze videti po komentarima na Youtubu...svi su nesto "high" - milsim ovi koji ga slusaju...h,he...
ja sam se u zhivotu jednom napio a drogirao nichim nikada. klark mi je trenutno omiljeni producent. aj oka ti spoznaj nekad da ne postojish samo ti i tvoj mozak/ushi.

i btw, ja sam jedan od tih shto namerno prljaju stvari i rade "loshu" muziku. mozhda i to jednom shvatish shto ljudi rade

Last edited by Lag; 13-08-2009 at 01:27 PM.
Lag is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules