Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-08-2009, 06:25 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Opet Black Eye Peas !!!

sad bas gledam koliko su razvalili u AMERICI - mnogo vise sa ovom plocom nego sa bilo kojom drugom!
I Gotta Feeling je vec 5 nedelja No.1 na Billboardu Top 100, posto je skinuo Boom Boom Pow sa prvog mesta koji je tu bio 10 nedelja !!!!!
Znaci zadnjih 17 nedelja za redom su bili No1 u Americi.

Ko bi rekao da ce ovakav, dance / club / pop album i pesme ovako razvaliti.

By the way, ko nije znao I Got a Feeling, je producirao DJ-a David Guetta (kao i jos par stvari na albumu...)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2009, 07:04 PM   #2
AlmaNach
Junior Member

AlmaNach's Avatar

Default Re: Opet Black Eye Peas !!!

Zaista ne vidim nista posebno u njihovoj muzici.
A sto se tice Guette ja sam cuo pricu da muziku koju on potpisuje kao producent u stvari rade Fred Rister i Joachim Garraud.
Uopste njegovu muziku nije potrebno komentarisati. Iako je osetan pad kvaliteta elektronske muzike u opste, pa i hausa, mislim da je haus pao najnize moguce grane kad mu je Guetta vodeci dj i producent.
AlmaNach is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2009, 07:15 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by AlmaNach View Post
Zaista ne vidim nista posebno u njihovoj muzici.
A sto se tice Guette ja sam cuo pricu da muziku koju on potpisuje kao producent u stvari rade Fred Rister i Joachim Garraud.
Uopste njegovu muziku nije potrebno komentarisati. Iako je osetan pad kvaliteta elektronske muzike u opste, pa i hausa, mislim da je haus pao najnize moguce grane kad mu je Guetta vodeci dj i producent.
`ja i nisam nikoga pitao da li vole ili vide nesto u njihovoj muzici...nije mala stvar biti 17 nedelja No.1 na Billbioard Hot100, kako god da se okrene!!

A sasvim je normalno da postoje ljudi koji rade muziku / programiranje i miksanje za poznate DJ-e. I ja sam to radio jedno vreme za neke mrmote od DJa...
Ako je DJ poznat, on nema vremena (od silnog DJ-isanja i putovanja) i uglavnom, samo "aminuje" i daje direkcije kuda i kako sa produkcijom, gleda kako ce miks da radi u setu sa ostalim plocama.. itd...

A ko je rekao da je Guetta vodeci..? Sad je popularan i izlazi mu album na kome su m u gosti tona poznatih pevaca (koji su uzvratili gostovanje za neki remix ili produkciju...) svi srecni i oni (vrtece im se pesme po klubovima) a i on - jer ce prodati vise ploca ako ima poznate goste na njemu !!
Old 10-08-2009, 11:29 PM   #4
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ja od kad znam da postoje cesem teme pitajuci se samo jednu stvar - zasto? ...

i dalje mi nije jasno.

Nije mala stvar biti 17nedelja to stoji, al' ja im cestitati necu.
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 05:02 AM   #5
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

http://www.youtube.com/watch?v=lXtCTixWR3g

ako je to ovo ja bi djusk'o bez problema ne treba ziveti u proslosti

sto kaze lady gaga... "ne secam se kako se zove pesma al ko ga yebe, dzast dens

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 09:08 AM   #6
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Ja od kad znam da postoje cesem teme pitajuci se samo jednu stvar - zasto? ...

i dalje mi nije jasno.

Nije mala stvar biti 17nedelja to stoji, al' ja im cestitati necu.
ja sam odustao traziti smisao u besmislu... mozda im je neko zacharao uspjeh, mozda su prodali dusu djavolu... ko ce ga znati???

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 09:39 AM   #7
stigma
Member

stigma's Avatar

Di su broj 1? U pitanju lezi odgovor

Nije siromasan onaj koji ima nego onaj koji nema...
Nevjeruj zenama koje lazu
MySpace
Myspace II

stigma is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 12:29 PM   #8
roginator
MCI Master

roginator's Avatar

ja mislim da je glazba OK... cool za nove generacije....
jebiga mi smo slusali TARZAN BOY , BOYS, DA DA DA, TAJCI, ET, DR ALBANA...

nije ovo nista losije za nove klince... i meni se dopada... jedino sto zamjeram...

sto ti crnci danas zvuce ko Eifel 65 i prezioso iz 2000 ..... to mi je malo bedasto...

ali neka .... neka se svira .. neka se plese... i neka se veseli....
a imam feeling da su mnogi zaboravili dobro se zabavljat... TJ ostarili su i briju na nesto zbog cega smo i vlastite roditelje gledali popreko...

moji sinovi vole lady gaga, BEP,D guettu, Axwella, STEVE ANGELA.... i meni je to super

MNOGI SU OSTARILI I NECE TO PRIZNAT!!!!

Last edited by roginator; 11-08-2009 at 12:32 PM.
roginator is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 01:52 PM   #9
AlmaNach
Junior Member

AlmaNach's Avatar

Quote:
`ja i nisam nikoga pitao da li vole ili vide nesto u njihovoj muzici...nije mala stvar biti 17 nedelja No.1 na Billbioard Hot100, kako god da se okrene!!
Svakako. Ja taj komercijalni aspekt i ne sporim. A i besmisleno je uopste raspravljati o ukusu i neukusu kod ovakvih stvari. Duze vreme sam na forumu pa mi je vas stav (pogotovo posle teme o Klaasu i Benasiju) podosto toga jasno.
Moj post shvatite kao razmenu misljenja, zato i forumi sluze.

Quote:
A sasvim je normalno da postoje ljudi koji rade muziku / programiranje i miksanje za poznate DJ-e. I ja sam to radio jedno vreme za neke mrmote od DJa...
Ako je DJ poznat, on nema vremena (od silnog DJ-isanja i putovanja) i uglavnom, samo "aminuje" i daje direkcije kuda i kako sa produkcijom, gleda kako ce miks da radi u setu sa ostalim plocama.. itd...
Delimicno se slazem. Samo ostaje pitanje ko je taj Guetta. Potpun anonimus koji je pre nekoliko godina sa prosecnim trekovima izbio u prvi plan. Pa znaju svi gde je poceo da radi kao dj, i ko stoji iza njega.
A to sa njegovim setovima je posebna prica. Da su nesto posebno pa ajde. No bilo mi je interesantan jedan intervju koji sam video pre 2-3 godine gde je priupitan koje bi trekove izdvojio kao top iz seta koji je radio, on je poceo nesto sasvim levo da nabraja. Sto je dokaz da mu unapred neko sprema stvari koje ce pustati, mislim sve je to opet biznis

Quote:
A ko je rekao da je Guetta vodeci..? Sad je popularan i izlazi mu album na kome su m u gosti tona poznatih pevaca (koji su uzvratili gostovanje za neki remix ili produkciju...) svi srecni i oni (vrtece im se pesme po klubovima) a i on - jer ce prodati vise ploca ako ima poznate goste na njemu !!
Ma preslusao sam ja sa nekog promo torenta, i naravno odmah obrisao. Mislim kad vec volite reprezentativne cinjenice, otidjite na magov sajt, pa vidite kako se kotira. Naravno meni to nista ne znaci, al u vasem slucaju ima vise od simbolickog znacaja.
I naravno da nije najbolji, al neciji jeste projekat.

Quote:
moji sinovi vole lady gaga, BEP,D guettu, Axwella, STEVE ANGELA.... i meni je to super

MNOGI SU OSTARILI I NECE TO PRIZNAT!!!!
Bez uvrede to vise deluje da su zardjali. Izbor je sirok i pobrojana boranija je nereprezentativan uzorak za kvalitetnu elktronsku muziku.
AlmaNach is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2009, 02:29 PM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

kvalitetna elektronska muzika?
Ja nebi nazvao Black Eye Peas elektronskom muzikom...a ni Lady GaGu, bogami..
jeste da koriste sintije i smplova i kompjutere ( a i struju) ali to je POP MUZIKA.

uvek je postojao "bunt" kod mljadjih, tipa: ovo svi slusaju, nemaju pojma, ja znam sta valja i slusam nesto drugo..
Davno sam prestao da "analiziram" muziku..."jao, pazi bas! vidi ala pumpa kompresor, kako udara itd.." tako se ne slusa muzika.

Stignem da je slusam u kolima, kuci n TVu i malo na radiju..ono - da sednem izmedju zvucnika i "uzivam u kvalitetnoj (elektronskoj ili bilo kakvoj drugoj) muzici" ..to sam prestao da radim od 24-te godine...

a sad ko je Guetta? koga to zabole..docekao svojih 5 minuta, kao i mnogo drugih DJ-a i sad koristi priliku!! Sta fali? vazno je da se svi zezaju...

sto puta sam rekao..svi koji "znaju kako i znaju bolje"..karte su jeftine, (?150) sedite u avion, pa lepo u Englesku, Nemacku ili Ameriku, pa pokazite sta znate...bilo na underground sceni ili mainstream..sta bilo, sve moze!!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 6 (0 members and 6 guests)

Posting Rules