|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Senior Member
|
![]()
Hvala na odgovoru i sugestijama
![]() Ja sam veoma slab OS X-ovac. Imao sam ludacku srecu da mi je sve proradilo iz prve (jednostavno sam stavio disk sa iDeneb 10.5.5. i sve je proradilo odmah, bez tih kextova i ostalih akrobacija), da nije, ja bih odmah odustao od OS X-a. Zato me malo frka hvata sta ce biti sad. Hvala na ponudjenoj pomoci oko podesavanja sistema, ali i ne ocekujem da se otkriju sve tajne sto naravno ne bi ni bilo u redu ![]() Sto se ploce tice, jedan drugar mi je rekao da sacekam do kraja nedelje mozda moze da mi nabavi jednu ud3r plocu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Senior Member
|
![]()
Ako ti je sve proradilo iz prve, ajd please ispisi detaljno konfiguraciju na kojoj ti je OSX proradio iz prve ! ! !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Pro Member
|
![]()
Naravno da cu pomoci koliko je to moguce
![]() Bilo kakvi nepredvidivi problemi na netestiranim(tj masini koja nije bila ispred mene neko vreme) masinama se uvek mogu javiti jer cak i izmedju dve slicne ploce, postoji razlika koja ce vas negde zakociti... Za neke ploce vec postoji i "napravljeni" Boot132 diskovi koji uveliko olaksavaju instalaciju(ukoliko sami ne pravite svoj).Retail Leopard (originalni Mac OS X) je najbolje staviti ako je moguce i to bez trpanja kextove u S/L/E folder kako bi sistem bio sto vise vanilla . Prednost ovakvog sistema je ne samo sto je to najcistija minimalno- modovana instalacija koja ne pravi problem(osim ako se javi neki koji i korisnici pravog Maca prijavljuju ) a vi cete imati sistem koji se uvek moze upgradevati na sledecu verziju (upravo kucam sa 10.5.8) kao i pravi Mac - znaci bez pre i post patchova,kernel panica,raznog otvaranja terminala i kucanja komandi kako bi ugasili intelcpupowermanagement.kext da bi omogucili upgrade i slicno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Ploca: GA-P35-DS3 Graficka: GA-8500gt 256 ddr3 Memorija: Geil Ultra 800mhz 4 4 4 12 cetiri komada od po 1gb Proc: C2D E4400 2ghz Muzicka: Toneport UX2-radi, EMU1212m ne radi pod OS X-om 2 DVD drajva, jedan sata, a jedan obican 2 sata diska WD, jedan 160gb, a drugi 320gb, oba 16 mb rama, 7200 o/min I sve to je super radilo pod iDeneb 10.5.5. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Junior Member
|
![]()
Stigla ma?ina...
Prije dva dana su me zvali da mi jave kako GA-EP45-UD3R nisu dobili i vi?e je neće dobijati. Znači, ta ploča je zavr?ila svoje - ?teta. Ali po?to mi nisu mogli ponuditi tra?eno, predlo?ili su mi da, za neku doplatu i povećan rabat, ugrade GA-EP45-DQ6, na ?to sam naravno odmah pristao jer tu je ploču jako te?ko naći bar u Sarajevu, ploča je ultra durable 2, ima 10 SATA priključaka i 4 LAN porta. Pravi file server. Na nju se sve instaliralo od prve i za sad nema problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
Njabolja ploca za DAW je ona koja najbolje radi sa procesorom i ostalim komponentama! Koji je najbolji procesor za DAW? Pa onaj koji najbolje radi sa plocom i ostalim komponentama!
Koje su najbolje ostale komponente za DAW? Pa one koje najbolje rade sa najboljomm plocom i njaboljim procesorom! I to sve za najmanje para. Znaci, uzmite sto manje para i kupite najbolju plocu, procesor i sve ostale najbolje komponente za DAW! A posle pitajte Divinera sta nije uredu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Senior Member
|
![]()
Samo da vas obavestim da je izbor pao na gigabyte ga-p55-ud4
Evo linka pa mozete procitati nesto vise o njoj ako vas zanima http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ame=GA-P55-UD4 Mislim da je za te pare savrsena,ima firewire,ddr3 memoriju,podrzava quad procesore,slabo se zagreva,ma savrsena bre ![]() ![]() Thnx anyway |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Video sam je kod burazera juce- on je pripremio za nekog njegovog druga zajedno sa nekim besnim Geil 2133 Mhz ddr3 ramom...
Samo nigde u Srbiji neki komplementarni i5 da se nadje - ovaj ce da stigne iz Engleske ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Samo ploca te kosta trecinu, a to dvoje vise od pola jednog ruDAW ONE racunara koji vec sad ima vece performanse od jednog Q6600 quada, a sve sto trebas jeste da ga upalis i radis muziku (hoces OSX, hoces u Win okruzenju, biras) ![]() A sto se tice same i5 platforme, ona je definitivno buducnost, samo treba sacekati jedno pola godine da cijena/performanse dodje na neki normalniji nivo (i da je naravno ispeglaju, kako hardverski, tako i da stigne softver koji moze da iskoristi performanse). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Odabir sobe | Hepek | Dizajn i konstrukcija studija | 8 | 21-07-2009 04:36 PM |
Odabir opreme.. | DADDY Z | Slobodan Milunović - Boban | 11 | 03-06-2009 11:33 PM |
Pomoc oko maticne.... | alektom | Computer Hardware | 1 | 30-03-2006 12:00 AM |