|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Hi!
Zna li mi netko reci koji dobar set brass vsta s kojime bih mogao napraviti nesto nalik na onaj intro od 20 century fox? Sve sto imam je sranje nad sranjem totalno i zvuci ko sinteticki lak za parkete a ne ko realan instrument... thnx! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
East West Symphonic Orchestra
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
1) Mr.Sax T - saxofon(i)
2) the Trumpet - truba,trombon,tuba,flugelhorn,muted trumpet,......dakle pojedinačni duvači,fin izbor....ali ti je 1)potreban neki hardverski expression kontroler (ili pedala) ili 2)da u sekvenceru (cubase-u,nuendu....) prethodno upišeš neku (neke) vrednost(i) u expression polje da bi bilo šta čuo na tom kanalu dok sviraš...zato ti je ipak praktičniji hardverski kontroler(pedala) inače,obe ove gore navedene banke se otvaraju preko kontakt-a (dvojke)...... otvoriš više njih pojedinačno , pa posle radi šta ti volja: programiraj ih solo,kombinuj u sekcije itd....... ima malo posla,ali za onoga ko zna šta radi-može da odradi dobro posao.....lepa stvar je što su semplovi SUVI pa ih možeš takodje po svojoj volji naknadno stavljati u razne "prostore" ili ih ostaviti takvim kakvi jesu ![]() 3) u nekoj meri možeš da kombinuješ i sa Chris Hein Horns-ima (u okviru sekcija) 4) za saxofone(sad se setih) (kad ih koristiš u sklopu neke brass sekcije) može još da ti posluži i LinPlug Saxlab VST......isto pojedinačni instrumenti.... 5) kao što ti je S.S napomenuo,ako si vičan poslu-probunari neke dobre Akai semplove... kombinovanjem gorepomenutih instrumenata možeš da napraviš dosta toga.... poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
kombinacija definitivno... je li probao neko arturia brass??? ja sam nesto ganjao ali nije htjelo da proradi...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Ima jedan Rolandov CD koji mislim da se zove prosto - Roland Brass And Strings, e tu ima dosta korisnih sekcija, kao i solo instrumenata...nije savršen ali sam primjetio da neke stvari sa njim mogu brže i kvalitetnije da dobijem neko sa nekim od ovih velikih biblioteka, a probao sam Garritan Jazz And Big Band, Chris Hein Horns, First Call Horns, Kick-Ass-Brass...svako ima neko svoju priču i jaču i slabiju stranu...u suštini tačno je što su ljudi rekli - tek se kombinacijom može dobiti baš dobar rezultat...U suštini mislim da je uopšte oblast duvačkih instrumenata još uvijek najtanja što se tiče virtuelnih instrumenata...treba se iscimati dosta za relativno dobar rezultat, iako mislim da dosta teško to baš može da bude to...
Duvači mogu da se provuku kao neki ukras, neki rif , neki detalj, ali mislim da je dosta teško napraviti dobar brass ako hoćeš da ti bude glavni - pogotovo ako se sviraju neke malo brže ili kompleksnije fraze ili sola Last edited by balthazaar; 08-08-2009 at 01:26 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
nazalost,i ovo je tačno.. ![]() sretno sa potragom u svakom slučaju |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Diler delova za instrumente | allegrosteva | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 25-09-2009 07:41 AM |
hd boss br-1600 kako koristiti kao live mix | magnum | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 06-05-2008 10:26 PM |