Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-08-2009, 10:24 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Armin Van Buren intervju...

u zadnjem Sound On Soundu, Armin Van Buren prica o poslu, muzici itd...

Nije uopste moj fazon muzike (Trance) ali ima puno pametnih saveta za mlade pocetnike u dance muzici...

"...kad radimo novu stvar ili remix, puno slusamo trenutni sound. To je vrlo vazno...ne kopiramo ih, nego se inspirisemo....da vidimo gde se scena krece.
DJ-i nece da pustaju pesmu ako mnogo odskace od ostalih pesama u njegovom setu! Bez obzira koliko se vremena potrosilo na produkciju, ako vasa pesma ne zvuci malo kao ona pre vase i ona posle vase (u DJ setu) on je nece vrteti!
Tako da je poznavanje materije i istrazivanje, vrlo vazno!!"

To je ono sto ja govorim vec godinama svima...ako se stavljaju pogresni zvukovi, ako se mnogo "tera po svome" onda se nigde ne stize! Ali svi nesto pricaju o nekoj "originalnosti"...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2009, 11:15 PM   #2
yoloko
Member

Default Re: Armin Van Buren intervju...

naravno, ako je u pitanju komerc sablon izdrkavanje bilo tehno, haus, progi, trens podrazumeva se kako se pravi.
pa to je jasno ko dan! zar ne? a i koga iole ozbiljnog ta scena zanima?
zasto teziti ka blatu neukusa?

ono sto se ceni upravo jesu autori koji imaju nesto svoje, u energiji, produkciji, stilu...itd
dakle ljudi koji su kvalitetni, njihov stil je toliko profilisan i isteran do kraja tako je ne moguce da ne bude originalan.

npr. uzmimo samo neke meni omiljene

Mathew Dear
Ricardo Villalobos
Robert Hood
Jeff Mills
Burial
Chris Clark
Mr Oizo
Onra
Danger
yoloko is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2009, 01:15 AM   #3
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
u zadnjem Sound On Soundu, Armin Van Buren prica o poslu, muzici itd...

Nije uopste moj fazon muzike (Trance) ali ima puno pametnih saveta za mlade pocetnike u dance muzici...

"...kad radimo novu stvar ili remix, puno slusamo trenutni sound. To je vrlo vazno...ne kopiramo ih, nego se inspirisemo....da vidimo gde se scena krece.
DJ-i nece da pustaju pesmu ako mnogo odskace od ostalih pesama u njegovom setu! Bez obzira koliko se vremena potrosilo na produkciju, ako vasa pesma ne zvuci malo kao ona pre vase i ona posle vase (u DJ setu) on je nece vrteti!
Tako da je poznavanje materije i istrazivanje, vrlo vazno!!"

To je ono sto ja govorim vec godinama svima...ako se stavljaju pogresni zvukovi, ako se mnogo "tera po svome" onda se nigde ne stize! Ali svi nesto pricaju o nekoj "originalnosti"...
Ispada burazeru da proizvodimo jogurt muziku (rok uptrebe 7 dana)! Trenutno je aktuelan sa Ananas aromom.
Verovatno ce se Cold Play (kada im lose krene) obratiti nekom strucnjaku da im odsetuje pesmu. Nebi li ponovo bili aktuelni.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2009, 08:45 AM   #4
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

ja sam SAMO prepisao sta covek kaze, i sto se poklapa sa onim sto sam i ja video. I pricamo o dance muzici....da se razumemo (mada ni pop nije daleko od istog nacina razmisljanja!)

@Yoloko - ovi sto si ih naveo se jos uvek racunaju u underground (ja pricam o mainstream dance muzici - ko sto si primetio) Ja, na primer nista od ovoga sto si naveo nemogu da slusam...mislim, mogu...ali mi je mnogo dosadno ..

@Lacky - dokle god dodju kod nas da im "izsetujemo sve" - dobro je!
Old 02-08-2009, 12:16 PM   #5
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

@DaBear - koji je po tebi bio zlatan period mainstream dance muzike u smislu kvaliteta i da ti se licno najvise dopadalo?
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2009, 08:42 PM   #6
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
@DaBear - koji je po tebi bio zlatan period mainstream dance muzike u smislu kvaliteta i da ti se licno najvise dopadalo?
hmmm...ja pod mainstream - mislim kad dance numera udje na Official Top40 UK Chart list. Bio je jedan period (2000 -2004/5) kad je 2/3 Top40 bila dance muzika. Nije bilo gitar bendova na chartu i tad je bilo plodno za sve koji su se time bavili (pa i za mene!)
Bilo je dobrih stvari..Moloko - Sing It Back, Mousse T - Horny itd, na primer..

U zadnjih godinu dana (posle 2-3 godine pauze) PONOVO se pojavljuju dance pesme na Top40...Lady GaGa (razvalila) , Cascada , Black Eye Peas..

evo sad gledam, ovonedeljni Top 10 (oficijelni) 8 pesama su dance !!!!!
http://www.bbc.co.uk/radio1/chart/singles.shtml

polako se vraca sve na svoje mesto...sto se tice izbora muzike..
e sad, sto se manje prodaje, sto su budzeti za potpisivanje / miksanje / studio sve manji...to nije dobro !!
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules